دولت ترامپ برای اظهارنظر درباره حقوق‌بشر هیچ جایگاه مشروعی ندارد

14:53 - 01 ارديبهشت 1397
کد خبر: ۴۱۳۶۲۹
دولت آمریکا روز جمعه گزارش سالانه خود درباره وضعیت حقوق‌بشر در کشورهای مختلف جهان منتشر کرد که بار دیگر با تکرار ادعاهای بی‌اساس ایران را به نقض حقوق‌بشر متهم کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل ، دولت آمریکا روز جمعه گزارش سالانه خود را در خصوص میزان پایبندی دولتهای مختلف جهان به حقوق بشر منتشر کرد.


گزارش سالانه حقوق‌بشر وزارت خارجه آمریکا به بررسی حقوق‌بشر در نزدیک به 200 کشور در سال 2017 می‌پردازد که در آن کشورهای چین، روسیه، کره‌شمالی و ایران در مقام‌های نخست جای داده‌شده‌اند.


در بخش مربوط به ایران، دولت آمریکا به رسم عادت همیشگی و واژگان تکراری، اتهامات و ادعاهای کلیشه‌ای علیه تهران مطرح و ایران را به نقض حقوق‌بشر در داخل و خارج مرزها کرده‌است.

افتادن تشت رسوایی حقوق بشر آمریکا به دست یک خبرنگار؛ دولت ترامپ برای اظهارنظر درباره حقوق‌بشر هیچ جایگاه مشروعی ندارد

 

«جان سالیوان»، سرپرست کنونی وزارت خارجه آمریکا هنگام انتشار این گزارش از ایران، چین، روسیه و کره شمالی به عنوان حکومت‌های «قابل سرزنش از لحاظ اخلاقی» نام برد و مدعی شد این کشور‌ها به صورت روزانه قوانین حقوق بشر را نقض می‌کنند، بنابراین عامل بی‌ثباتی در جهان هستند.


آمریکا در حالی هر ساله گزارشی را درباره وضعیت حقوق‌بشر منتشر می‌کند که خود از بزرگترین ناقضان پایه‌ای‌ترین حقوق انسانها در داخل و خارج از مرزهای خود است، تناقض آشکاری که خبرنگار آمریکایی نیز در نشست خبری روز جمعه «مایکل کوزاک»، از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا و نماینده اداره دموکراسی و حقوق‌بشر این وزارت‌خانه، نیز به آن اشاره می‌کند.

افتادن تشت رسوایی حقوق بشر آمریکا به دست یک خبرنگار؛ دولت ترامپ برای اظهارنظر درباره حقوق‌بشر هیچ جایگاه مشروعی ندارد


این خبرنگار آمریکایی خطاب به «کوزاک» با اشاره به حمله‌های پی‌درپی دونالد ترامپ به رسانه‌های جمعی و همچنین منع مسافرتی شهروندان برخی از کشورهای اسلامی به آمریکا گفت: دولت آمریکا در جایگاهی نیست که آزادی انسانها و احترام به رسانه‌ها را در دیگر کشورها بررسی کند، دولت دونالد ترامپ برای اظهارنظر درباره حقوق‌بشر هیچ جایگاه مشروعی ندارد.


همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد امسال نیز مانند سالهای گذتشه در گزارش سالانه آمریکا هیچ اشاره‌ای به جنایت‌های روزانه متحدان واشنگتن در خاورمیانه از جمله قتل‌وعام مردم یمن توسط خاندان سعودی و سرکوب شدید تظاهرات مسالمت‌آمیز فلسطینی‌ها در نوار غزه از سوی نظامیان صهیونیست نشده‌است.

ریاکاری و سیاسی‌کاری گزارشهای حقوق‌بشر آمریکا به چنان سطحی از وقاحت رسیده که دیگر نیازی به ردیف‌کردن گزارشهای متعدد از نقض آشکار حقوق اقلیت‌ها و تبیعض نژادی در این کشور و یا فروش سلاحها و تجهیزات نظامی پیشرفته به دیکتاتورهای عقب‌مانده حوزه خلیج‌فارس و فرود آنها بر سر مردم بی‌گناه منطقه، حمایت نظامی و مالی آشکار از مخوف‌ترین گروه‌های تروریستی در جهان و... نیست.

افتادن تشت رسوایی حقوق بشر آمریکا به دست یک خبرنگار؛ دولت ترامپ برای اظهارنظر درباره حقوق‌بشر هیچ جایگاه مشروعی ندارد

وب‌سایت «پولیتیکو» اواخر سال گذشته میلادی توصیه‌نامه‌ای از یکی از مشاوران ارشد «رکس تیلرسون» وزیر خارجه پیشین افشار کرد که در آن آشکارا به دولت آمریکا توصیه کرده بود که «... که آمریکا باید از حقوق بشر به عنوان چماقی علیه دشمنانش، مانند ایران، چین، و کره‌شمالی استفاده کند، در حالی که به متحدان خود مانند فیلیپین، مصر و عربستان سعودی مجوز سرکوب بدهد.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *