حفاظت از حریم کاربران؛ نقطه قوت آیین نامه قوه قضائیه در مورد «حمایت حقوقی از فعالیت پیام رسان‌های داخلی»/ تاکنون به این مسئله هیچ وقت تا این حد جدی نگاه نشده بود

15:54 - 29 فروردين 1397
کد خبر: ۴۱۲۹۷۳
کارشناس مسائل سیاسی گفت: آیین نامه«حمایت حقوقی از فعالیت پیام رسان‌های داخلی» ابعاد مختلفی دارد که یک از مهمترین آن به عموم مردم و کاربران این پیام رسان‌ها مربوط می‌شود، بحث حریم خصوصی است که یک اهمیت ویژه‌ای دارد و مقوله‌ای است که در همه دنیا تلاش می‌کنند این حریم را محترم بشمارند.
ایینمهدی فضائلی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، پیرو  ابلاغ آیین نامه حمایت حقوقی از فعالیت پیام رسان‌های داخلی از سوی رئیس دستگاه قضا، بیان داشت: موضوع پیام رسان‌های داخلی هر چند مدتی است شروع شده و مجموعه‌های متعددی به این موضوع ورود کرده اند وکار‌هایی را انجام داده اند ولی تاکنون به این مسئله هیچ وقت تا این حد جدی نگاه نشده بود.

وی ادامه داد: علت آن هم این است که به نحوی، یک انحصار برای پیام رسان‌های خارجی ایجاد کردیم و خودمان شرایطی را بوجود آورده ایم که پیام رسان‌های داخلی نتوانستند با آن رقابت کنند.

فضائلی در عین حال تاکید کرد: مثل خیلی از عرصه‌های دیگری که اگر ما بدون ملاحظه اجازه دهیم یک محصول و کالای خارجی وارد کشور شود حتما خیلی از مجموعه‌های داخلی‌مان نمی‌توانند با آن رقابت کنند. باید در نظر داشت، این امر  تنها به کشور ما اختصاص ندارد و در همه دنیا برای حمایت از محصولات خود مقررات مختلفی را در حوزه‌های گوناگون وضع می‌کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: استفاده از پیام رسان‌های داخلی علاوه بر اینکه یک بحث رقابت فنی و تکنولوژیک است ابعاد خیلی پیچیده دیگری هم دارد که بایستی به آن‌ها توجه می‌شد که متاسفانه اینگونه نشد؛ لذا با توجه به اینکه هم اکنون این بحث خیلی جدی شده است و بخشی از جوان‌ها و نیرو‌های نخبه کشور در حوزه فنی وارتباط پای این کار آمده اند طبیعتا باید به لحاظ حقوقی و قانونی حمایت‌های مختلفی از پیام رسان‌های داخی نیز صورت گیرد.

وی ادامه داد: پیام رسان‌های داخلی باید ضابطه‌مند شوند و در عین حال شرایطی فراهم شود تا از این پیام رسان‌های داخلی حمایت صورت بگیرد.

فضائلی عنوان کرد:  آیین نامه«حمایت حقوقی از فعالیت پیام رسان‌های داخلی» ابعاد مختلفی دارد که یک از مهمترین آن به عموم مردم و کاربران این پیام رسان‌ها مربوط می‌شود، بحث حریم خصوصی است که یک اهمیت ویژه‌ای دارد و مقوله‌ای است که در همه دنیا تلاش می‌کنند این حریم را محترم بشمارند. ما هم به لحاط عرفی و مهمتر از آن به لحاظ شرعی و مبانی دینی خود موظف هستیم تا از حریم خصوصی مان حفاظت جدی کنیم.

فضائی تاکید کرد: تعالیم اسلامی هم روی این موضوع خیلی سخت گیر است و تاکیداتی دارد که در مسائل حقوقی نمونه‌های متعددی از آن را می‌بینیم، خوشبختانه یکی از بخش‌هایی که چند ماده از این آیین نامه به آن اختصاص پیدا کرده، همین مراقبت از بخش خصوصی است تا کاربران اطمینان خاطر داشته باشند حریمشان در این فضا محترم شمرده می‌شود و اجازه تعدی و دست اندازی در این فضا، داده نمی‌شود.

وی افزود: این آیین نامه «حمایت حقوقی از فعالیت پیام رسان‌های داخلی» برای مسئولان این پیام رسان‌ها نیز به لحاظ فنی و مسائل تکنولوژیک تکالیفی را ایجاد کرده که باید مراقبت کنند از طرق غیر قانونی مواردی مانند هک، امکانپذیر نباشد. این آیین نامه مسئولان پیام رسان‌های داخلی  را مکلف کرده تا شرایطی فراهم کنند که کاربران در یک فضای امن بتوانند از این پیام رسان‌ها استفاده کنند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *