راهکارهای تقویت خلاقیت کودکان/ مهمترین ویژگیهای یک کودک خلاق
یک روانشناس اجتماعی در رابطه با مهمترین راهکارهای تقویت خلاقیت کودکان توضیحاتی ارائه کرد.
خلیل بخشی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه گفت: خلاقیت قابلیتی به حساب میآید که در همه افراد وجود دارد، اما نیازمند پرورش و تقویت است.
وی افزود: به طور کلی به توانایی دیدن چیزها به شیوههای جدی، فراتر رفتن از چارچوبها و شکستن مرزها خلاقیت میگویند.
این روانشناس اجتماعی با اشاره به اهمیت خانواده در پرورش خلاقیت کودکان تصریح کرد: خانواده یکی از عوامل تاثیر گذار در رشد و پرورش خلاقیت کودکان به شمار میآید، زیرا یک کودک حساسترین مراحل رشد خلاقیت خود را در درون خانواده پشت سر میگذارد.
بخشی در خصوص عوامل تاثیرگذار در پرورش خلاقیت کودکان خاطرنشان کرد: نحوه ابراز محبت، سرکوب کردن کودکان برای جلوگیری از شیطنتهای آنها، بهره گیری از روشهای دموکراتیک یا مستبدانه در تربیت کودکان و ... در پرورش یا سرکوب خلاقیت یک کودک تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: باید شرایط برای سوال کردن کودکان فراهم شده و به کنجکاویهای وی پاسخ داده شود. احترام گذاشتن به خواستههای کودکان نیز از جمله دیگر اقدامات تاثیرگذار در پرورش خلاقیت یک کودک است.
این روانشناس اجتماعی با بیان اینکه مقاومت با خیالپردازی کودک سبب سرکوب حس خلاقیت او میشود خاطرنشان کرد: والدین باید توجه داشته باشند که نباید خیالپردازی کودکان خود را سرزنش کنند زیرا خلاقیت کودک در این شرایط محدود میشود.
بخشی در خصوص ویژگیهای یک کودک خلاق بیان کرد: ذکر جزئیات ماجراهایی که کودک تعریف میکند، توجه در گوش دادن و مشاهده کردن، دقت به اشیا و پیرامون و طرح سوالات عجیب از جمله ویژگیهای یک کودک خلاق به شمار میآید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *