۴۲ هزار تخت بیمارستانی در دست ساخت
به گزارش گروه چامعه ،ایرج حریرچی در نشست خبری افزود: درحال حاضر ۴۲ هزار و ۴۷۳ تخت بیمارستانی در بخش دولتی در دست ساخت داریم و ۲۹ هزار و ۷۰۰ تخت دیگر هم باید تا سال ۱۴۰۴ احداث کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۲۵ هزار و ۸۳۱ تخت هم در بخش غیر دولتی درحال ساخت است.
وی افزود: هفته آینده وزارت بهداشت فراخوانی اعلام میکند درخصوص احداث ۷ هزار تخت با تعرفه عمومی غیردولتی و در بیمارستانهای نیمه خصوصی برای شهرهای مختلف کشور و مناطقی از تهران که بر حسب نیاز تفکیک شده اند.
حریرچی با بیان اینکه بر این اساس مراکز علاقهمند در این مناقصه شرکت خواهند کرد، گفت: در مدت زمان ۱۰ ساله، بخش غیردولتی موظف میشود این تعداد تخت را برای خدمت رسانی به مردم آماده کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی و اذن مقام معظم رهبری برای تولید و تهیه دو واکسن، اعتباری برابر ۱۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برداشت میشود.
حریرچی گفت: بر این اساس انستیتو پاستور ایران دو واکسن شامل «روتاویروس» اسهال عفونی کودکان و واکسن «پنوموکوک» را تولید خواهد کرد.
۶۳ درصد بازار مواد آرایشی در انحصار قاچاق
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بیش از ۶۳ درصد مواد و محصولات آرایشی از طریق قاچاق وارد کشور میشود.
حریرچی افزود: نکته در خور توجه اینکه ۹۰ درصد از این ۶۳ درصد مواد آرایشی، تقلبی است که قاچاق وارد کشور میشود و به علت ماندگاری برپوست برای سلامتی مضر و آسیب زننده است.
وی درخصوص آمادگی مراکز درمانی برای چهارشنبه آخر سال هم گفت: همه بیمارستانهای بخش دولتی از ساعت ۱۲ ظهر سه شنبه پایان سال آماده باش هستند.
حریرچی افزود: اقدامات ما در این زمینه در تعامل با سایر دستگاههای مربوط صورت میگیرد که از جمله آن میتوان به هشدارها و آگاهی رسانی درخصوص اقدامات خطر ساز این روز و همچنین آمادگی مراکز درمانی، آمبولانسها و اورژانسها، به همراه استقرار در مراکز و مکانهای پر تراکم اشاره کرد.
وی گفت: آماده باش بیمارستانهای دولتی به ویژه بیمارستانهای تخصصی چشم، سوانح سوختگی و مراکز ترمیمی هماهنگ و حضور نیروهای پرستار و پیراپزشک نیز اعلام شده است.
هزینه ۱۰۰ هزار تومانی هر ایرانی برای آرایش در سال
سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: به طور میانگین هر ایرانی سالانه ۱۰۰ هزار تومان برای آرایش و پیرایش خود هزینه میکند.
حریرچی در خصوص هزینههای مردم برای آرایش و پیرایش خود افزود: طبق بررسیهای انجام شده هر ایرانی به طور میانگین در سال ۲ و ۲ دهم درصد درآمد خود را صرف مسائل آرایشی و پیرایشی همچون خرید لوازم آرایش، کوتاه کردن مو، رنگ مو میکند که این روزها بیشتر است در حالی که این هزینه در شهرها و روستاها متفاوت است.
وی گفت: این رقم در مقایسه با مبلغی که برای امور فرهنگی توسط ایرانیان هزینه میشود بسیار قابل توجه است و هزینه سلامت و بهداشت یک خانوار به طور میانگین در سال حدود ۶ درصد درآمد افراد است.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص جایگزین کردن داروها در داروخانهها مغایر با نسخه پزشک نیز گفت: خوشبختانه نظام دارویی کشور پس از برنامه ششم توسعه وضع بهتری یافت و بر این اساس تجویز دارویی خارج از فهرست دارویی کشور تخلف محسوب میشود.
حریرچی با بیان اینکه سازمانهای بیمهگر بر اساس طرح داروی ژنریک هزینههای دارویی را پوشش میدهند گفت: به هیچ عنوان کمبود دارو نداریم و اقلام کمبود دارویی در ایران در حدی است که میتوان آن را از داروخانههای دیگر تهیه کرد و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
۳ برابر شدن کار بیمارستانهای دولتی با تعطیلی بخش خصوصی در ایام نوروز
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به تعطیلی رفتن بخش خصوصی در تعطیلات نوروز موجب ۳ برابر شدن بار کاری در بخش دولتی میشود.
حریرچی افزود: وزارت بهداشت طرح سلامت نوروزی را ویژه ایام تعطیلات نوروز در نظر گرفته است و جلسات آمادگی برای بحرانهای احتمالی در این ایام نیز برگزار شده است.
وی گفت: در ایام نوروز بار خدمات بهداشتی و درمانی بر دوش بخش دولتی به ویژه دستیاران، کارورزان، استادان دانشگاهها است و بخش خصوصی ارائه خدمات مهم بهداشتی و درمانی را در این ایام تعطیل میکند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ما به حسب وظیفهای که داریم در بخش دولتی و در مراکز درمانی پاسخگوی مراجعات خواهیم بود و هماهنگیهای لازم برای فعالیت داروخانهها و مراکز تصویر برداری شبانه روزی صورت گرفته و تیمهای مدیریت بیمارستانها در این ایام نیز مشخص شده است.
حریرچی با اشاره به ظرفیت ۱۰۰ درصدی بخشهای مراقبت ویژه مراکز دولتی در ایام نوروز گفت: ظرفیت بخشهای icu و ccu و دیالیز نیز به طور کامل برای تعطیلات نوروز فراهم شده است.
وی با بیان اینکه از اواخر اسفند در بخشهای نیمه خصوصی و غیر دولتی بیمار با وضع نامساعد پذیرش نمیشود، افزود: شیوع سرطان، سکتهها و بیماریهای ناشی از پرخوری که مرتبط با ایام نوروز است کم نمیشود و حتی مشکلات ناشی از تصادفات و بیماریهای ناشی از آن نیز بیشتر میشود، ولی از لحاظ قانونی نمیتوانیم بخش خصوصی را مکلف به ارائه خدمات در این ایام کنیم و از آنجاکه ۶۰ درصد خدمات تخصصی سرپایی را بخش غیر دولتی ارائه میدهد در ایام نوروز مشکلات ارائه خدمات بهداشتی و درمانی اضافه و این موضوع هر سال تکرار میشود.
حریرچی گفت: به تعطیلی رفتن بخش خصوصی موجب ۳ برابر شدن بار کاری در بخش دولتی میشود و ما این گلایه را داشته و داریم و از سازمان نظام پزشکی که متولی بخش خصوصی است درخواست کرده ایم که همکاری پزشکان در ایام نوروز بیشتر شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در کشور با کمبود پزشک مواجه هستیم و این موضوع مربوط به ایام نوروز نیست، افزود: تعداد پزشکان کشور از متوسط این شاخص در منطقه و جهان پایینتر است و از توزیع متوازنی در شهرها و مناطق مختلف کشور برخوردار نیست و همان طور که پیش از این نیز اعلام کرده ایم حدود ۱۵ هزار پزشک در کشور داریم که پس از گرفتن شماره نظام پزشکی خود حتی یک روز هم طبابت نکرده اند.
حریرچی گفت: هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار پزشک ایرانی در اتریش و بیش از این در آلمان و تعداد قابل توجهی نیز در آمریکا و کانادا طبابت میکنند که شماری از آنها در ایران آموزش دیده و تعدادی در همان کشورها آموزشهای لازم را فرا گرفتهاند.