سازمان سیا دلال بزرگ "مواد مخدر" در افغانستان
به گزارش گروه بینالملل ، رد پای دخالت سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در تولید و قاچاق مواد مخدر به ویژه هروئین در افغانستان به دهه 1970 میلادی باز میگردد، زمانی که این سازمان برای تامین منابع مالی مبارزه با اتحاد جماهیر شوروی سابق مراکز تولید هروئین در مناطق مرزی افغانستان با پاکستان را با همکاری سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (آی.اس.آی) ایجاد کرد.
رسانه آمریکایی «گاردین» در این باره نوشت: در نتیجه تلاشهای سازمان سیا و همکاری سازمان اطلاعات ارتش پاکستان تولید مواد مخدر در افغانستان از 100 تن به دو هزار تن تا سال 1991 میلادی افزایش پیدا کرد و مراکز تولید هروئین در مناطق مرزی افغانستان به حدی گسترش یافت تاجایی که 60 درصد از هروئین مورد نیاز آمریکا و 80 درصد از هروئین کل اتحادیه اروپا از این طریق تامین میشد.
پس از حمله آمریکا به افغانستان سیر صعودی تولید مواد مخدر در این کشور نه تنها متوقف نشد بلکه سرعت شگفت انگیزی به خود گرفت تا جایی که دفتر جرایم و مواد مخدر سازمان ملل در افغانستان آمار تخمینی تولید مواد مخدر در این کشور را بیش از 9 هزار تن اعلام کرده است.
افزایش بی رویه تولید مواد مخدر در افغانستان و مبارزه نمایشی آمریکا و ناتو با مواد مخدر در این کشور این گمانهزنی را تقویت کرد که آمریکا و ناتو به طور مستقیم در افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان نقش دارند.
با این حال، اخیرا «مایک پامپئو» رئیس سازمان سیا بار دیگر موضوع قاچاق و تولید مواد مخدر در افغانستان را مطرح کرده و از آن به عنوان تکیهگاه مالی مخالفان مسلح دولت افغانستان یاد کرده است.
رئیس سیا گفته که این سازمان در نظر دارد تا مراکز تهیه مواد مخدر در افغانستان را هدف قرار دهد زیرا مخالفان مسلح دولت از آن برای مبارزه با دولت افغانستان و نیروهای خارجی استفاده میکنند.
به نظر برخی از کارشناسان این که رئیس سازمان سیا بار دیگر به چنین موضوعی پرداخته، شک برانگیز است، زیرا دولت آمریکا همواره از مواد مخدر در افغانستان به عنوان منبعی پر در آمد برای پیشبرد اهداف پنهانی خود در منطقه استفاده کرده است.
دولت ترامپ تلاش میکند در پوشش مبارزه با مواد مخدر، افزایش حملات هوایی آمریکا در افغانستان را نیز توجیه کند و قاچاق و تولید مواد مخدر در این کشور را به شیوه جدیدی مدیریت کند.
این در حالی است که برخی از رسانههای غربی و حتی آمریکایی نیز به افشاگری در این مورد پرداختهاند، طوری که «جیمزدین» کارشناس و مسئول اجرایی رسانه آمریکایی «ویترنز تودی» تصریح کرده است، نظامیان آمریکایی در قاچاق مواد مخدر نقش دارند و حتی مصارف کمپاین انتخاباتی رهبران سیاسی این کشور نیز از همین طریق تامین میشود.
«جان اباتسفورد» مامور سابق سازمان سیا نیز به «ورلد نیوز» پیش از این گفته بود که آمریکا با پول به دست آمده از تجارت مواد مخدر در افغانستان گروههای تروریستی به ویژه داعش را به منظور ناامن کردن کشورهای منطقه تامین مالی میکند و عملیاتهای پنهانی خود را در افغانستان و کشورهای منطقه به پیش میبرند.
دفتر جرایم و مواد مخدر سازمان ملل در افغانستان نموداری را منتشر کرده است که بر اساس آن روند افزایش کشت مواد مخدر در افغانستان از سال 1994 تا سال 2017 به ویژه در زمان حضور آمریکا در این کشور افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، زمینهای تحت کشت مواد مخدر در افغانستان سیر صعودی را طی کرده است طوری که زمین های زیر کشت مواد مخدر در این کشور از 7 هزار هکتار به بیش از 32 هزار هکتار افزایش یافته است.
در حالی که تولید و کشت مواد مخدر در افغانستان طی سالهای اخیر در این کشور افزایش داشته است، برخی از کارشناسان میگویند که طرحهای مبارزه مشترک با مواد مخدر در منطقه به دلایل نامعلوم توسط آمریکا یا دولت کابل اجرایی نشدهاند.
حتی سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز چندی قبل به صراحت گفته بود که آمریکا و ناتو از سربازان خود برای محافظت از کشت، تولید و قاچاق هروئین از افغانستان به سایر کشورهای جهان استفاده میکند.
با توجه به افزایش آمار تولید، کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان از زمان حضور آمریکا همچنین اظهارات مقامات روسی و کارشناسان مختلف عمدتا غربی به روشنی میتوان اعلام کرد سازمان سیا دلال بزرگ مواد مخدر در افغانستان است.