"مقامات روسی": دکترین جدید هستهای آمریکا خطر جنگ هستهای را افزایش داده است
به گزارش گروه بینالملل به نقل از خبرگزاری نووستی، "لئونید اسلوتسکی" رئیس کمیته امور بین الملل دومای دولتی روسیه تاکید کرد که راهکار آمریکا برای تولید کلاهکهای هستهای کم قدرت برای انواع موشکها که براحتی قابل استفاده هستند، خطر بروز جنگ هستهای را افزایش می دهد، بخصوص با توجه به این عامل که کره شمالی هم سلاح هستهای در اختیار دارد.
به عقیده این مقام بلندپایه پارلمانی، در حال حاضر ضروری است تا آمریکا و روسیه به مذاکرات سازنده دوجانبه و البته در سطحی برابر ادامه دهند تا روابط دو قدرت برتر هستهای در جهان که اکنون در پایین ترین سطح قرار دارد، افزایش یابد.
پیش از این، "پاتریک شناهان" معاون وزیر دفاع آمریکا گفته بود که دکترین جدید هستهای این کشور به دیپلماتهای آمریکایی این امکان را داده تا از موضع برتر با کشورهای دیگر، از جمله روسیه، مذاکره کنند. در واکنش به این سخنان، اسلوتسکی یادآور شد، این طرز فکر که دکترین جدید امکان صحبت از موضع قدرت را به دیپلماتهای آمریکایی می دهد، تنها جنبه تحریک آمیز داشته و رویارویی بین واشنگتن و مسکو را تعمیق خواهد کرد.
"ولادیمیر شامانوف" رئیس کمیته امور دفاعی دومای روسیه نیز در تفسیر دکترین جدید هستهای آمریکا به این خبرگزاری گفت: «در دکترین نظامی روسیه عبارت «امکان حمله هستهای پیش دستانه» اصلا مطرح نشده است، در حالیکه در دکترین هستهای آمریکا گفته شده که مسکو تهدید نموده بطور پیش دستانه از «حمله هستهای محدود» استفاده خواهد کرد، بنابراین آمریکا آماده است تا برای ممانعت از تجاوز روسیه، قیمت بسیار بالایی بپردازد. یک ماه قبل هم مقامات نظامی آمریکا از سنای این کشور خواستند تا به آنها اجازه حمله پیشگیرانه هستهای را بدهد. در حالیکه در اسناد راهبردی ما اصلا امکان چنین مسئله ای در نظر گرفته نشده است.»
این نماینده دوما تاکید کرد که راهکار جدید هستهای آمریکا راه مستقیمی برای تشدید وخامت اوضاع و افزایش رویارویی بین دو کشور است.
"کنستانتین کاساچوف" رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه نیز دکترین جدید هستهای آمریکا را تلاشی برای توجیه سیاست تهاجمی واشنگتن نامید. وی یادآور شد: «من تردیدی ندارم که این دکترین تلاش دیگری برای موجه جلوه دادن تهدیدات و سیاست تهاجمی آمریکا در همه جهت گیریها و قصد آنها برای مدرنیزه سازی جدی توان بالقوه هستهای این کشور است.»
این سناتور روس با یادآوری اینکه تسلیحات هستهای در واقع باید تنها نقش بازدارنده داشته باشند، افزود: «در حالیکه اکنون گزینه ها برای امکان استفاده از این نوع سلاحها به مراتب بیشتر شده است. به همین دلیل دکترین هستهای آمریکا فعالانه جنبه تهاجمی و دشمن افروزانه داشته و کمکی به از سرگیری مذاکرات در این زمینه نخواهد کرد.»
پنتاگون روز جمعه دکترین جدید هستهای آمریکا را منتشر کرد که در آن توجه زیادی به گسترش توان بالقوه هستهای روسیه شده است. در این سند علاوه بر روسیه، چین، کره شمالی و ایران نیز تهدید نامیده شده اند. پنتاگون اعلام کرده که در شرایط کنونی، تلاش آمریکا روی تولید کلاهکهای هستهای کم قدرت متمرکز خواهد شد و امکان استفاده آنها در درگیریهای نظامی بعید نیست. بر اساس این سند، آمریکا همچنین به مدرنیزه سازی فعال و تقویت نیروهای سهگانه هستهای این کشور ادامه خواهد داد.