کم تحرکی و چاقی ۵۰ درصد جمعیت روستایی کشور
به گزارش گروه جامعه ،علیرضا رئیسی در مراسم «بهبود تغذیه جامعه با مشارکت زنان روستایی و عشایر» گفت: برخورداری از سلامت، زندگی در محیط بهداشتی، دسترسی به خدمات سلامت و توزیع عادلانه غذا در خانوار منطبق بر نیاز فیزیولوژیک افراد خانواده از مسائلی است که با آموزش در جامعه نهادینه میشود.
وی با اشاره به امنیت غذایی گفت: باید به عواقب ناامنی غذایی شامل سوءتغذیه ناشی از کمبود مواد غذایی و سوء تغذیه ناشی از پرخوری در مواد غیرضروری توجه شود.
رئیسی با بیان اینکه ۷۶ درصد مردم درگیر بیماریهای غیرواگیر هستند، افزود: بسیاری از هزینههای درمان نیز در همین محل صرف میشود و ۱۰ عامل خطرساز در بیماریهای غیرواگیر نقش دارد که رژیم غذایی ناسالم در راس آن است.
وی تاکید کرد: متاسفانه تغذیه روستایی نیز از مشکلات یاد شده در امان نمانده است و ۵۰ درصد جمعیت روستایی کشور نیز دچار کم تحرکی و چاقی هستند.
رئیسی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد روستاییان بیش از حد مجاز نمک مصرف میکنند، گفت: نمک نان عامل اصلی در مصرف نمک بالا در مردم است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: جامعه امروز به دنبال تغذیه سالم است و پرداختن به الگوهای صحیح تغذیهای از وظایف ماست.
وی گفت: البته تبلیغات دروغین نیز درباره تغذیه، کاهش وزن و استفاده از برخی محصولات گیاهی و علفی وجود دارد که صحت ندارد و این وظیفه کارشناسان تغذیه است که در این زمینه به جامعه آگاهی دهند.
وی افزود: باید به استفاده از ریزمغذیها در جامعه بیشتر توجه شود، زیرا از یک سو جامعه با اضافه وزن همراه است و از طرفی کمبود ویتامین D. در کشور بالاست، این موضوع نشان میدهد که جامعه الگوی غذایی درست ندارد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: نقش توانمندسازی زنان در تغذیه جامعه بسیار حائز اهمیت است و بیش از هزار و ۴۰۰ کارشناس تغذیه جهت اطلاع رسانی به مردم در همین راستا در نظر گرفته شده است.
مراسم «بهبود تغذیه جامعه با مشارکت زنان روستایی و عشایر» با هدف تاثیر مثبت بر تغذیه جامعه در وزارت بهداشت در حال برگزاری است.