ظریف خانهتکانی کرد/ معرفی ۹ دیپلماتی که آقای وزیر را همراهی خواهند کرد
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، از مدتها پیش مسئولان وزارت امور خارجه اعلام کرده بودند که قصد دارند ساختار این وزارتخانه را تغییر دهند و با حذف و ادغام معاونتهای منطقهای در یک معاونت سیاسی، معاونتی تحت عنوان «دیپلماسی اقتصادی» ایجاد کنند.
بیشتر بخوانید:
خانهتکانی ظریف؛ دیپلماتها ردای اقتصاد میپوشند؟
چند هفتهای بود که گمانهزنیهای رسانهای پیرامون شخصیتهایی که در ساختار جدید دستگاه دیپلماسی، مسئولیت میگیرند، در جریان بود که بالاخره عصر امروز، این افراد به شرح زیر مشخص شدند.
1. سید عباس عراقچی
«سید عباس عراقچی»، دیپلمات ۵۵ ساله کشورمان است که نامش در دو سه سال اخیر بواسطه برجام و نقشش در مذاکرات منتهی به این توافق و پیگیری آن، بیش از سایر دیپلماتها، برجسته بوده است.
عراقچی در ساختار جدید وزارت امور خارجه، عهده دار سمت معاونت سیاسی شده است. معاونتی که از ادغام معاونتهای منطقهای دستگاه دیپلماسی، نظیرِ معاونت آسیا و اقیانوسیه، معاونت عربی آفریقایی و معاونت اروپای و آمریکا، ایجاد شده است.
عراقچی که سابقه عهده داری سفارت ایران در ژاپن و فنلاند را در کارنامه خود دارد؛ از اردیبهشت ۹۲ تا شهریور ۹۳ سخنگوی وزارت امور خارجه بود. وی از سال ۹۳ تاکنون معاون حقوقی و امور بینالملل وزیر امور خارجه بوده است.
عراقچی که در هنگام مذاکرات برجام، در زمره مذاکره کنندگان ارشد کشورمان محسوب میشد، پس از انعقاد و اجرای برجام، مسئولیت پیگیری ستاد برجام را در داخل عهده دار شد.
2. غلامرضا انصاری
«غلامرضا انصاری» که در ساختار جدید بعنوان معاون اقتصادی وزیر امور خارجه منصوب شده است، از سال ۹۱ تاکنون سفیر ایران در دهلی نو بود. تا پیش از این جایگاه معاونت اقتصادی در ساختار وزارت امور خارجه تعریف نشده بود و انصاری نخستین معاون اقتصادی در تاریخ تاسیس دستگاه دیپلماسی کشور خواهد بود.
3. مرتضی سرمدی
«مرتضی سرمدی» در سمت قائم مقامی وزارت امور خارجه ابقاء شده است. وی از شهریور ۱۳۸۰ تا آبان ۱۳۸۳ عهدهدار سفارت ایران در لندن بود. سرمدی نخستین سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز بود و تا سال ۱۳۷۰ در این سمت فعالیت کرد.
4. بهرام قاسمی
«بهرام قاسمی» در ساختار جدید همچنان سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه خواهد بود. در کارنامه وی، سابقه تصدی سفارت ایران در ایتالیا درج شده است.
5. غلامحسین دهقانی
«غلامحسین دهقانی» سفیر و سرپرست سابق نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد، در ساختار جدید، معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه خواهد بود.
6. حسین پناهی آذر
«حسین پناهی آذر» که با حکم ظریف، عهده دار سمت معاون ایرانیان و امور مجلس وزارت امور خارجه شده است، سابقا مدیر کل حقوقی این وزارتخانه بود.
7. سید محمد کاظم سجادپور
«سید محمد کاظم سجادپور» نیز در سمت ریاست مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه ابقاء شده است. وی از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۸ عضو هیئت علمی نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیورک بوده و از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۳ مسئولیت مدیرکلی دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امورخارجه را به عهده داشته و از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۶ نیز به عنوان سفیر دوم نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو خدمت کردهاست.
8. حسین جابری انصاری
«حسین جابری انصاری» در احکام جدیدی که از سوی وزیر امور خارجه صادر شده است، به سمت دستیاری ارشد وزیر در امور ویژه سیاسی منصوب شده است.
وی از آبان ۹۴ تا خرداد ۹۵ عهدهدار سمت سخنگویی وزارت خارجه بود و پس از آن در پست معاونت عربی آفریقایی وزارت امور خارجه جایگزین حسین امیرعبداللهیان شد.
9. حسن قشقاوی
«حسن قشقاوی» توسط ظریف به سمت مشاور وزیر امور خارجه منصوب شده است. وی سابقه سخنگویی وزارت امور خارجه و تصدی معاونت پارلمانی و امور کنسولی این وزارتخانه را در کارنامه خود دارد.