ضرورت رسیدگی به مسائل داخلی برای بهبود نظام سلامت
به گزارش گروه جامعه ، محسن اسدی لاری در نشست مشترک با اداره کل تجهیزات پزشکی گفت: در شرایطی که مشکلات بین المللی زیادی وجود دارد، اما مشکلات داخلی هم زیاد است. با این وجود به همت وزیر بهداشت و حمایت جدی دولت، ساخت بیمارستان ها شروع شده است .
وی افزود: در این زمینه کشورهای دیگر نیز همکاریهای زیادی کردند اگر زمینهای برای اقدامات در نظام سلامت وجود داشت، میتوانستیم بهتر بهرهبرداری کنیم بخشهای دیگر کارهای خود را تا حدی پیش بردند و به طور مثال در بخش راه و ترابری و نفت کارهای خوبی انجام شد.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور بین المللبیان کرد: زمینههای بسیاری وجود دارد که اگر ما تجهیز بودیم و انجمنها زودتر وارد میدان شده بودند شاید میتوانستیم موفقتر باشیم.
وی با اشاره به همایش برگزار شده در جذب سرمایهگذار خارجی و اقدامات جدی صورت گرفته در زمینه ساخت بیمارستان توسط سه شرکت کرهای و پروژههای دیگر گفت: در حالیکه میتوانست این اتفاق زودتر بیفتد.
اسدی لاری تصریح کرد: در زمینه تجهیزات پزشکی و دارو نیز اقدامات خیلی خوبی انجام شده، اما با توجه به شرایط بسیار خوبی که دستگاه دیپلماسی فراهم کرده است و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی، باید به صادرات و افزایش تولیدات داخلی توجه کرد.
وی با اذعان بر اینکه وزیر بهداشت در مقایسه با سایر بخشها وقت زیادی برای صادرات دارو و تجهیزات پزشکی گذاشتند و تلاشهای زیادی در زمینه مذاکره با کشورهای هدف انجام شده است عنوان داشت: بیش از دهها ملاقات و مذاکره با همتای عراقی در زمینه صادرات انجام و برای این مذاکرات وقت و انرژی زیادی صرف شده و امتیازات خیلی خوبی کسب شده است.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور بین الملل با اشاره به کشورهای افغانستان و پاکستان و مذاکرات زیادی انجام شده با انها عنوان کرد: ابراز تمایل از طرف آنها برای همکاری با ایران وجود دارد ضمن اینکه عمانیها نیز به سندیکای دارویی نامه زدند و علاقه دارند به صورت مستقیم با ایران ارتباط داشته باشند که در این راستا نیز هیئت بلندپایهای از عمان به ایران برای انعقاد قرارداد خواهد آمد.
وی همچنین از انجمن ها و اتحادیه های تجهیزات پزشکی حاضر در جلسه نیز خواست که از امکانات پیش آمده توسط دستگاه دیپلماسی استفاده نموده و بررسی کنند که آیا کشور آمادگی برای این اقدامات را دارد یا خیر.
اسدی لاری افزود: هفته آتی نماینده بلاروس و سوریه در کشور خواهند بود و باید توجه کرد که بعد از تثبیت امنیت در سوریه، میتوان از این فرصت حداکثر استفاده را کرد.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری مشترک با طرف سوریهای و لبنانی امکانپذیر است و میتوان همکاری آموزشی و فنی را به صورت دراز مدت با این کشورها انجام داد.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور بین الملل تصریح کرد: بسیاری از این کشورها تمایل دارند که ایران به عنوان "هاب" و کانون منطقهای مطرح شود تا کشورهای اروپایی علاقهمند به همکاری با طرف ایرانی پس از تجهیز شرکتهای ایرانی و فراهم کردن تسهیلات و امکانات، مسائل بانکی و تضمینهای لازم برای سرمایهگذاری مشکلی نداشته باشند.
وی گفت: وزیر بهداشت به صورت موکد در زمینه صادرات تاکید کرده و تسهیلات خوبی توسط دولت در نظر گرفته شده است صمن اینکه کشورهای شرق آسیا نیز برای تامین فاینانسهای کوچک آمادگی دارند.
اسدی لاری اصافه کرد: هماهنگی در صادرات باید اتفاق بیفتد و برخی کشورها به عنوان هدف انتخاب شوند که البته انجام شده است و شرکتها باید در این زمینه همکاری بیشتری انجام بدهند انتظار هم داشتیم شرکتهای خارجی در ایران دفتر باز کنند، باید توجه کنیم که کشورهای دیگر نیز این انتظارات را دارند و به طور مثال میتوان به افغانستان جور دیگری نگاه کرد، زیرا این کشور جای کار زیادی دارد.
وی بیان کرد: باید بازار منطقه و فرامنطقهای را در نظر گرفت تا بتوان با همکاری کشورها و شرکای قابل اعتماد، اقدامات مشترکی را انجام داد.
در ادامه مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در نشست مشترک با قائم مقام وزیر بهداشت در امور بین الملل در نشست مشترکی که صبح امروز با حصور قایم مقام وزیر بهداشت در امور بین الملل و نمایندگانی از اتحادیه و انجمن های تجهیزات پزشکی برگزار شد بیان کرد: عمان میتواند جایگزینی مطمئن در حوزه صادراتی تجهیزات پزشکی به جای کشور امارات باشد ضمن انکه فرصتهای سرمایهگذاری ای نیز در آلمان نیز وجود دارد که سفیر ایران در ان کشور پیگیر نشست مشترکی در این خصوص می باشد.
رضا مسایلی با بیان اینکه بحث فقط در مورد تولیدکنندگان نیست، بلکه صادرکنندگان هم باید فعالیت بیشتری داشته باشند ادامه داد: شرکتهای واردکننده نیز میتوانند نمایندگی شرکتهای خارجی را داشته باشند.
وی به خدمات پس از فروش بعنوان موصوع مهم دیگر اشاره نمود و گفت: شرکتهای ما در ارایه خدمات در اینباره تجربه زیادی در این زمینه دارند.
مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت عنوان کرد: سرمایهگذاری خارجی در حوزه تجهیزات اتفاق افتاده است و شرکتهای اروپایی سرمایهگذاری خوبی در کشور انجام دادند.
وی همچنین تصریح کرد: شرکتهای قدیمی نیز به بحث تولید نگاه ویژه داشتند و تولید تحت برند خارجی را انجام میدهند که ظرفیت بسیار خوبی است این شرکتهای قدیمی ارتباط خوبی با کمپانیهای خارجی داشتند و شناخت خوبی از رقبا و منطقه دارند و کار تولید را در کشور انجام دادند.
مسایلی به صرورت ایجاد هاب و کانون های تجاری در زمینه تولید در تهران پرداخت و گفت که این هاب ها باید متبلور کننده تولید تجهیزات پزشکی در کشور باشد.
وی افزود: زیرساختهای ما بسیار قوی است و البته بر مشکلات نیز آگاه هستیم، اما باید تمرکز کنیم و مشکلات نباید باعث توقف کارهای ما باشد.
مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت: اگر قرار باشد مشکلات باعث نا امیدی شود، باعث باختن حال و آینده خواهد شد. بحث بدهی شرکتها هم هم که حل شود، اما بعد از آن روی بحث تولید و صادرات جای کار زیادی وجود دارد و الان نسبت به ۱۰ سال پیش که در این حوزه بودم، افراد زیادی وارد حوزه شدند و حالا باید روی برندینگ شرکتها کار کنیم همچنین برای برندینگ میتوان به قالبهای هنری مختلف فکر کرد و باید نظمی در این زمینه ایجاد کنیم.
وی عنوان کرد: فضای جامعه باید به بالا رفتن سطح کیفیت زندگی حرکت کند، اما عموما به مسائل سیاسی فکر میکنیم که نه به درد دنیا میخورد و نه آخرت.
مسائلی در پایان از ضرورت گفتمان سازی در حوزه سلامت هم گفت که پرداختن به این مهم می تواند باعث بالا رفتن کیفیت زندگی مردم شود.