آیا کالری منفی واقعیت دارد
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، آیا مواد غذاییای وجود دارند که هضم آنها بیشتر از کالریای که تأمین میکنند، از ما انرژی بگیرد؟
برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، هیچ افسانهای مثل مواد غذایی با «کالری منفی» آنقدر جذاب نیست. در ادامه سعی میکنیم به حقیقت پی ببریم.
مواد غذایی با کالری منفی چه هستند؟
ایدهی پشت این مواد غذایی بسیار ساده است: ماده غذاییای را مصرف کنید که نیاز به جویدن و عمل هضم بالایی دارد تا در نهایت کالری بیشتری برای هضم آن صرف شود. یا اینکه ماده غذایی را مصرف کنید که اغلب آن را آب تشکیل میدهد. با این منطق میتوان هرچقدر خواست از این نوع مواد غذایی بدون احساس گناه مصرف کرد.
چه مواد غذایی کالری منفی دارند؟
در سراسر اینترنت میتوانید مواد غذاییای را پیدا کنید که در مورد آنها چنین ادعایی مطرح میشود، مانند: کرفس، گریپ فروت و فلفل چیلی.
درست مثل خیلی از برنامههای فریبکارانهی کاهش وزن، این طرح نیز خیلی فریبنده است. شما با مصرف مواد غذایی نمیتوانید به کالری منفی برسید.سوزاندن کالری بهوسیله ورزش خیلی آسانتر خواهد بود. بنا به تحقیقات کلینیک پزشکی مایو، بدن فقط ۵-۱۰ درصد انرژی خود را صرف هضم مواد غذایی میکند. از طرف دیگر نحوهی انجام این فرایند نیز به سوختوساز هر شخص بستگی دارد.
کلینیک مایو میافزاید: مواد غذایی مثل کرفس کالری خیلی کمی دارند، اما همچنان نیازمند انرژی برای هضم آنها هستیم. اما مواد غذایی با کالری کم، همچنان کالری بیشتری نسبت به انرژیای که صرف هضمشان میشود، در اختیار بدن قرار میدهند. شاید از لحاظ تئوری این نظریه درست باشد، اما هیچ نوع شواهد علمی برای اثبات آن وجود ندارد.
چه درسی میتوان گرفت؟
این به معنای مصرف نکردن کرفس نیست. در واقع سبزیجات غیرنشاستهای، برای هر کسی که بهدنبال یک زندگی سالم است، میانوعدههای کمکالری خیلی خوبی هستند.اگر آرزو میکردید که ای کاش مواد غذایی با کالری منفی وجود داشتند، باید بدانید که تنها نیستید. خیلیها به دنبال کاهش وزن هستند، اما راههای سالمتر و سرراستتری برای آن وجود دارد. کلید اصلی کاهش وزن رفتن بهدنبال مواد غذایی نیست که بدون احساس گناه آنها را مصرف کنیم. بلکه باید روی سبزیجات و مواد پروتئینی کمچرب تمرکز کنیم.
مهدی کرمی
متخصص تغذیه