اصفهانی و اعتمادی کجای جشنواره موسیقی فجر هستند/جشنواره موسیقی فجر یا دورهمی کنسرت بفروشها!
فریدون آسرایی خواننده موسیقی پاپ در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره دوره سی و سوم جشنواره موسیقی فجر و دلایل نداشتن اجرا در این دوره گفت: در سال گذشته در این جشنواره حضور پیدا کردم اما چون معمولا از کسانی دعوت می شود که اجرایشان بیشتر فروش می کند در این دوره حضور ندارم.
وی درباره ماهیت جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: این جشنواره صرفا مجموعه ای از کنسرت ها را برگزار می کند و نام جشنواره دارد. واقعیت این است که این کنسرت ها برای جشنواره درآمد دارد یعنی قیمت بلیت اجرای این کنسرت ها می تواند هزینه ها را تامین کند.
این خواننده در ادامه به انتقاد از بی توجهی جشنواره موسیقی فجر به خوانندگان موسیقی پاپ پرداخت و توضیح داد: از اولین باری که موسیقی پاپ در جشنواره جایزه دریافت کرد چند سال می گذرد و در طول این مدت تنها یک بار به این سبک موسیقی جایزه داده شد. در هر جشنواره ای معمولا خوانندگان دعوت می شوند، اجرای آنها بررسی شده و جایزه داده می شود اما چنین روندی در جشنواره موسیقی فجر وجود ندارد بلکه یک سری کنسرت ها که جنبه مالی دارد به نام جشنواره موسیقی اجرا می شود.
وی ادامه داد: در واقع این رویداد جشنواره موسیقی فجر نیست بلکه کنسرت های موسیقی است و هیچ ربطی به جشنواره ندارد. شاید در این میان جایزه ای به بهترین اجرا داده شود اما هیچ جنبه رقابت و مسابقه ای در جشنواره به ویژه در بخش موسیقی پاپ وجود ندارد.
آسرایی در ادامه تاکید کرد: موسیقی پاپ در جشنواره موسیقی فجر جایی ندارد و اگر جوایزی هم داده شود به موسیقی نواحی و سایر بخش ها اهدا می شود. سه سال پیش جایزه موسیقی پاپ اهدا شد که من آن جایزه را کسب کردم.
خواننده "گل هیاهو" جشنواره موسیقی فجر را در صدد کسب سود از طریق برگزاری کنسرت های پر مخاطب عنوان کرد و افزود: از خوانندگان بزرگ به دلیل نداشتن گیشه در این جشنواره دعوت نمی شود و متاسفانه هر سال وضعیت به همین شکل است، حتی اجراهای جشنواره در این دوره نیز براساس احتمال فروش خوبشان انتخاب شده اند. هیچ وقت جشنواره موسیقی فجر از پایه گذاران موسیقی پاپ همچون خشایار اعتمادی، محمد اصفهانی، علیرضا عصار، قاسم افشار و امیر تاجیک دعوت نکرده، تنها به این دلیل که به دنبال گیشه است.
وی با اشاره به شرایط ناعادلانه بلیت فروشی در جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: هیچ گاه در اجراهای مربوط به جشنواره، بلیت به شکل رایگان در اختیار مردم قرار داده نمی شود. جشنواره موسیقی فجر به جای این که از مردم عادی و طبقه ضعیف دعوت کند تا اجراها را ببینند از آنان پول دریافت می کند. متاسفانه جشنواره موسیقی فجر و کنسرت های موسیقی که برگزار می شوند مناسب وضعیت مالی طبقه پایین جامعه نیست.
آسرایی به ابتذال در محتوای آثار فعلی عرصه موسیقی اشاره و بیان کرد: در آغاز شکل گیری موسیقی پاپ بعد از انقلاب اسلامی ایران ترانه ها و شعرهایی که استفاده می شد محتوای بسیار درست و مناسب داشتند اما امروز ریتم اهمیت پیدا کرده است و محتوا آن گونه که باید رعایت نمی شود. مخاطبان به سمت موسیقی های شاد و ریتمیک می روند و تولید کنندگان نیز سلیقه مخاطبان را در نظر می گیرند.
وی درباره فعالیت هایش در عرصه موسیقی خاطرنشان کرد: در صدد انتشار آلبوم جدیدم متشکل از 10 تا 15 قطعه هستم، اسم ترکها هنوز مشخص نشده و هنرمندان جدید و با تجربه در این آلبوم با ما همکاری می کنند. فکر می کنم کنسرتم نیز در هفته دوم اسفندماه برگزار شود.