کاهش اعضای هیأت علمی حق التدریس
به گزارش گروه جامعه ،جلسه هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مراکز آموزشی به ریاست دکتر محمدعلی کینژاد در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه کینژاد ضمن تأکید بر لزوم ارائه راهکار برای تسریع در روند جذب گفت: یکی از این راهکارها باید معطوف به کاهش اعضای هیأت علمی حقالتدریس باشد.
وی افزود: مورد مهم دیگر اجتناب از حضور دانشجویان دکترا به عنوان استاد در کلاسهای مقطع دکتراست.
رئیس هیأت عالی جذب با اشاره به برخی مشکلات ناشی از گسترش بدون ضابطه دانشگاهها در کشور گفت: با توجه به محدودیت منابع و کاهش جمعیت دانشجو باید در این زمینه دقت لازم صورت پذیرد.
همچنین اعضای هیأت عالی جذب با توجه به مشکلات پیشآمده در مسیر انتقال اعضای هیأت علمی دانشگاهها به دانشگاه همتراز، خواستار تسهیل و تسریع در روند انتقال این افراد شدند.
در ادامه این جلسه گزارش طرح توانمندسازی اعضای هیأت علمی دانشگاههای کشور توسط معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای ارائه شد.
در این گزارش با اشاره به برخی سرفصلهای آموزشی در این دورهها مانند اندیشه سیاسی اسلام، تحکیم خانواده و... آماری از حضور اعضای هیأت علمی دانشگاهها ارائه شد.
در ادامه این گزارش با اشاره به نقش این طرح، در افزایش تعاملات و همافزایی اعضای هیأت علمی دانشگاهها از طریق راهاندازی هیأتهای مذهبی و کانونهای علمی بر استفاده از این ظرفیت در تحکیم آزاداندیشی در میان اعضای هیأتهای علمی تأکید شده است.
در بخش دیگر گزارش نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» در دانشگاهها پیرامون طرح توانمندسازی اعضای هیئت علمی دانشگاهها، برگزاری اردوهای علمی، تقویت ارتباطات خانوادگی میان استادان دانشگاهها و... از دیگر ثمرات این طرح برشمرده شده است.
سپس اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند، که اهم آن به این شرح است:
- سنجش دقیق از اثرگذاری این طرح در ابعاد مختلف، نقش مهم این طرح در حل مشکلات مختلف اعضای هیأت علمی دانشگاهها، استفاده از فضای مجازی در این زمینه، اجرای سریعتر بخش اول مهارتی این طرح در دانشگاهها که در این زمینه تأخیر دارند و ارائه اسناد مهم حوزه علم و فناوری مانند نقشه جامع علمی کشور و نیز سند دانشگاه اسلامی.
دستور بعدی جلسه هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مراکز آموزشی، موضوع «ساماندهی نحوه جذب اساتید معارف» بود، که معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گزارشی از مشکلات و مسائل پیش رو در این زمینه ارائه کرد.
پس از ارائه این گزارش اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند؛ که اهم آن به این شرح است:
-سطحبندی در ارائه سرفصلهای این دروس معارف اسلامی، تربیت استاد متخصص برای تدریس، تلاش برای پاسخگویی به شبهات، مسأله محور بودن تدریس در این دروس و ضرورت افزایش ردیف استخدامی برای این گروه و استفاده از استادان توانمند در قالب حق التدریس تا رفع مشکل ردیفهای استخدامی.
دستور پایانی جلسه هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مراکز آموزشی «مشکلات پیش رو در زمینه اعضای هیئت علمی حقالتدریس در دانشگاهها» بود، که دکتر امید سرپرست دانشگاه علمی کاربردی در این زمینه توضیحاتی ارائه کرد و در پایان مقرر شد دستگاهها بر اساس مصوبات هیأت عالی جذب نسبت به ارزیابی علمی و عمومی این استادان اقدام و گزارش آن را به هیأت عالی جذب ارائه کنند.