ارزشهای معنوی در سینمای ایران فراموش شدهاند/پول همه چیز سینما را به هم ریخته است
عباس رافعی کارگردان سینمای ایران که این روزها در صدد ساخت فیلم "کافه پولونیا" است در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی درخصوص مشکلات سینمای گیشه محور گفت: متاسفانه برخی در این سینما تنها و تنها به منافع شخصی خود اهمیت میدهند و هیچ چیز برایشان مهم نیست. مسئولین فرهنگی نیز نسبت به مشکلات اخیر سینما واکنشی نشان نداده و گاه هم قدم با آنها میشوند. این دوستان تنها دچار روزمرگی شده و به جایگاه خودشان میاندیشند.
وی در همین راستا افزود: همه چیز در سینمای ایران به پول ختم میشود. ارزشهای مادی همه گیر شده و جای ارزش های معنوی را گرفته است. به کل ارزش های معنوی در سینمای ایران فراموش شده است.
کارگردان "فصل فراموشی فریبا" سینما تجاری شدن سینما را ضربه ای مهلک خواند و اضافه کرد: همه چیز در راستای سینمای تجاری پیش می رود و این تجاری شدن برای سینما مثل سم عمل می کند. دیگر هیچ خانواده ای نمیتواند به راحتی و فراغ بال به دیدن آثار برود زیرا فیلم ها برای فروش به هرکاری دست می زنند.
وی نیاز به تفریح را از جمله دلایل اصلی اقبال سینمای گیشه خواند و خاطرنشان کرد: بدون شک مردم به تفریح نیاز دارند و یکی از این تفریحها قطعاً سینما است. وقتی ما ذائقه مردم را در طول این سالها اینگونه تربیت کردیم که سینما یعنی برویم داخل بخندیم، حرفهای جنسی و مبتذل بشنویم و بیاییم بیرون، چه انتظاری میشود داشت؟.
وی در همین راستا خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی سینماگران سطح مخاطب را پایین آوردهاند و تلاشی هم برای ارتقا این سطح صورت نمیگیرد. زمانی فیلمهایی با ارزش مثل "افق" رسول ملاقلی پور پرفروشترین فیلم سینمای ایران بود. این مردم همان مردم هستند اما متاسفانه ذائقهشان تغییر کرده است.