دغدغه رهبر معظم انقلاب در زمینه کتاب امیدبخش نویسندگان است/سرانه مطالعه کشور یک شبه افزایش نمییابد
نویسنده "دختر شینا" گفت: این روزها اینقدر که به پر کردن وقت مردم با تفریحات بیهوده پرداخته میشود به تفکر و دانش آنها هیچ توجهی نمیشود.
بهناز ضرابی زاده در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص وضعیت عرضه کتاب در کشور گفت: متاسفانه وضعیت عرضه بنا بر تقاضای موجود خوب نیست. رسانهها و مسئولین چندان توجهی به فضای کتاب و انتشار آثار ندارند و اگر اثری هم چاپ شود برای آشنایی مخاطب با آن اثر هیچ تلاشی نمیشود.
وی با اشاره به کاهش چشمگیر سرانه مطالعه کتاب در کشور افزود: در نظر گرفتن این مساله که سرانه مطالعه کاهش یافته چندان سخت نیست و کاملاً مشهود است. ما باید برنامه ریزی فرهنگی درست و مناسبی را در نظر بگیریم و در همین راستا از همان ابتدا نتیجه کار را ترسیم نماییم.
نویسنده "دختر شینا" بومی سازی را بخشی مهم از فرهنگ کتابخوانی دانست و تاکید کرد: ما نیازمند آن هستیم که تمامی مناطق و بخش های کشور با فرهنگ خود آشنایی بیشتر پیدا کنند. این آشنایی می تواند از طریق چاپ آثاری مربوط به آن منطقه صورت گیرد. آثاری که علاوه بر مردم بومی سایر مردم و حتی گردشگران نیز بتوانند از آن بهره مند شوند.
وی با گلایه از وضعیت پوشش اوقات فراغت مردم توسط نهادهای فرهنگی ادامه داد: این روزها اینقدر که به پر کردن وقت مردم با تفریحات بیهوده مثل فضای مجازی پرداخته میشود به تفکر و دانش آنها هیچ توجهی نمیشود. متاسفانه برنامهها و اتفاقات همه و همه سطحی شده و هر چیز به سمت دوری از تفکر پیش میرود. رسانهها میتوانند ذائقه مردم را بالا برده و آنها را برای گذران مثبت و مثمر ثمر اوقات فراغت تهییج کنند ولی باز هم باید بگویم که در این بخش هم هیچ کاری صورت نگرفته است.
نویسنده دفاع مقدس ایران سرانه مطالعه کشور را ناامید کننده خواند و تشریح کرد: رهبر معظم انقلاب به عنوان فردی دانشمند و کتابخوان همواره دغدغه کتاب خواندن دارند و همیشه به کتاب خوانی تاکید ویژه کرده اند. این نگاه و دغدغه ایشان برای من نویسنده امیدبخش است. ما به عنوان نویسندگان جامعه باید دغدغه مقام معظم رهبری را ارج نهاده و در راستای رسیدن به آن تلاش کنیم.
وی در همین راستا ادامه داد: فرهنگ کتابخوانی نیاز به برنامه ریزی بلند مدت دارد و آن طور نیست که بتوانیم به یکباره و با تزریق واکسنی عمومی همه چیز را حل کنیم. افزایش سرانه مطالعه کتاب بدون برنامه ریزی مدون و بلند مدت انجام شدنی نیست.
نویسنده نامزد جایزه چهره سال انقلاب وضعیت معیشت نویسندگان را نامناسب خواند و خاطرنشان کرد: بهبود وضعیت کتابخوانی معیارهای مختلفی دارد. از نظر من باید به صورت جدی و همگانی به این مساله پرداخته شود. مشکل کتابخوانی یک روزه حل نخواهد شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *