قرارگاه قدس سپاه آماده ساخت یک هزار مدرسه در سیستان و بلوچستان است
به گزارش گروه سیاسی ، سردار «محمد مارانی» با اشاره به این مطلب که سپاه بر مبنای وظیفه ذاتی خود که حفظ انقلاب و ماموریتی که برآن واگذار شده امنیت پایدار در جنوب شرق ورود پیدا کرده اظهار داشت: نیروی زمینی سپاه با ماموریت ایجاد امنیت پایدار در جنوب شرق کشور، اقدامات خود را در راستای افزایش امنیت پایدار در بخشهای مختلف شامل توسعههای اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و شاخصهای بهداشتی و امنیتی در این خطه از کشور در دستور کار قرار داده است.
وی با اشاره به حضور ۵۱ درصد جمعیت استان سیستان و بلوچستان در روستاها، گفت: قریب به دو دهه است که مردم سیستان و بلوچستان با مشکلات ناشی از خشکسالی مواجه هستند که معیشت و زندگی مردم ساکن در این مناطق را تحت تاثیر قرار داده است.
سردار مارانی یادآور شد: با توجه به بازدیدهایی که انجام شده، برخی از مردم ساکن در روستاها در وضعیت بدی در حاشیه مرزها و مناطق صعب العبور زندگی میکنند و با توجه به اینکه ساکنان حاشیه مرز کشورهای همجوار در شرایط نامطلوبی به سر میبرند، بخشی از مشکلات روستاهای مرزی ما نیز از آنها متاثر شده است. زیرا زیرساختهای روستایی در عمده روستاهای مرزی و مناطق صعب العبور مثل مدرسه، خانه بهداشت و ... وجود ندارد؛ براین اساس مردم آن مناطق با مشکلات عدیدهای مواجه هستند؛ لذا نیروی زمینی سپاه برای کمک به مردم هموطنان عزیزمان در این منطقه وارد میدان شده است.
فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه درباره طرحهای محرومیت زدایی این نیرو در مناطق جنوب شرق کشور هم افزود: در حوزه ایجاد زیر ساختهای روستایی از زمان حضور سردار شوشتری این موضوع به عنوان برنامه افزایش توان معیشتی مردم، افزایش شاخصهای فرهنگی و آموزشی هدف گذاری شد این برنامه در همان زمان با حضور مسئولین قرارگاه قدس نزسا تا مرحله تصویب در شورای عالی امنیت ملی پیگیری و به واسطه یک سری اقدامات که باید انجام میشد اولویتها به سمت بکار گیری بسیجیان طرح امنیت و به کار گیری آنها در بدنه قرارگاه قدس در حوزههای اقتصادی، بهداشتی، آموزشی و ... به کار گرفته شده؛ که از ابتدای سال ۹۴ با حضور و کمک سردار پاکپور با نگاه مبنایی و روحیه انقلابی و مدیریت جهادی وی این موضوع پشتیبانی مطلوب شد و تحولی در اجرای این برنامهها در استان به واسطه نیروی زمینی سپاه ایجاد شد و شاهد رشد صعودی دریافت ها، اعتبارات و پروژهها بودیم.
وی در ادامه بیان کرد: برنامهها به گونهای بود که در سال ۹۴ بیش از ۵۳ درصد از مجموع کل اقداماتی که از سال ۸۷ تا ۹۴ انجام شده بود در دستور کار قرار گرفت، همچنین در سال ۹۵ این اقدامات با رشد ۵ برابری و در سال ۹۶ نسبت به سال گذشته با رشدی نزدیک به سه برابری مواجه بود به گونهای که این رشد هم در جذب اعتبارات و هم در اجرای پروژهها بود.
سردار مارانی تاکید کرد: در قریب به ۳ سال اخیر، ۱۴ هزار و ۸۰ پروژه در حوزههای مختلف عمران روستایی، اشتغال، آموزش و بهداشت مصوب شده و به مرحله اجرا رسیده که بخش عمده آن یعنی بیش از ۶۰ درصد تکمیل و مابقی در دست اجرا است که در این راستا مرتبا افتتاحیههایی با رقمهای بالای هزار داشته و تحویل مردم داده ایم.
وی با بیان اینکه تمام این موارد بنا به تاکید مقام معظم رهبری انجام شده است، ادامه داد: ایشان مرتبا تاکید بر انجام پروژههای اقتصادی و کمک به دولت در آبادانی روستاها، کمک به مردمی درجهت افزایش توانمندی معیشتی، کمک به افزایش شاخصهای بهداشتی و آموزشی توسط سپاه دارند.
فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه تصریح کرد: سبک اجرای پروژهها در نیروی زمینی سپاه بر مبنای روحیه انقلابی و نگاه مبنایی بر امنیت و اصول اساسی انقلاب اسلامی با مدیریت جهادی است.
سردار مارانی سپس تاکید کرد: این پروژهها با کیفیت بالا مبتنی بر اصول تدوین شده دستگاههای متولی و با سرعت بسیار بالا انجام میشود. نگاه ما این است که این برنامهها مردمی انجام شود یعنی علاوه بر این که پروژهها مردمی است دستمزد هم برای آنها باشد و برکتی که برای ما داشته افزایش تعداد پروژهها و سرعت اجرا و کیفیت اجرای آن با نظارت مجموعه فنی است به گونهای که در هر هفته قریب به ۶ سفر به نقاط مختلف استان توسط تیمهای مهندسی انجام میشود که در همین راستا نیز یازده تیم نظارتی را در مرکزیت در ستاد قرارگاه از جوانهای بومی، نخبه و متعهد بکار گرفته که آنها با کمترین دستمزد و بیشترین دقت بر این پروژهها نظارت میکنند.
وی با بیان اینکه در کنار این افراد از ظرفیت دستگاههای اجرایی هم استفاده شده است، اذعان کرد: اعتقاد داریم تنها نسخهای که میتواند در این استان با توجه به حجم بالای عقب ماندگیها در حوزه اقتصاد مشکل گشا و نتایج مطلوب برای مردم در پی داشته باشد این است که در اجرای این پروژهها از بزرگ و کوچک که شامل بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی یا آبرسانی گرفته تا یک بند سنگی ملاتی و ... از مردم و ظرفیتهای آنان استفاده شود.
سردار مارانی با بیان اینکه در حیطه آموزشی این نهاد آمادگی ساخت قریب به هزار مدرسه که نیاز آموزشی استان است را دارد، گفت: آمادگی این حرکت را داریم که در مدت حداکثر دو سال در استان این تعداد مدرسه را بسازیم تا مشکل فضای آموزشی به ویژه در روستاهای مرزی و محروم حل شود به شرط اینکه مجموعه آموزش و پرورش و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس و دستگاههای مرتبط پای کار باشند.
وی ادامه داد: چرا که نیروی زمینی سپاه این آمادگی را دارد همان طور که در بحث احداث منازل بیش از دو هزار و ۳۰۰ منزل ظرف یکسال ساخت و با کیفیت بسیار بالا مطابق با سلایق مردم بومی تحویل مردم داد که بخشی از آن با همکاری کمیته امداد و ۸۸۱ واحد توسط سپاه به صورت رایگان واگذار شد؛ با همان سبک مدیریتی و کیفیت و سرعت بالا آمادگی دارد مشکل احداث هزار واحد مدرسه سطح استان را حل کند.
وی همچنین درباره ارائه خدمات بهداشتی درمانی رایگان به مردم نیازمند در مناطق دور افتاده نیز گفت: بیش از ۴۵ بیمارستان صحرایی تاکنون راه اندازی شده که قریب به یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر خدمات ارائه شده و عملهای جراحی سبک و سنگین هم تا آنجا که ممکن بوده در همان مکانی که بیمارستان بوده یا درمرکز استان انجام شده و در غیر این صورت نیز با هزینه رایگان درمانی و ایاب و ذهاب رایگان در بیمارستانهای نیروی زمینی سپاه به مثل اصفهان، کرمان، شیراز، تهران و مشهد توسط سپاه پاسداران انجام شده است.
فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه تصریح کرد: بعد از پایش و غربالگری و شناسایی بیماران و راه اندازی بیمارستان صحرایی در نقاط دور افتاده طی یک هفته در هر بیمارستان به ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر خدمات رایگان بهداشتی درمانی ارائه شده است که نتایج ارزشمندی برای مردم که دسترسی آسانی به پزشک نداشته اند، در بر داشته است.
سردار مارانی اضافه کرد: بیش از ۱۸۰ کیلومتر جاده را توانسیتم ظرف دو و نیم سال در مناطق مختلف روستاها برای دسترسی به مناطق شهری احداث کنیم به گونه ایکه اکنون توسط اقداماتی که قرارگاه قدس و سپاه انجام داده اند بیش از ۹۰ روستا جاده دار شده اند.
وی با اشاره به اینکه توزیع لوازم التحریر و پوشاک مدرسه هر سال با یک رشد مطلوب توسط این نهاد مردمی انجام میشود، افزود: در سال ۹۴ توزیع ۱۰ هزار بستهای برای یک سال لوازم التحریر کامل و کیف و در سال ۹۵ حدود ۳ هزار و ۴۰۰ و امسال با تعامل و نیازسنجی که با آموزش و پرورش انجام شد ۶۰ هزار بسته لوازم التحریر و کیف بین دانش آموزان به ویژه دانش آموزان محروم توزیع شد که اینها همه از تولیدات بومی استان بود؛ بدین منظور که اقدام به راه اندازی کارگاهها پر تعدادی در استان کردیم و با دستگاههای اجرایی مربوطه جلسات متعددی برگزار و کار کارشناسانه دقیقی انجام شد و سعی کردیم در این طرح، زنجیره تولیدی را در حوزههای مختلف دام، طیور و کارگاهها از مواد اولیه تا مصرف زنجیره کامل کنیم تا کارگاهها پایدار باشند و روی پای خود بایستند.
فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه؛ در تکمیل مطلب فوق گفت: اولین مشتری این کارگاهها نیروی زمینی سپاه است که کالاهای تولید شده شامل دفتر، کیف، پوشاک، گوشت قرمز و بلدرچین که در مناطق محروم توزیع میشود از این تولیدات است حتی پوشاک نظامی هم از تولیدات خود استان است؛ اهم این موارد همه ظرفیتهای سپاه و به خصوص نیروی زمینی است که پای کار آورده و خروجی آن ایجاد بیش از ۹ هزار و ۸۰۰ شغل و فرصت شغلی است که بخشی موقت و فصلی و بخشی هم قریب به دو هزار و ۵۰۰ شغل دائم است که در این کارگاهها و حوزههای کشاورزی دایر میباشند.
وی بیان کرد: احیای اراضی کشاورزی حاشیه مرز به عنوان یکی از فرصتهای این استان است که در دستور کار قرار گرفته به گونهای که این مهم یکی از مصوبات سفر سال ۸۱ رهبر معظم انقلاب به استان بود که معطل مانده بود و توانستیم هزار هکتار را آماده بهر برداری کنیم یکی در نقطه سفر مرزی که مردم برای امرار معاش چارهای جز قاچاق سوخت نداشتند و الان همان مردم مشغول به کار کشاورزی هستند.
فرمانده قرارگاه قدس بیان داشت: امسال هم برنامه داریم که سه هزار هکتار در منطقه چاه نیمه که شروع شده را به بهره برداری برسانیم و بحث انتقال آب در حال انجام؛ همچنین هزار هکتار در منطقه روتک خاش که اراضی به کمک مجموعه جهاد کشاروزی و شرکت آب منطقهای شناسایی شده و بخشی از آن تسطیح شده و آبیاری تحت فشار در حال انجام است را با حفر مابقی چاهها و تامین و انتقال آب توسط قرارگاه را تا نیمه اول سال بعد به بهره برداری برسانیم.
سردار مارانی اظهار کرد: در این راستا همچنین هزار هکتار در منطقه «مک سوخته» به همین شکل کار شروع شده و هزار هکتار در اراضی پایاب سد شیرپلک؛ تا بتوانیم ظرفیت شغلی خوبی ایجاد کنیم و شاهد افزایش محصولات کشاورزی در استان باشیم.
وی تصریح کرد: اقدامات برای کمک به معیشت مردم در قالب کمکهای اجتماعی، توزیع پوشاک برای مردم عادی، توزیع بستههای غذایی و سبدهای غذایی، توزیع جهیزیه و واگذاری اقلام زیستی پس از ساختن منازل و ... نیز در دستور کار قرار دارد.
فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه از دستگاههای اجرایی مرتبط به ویژه دولت خواستار آن شد تا به این موضوع سپاه به عنوان یک فرصت نگاه کنند؛ زیرا ظرفیتهایی که سپاه در این منطقه بر اساس دستور سردار فرمانده نیرو انجام داده است ظرفیتهای تکرار نشدنی است. در این راستا بیش از ۴ تیم مهندسی در منطقه با بیش از ۳۶۰ دستگاه ماشین آلات مهندسی و سنگین فعال است و در خدمت و آبادانی و پیشرفت روستاها و کمک به توانمندی و معیشت مردم کار میکنند، اینها فرصت است که انتظار میرود از آن استفاده کنند.
سردار مارانی با بیان اینکه در بحث مهارت افزایی و آموزش فنی و حرفهای هم اقدامات مطلوبی انجام شده که نقش فنی و حرفهای میتواند بسیار موثر و تاثیر گذار باشد، گفت: برنامه داریم در بحث مشاغل و مهارت افزایی موضوع را در دستور کار قرار دهیم که هم پوشانی و هم افزایی در مهارتهای اقتصادی با تقویت ارتباطات بین سازمانی بین سپاه و دستگاههای اجرایی میتواند بسیار موثر و کارآمد باشد.
وی بیان کرد: علاقمند هستیم این پروژهها را در استان جوانان موثر و انقلابی و جهادی انجام دهند تا بتوانیم نرخ بی سوادی در استان را کاهش، نرخ زیرساختها را به شاخصهای مطلوب، رشد بیکاری را متوقف، شاخصههای بهداشتی را ارتقا و فرهنگ کار و اشتغال در منطقه نهادینه کنیم و درنهایت به آن چیزی که رهبر انقلاب تاکید دارند یعنی ایجاد عدالت اجتماعی به عنوان یک هدف اصلی دست یابیم. این پروژهها در تمامی ۲۱ شهرستان استان سیستان و بلوچستان و در تمامی بخشها و روستاها در حال انجام است، برای سپاه فقط مناطق مهم است و افرادی که در این مناطق زندگی میکنند از هر قشر و نژادی که باشند مهم نیست، زیرا نگاه سپاه یک نگاه کلی و جامع به همه مردم است و همه اقدامات آن یکسان میباشد.
فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در ادامه به انجام یک پروژه در منطقه مکران اشاره کرد و گفت: در حوزه مکران ۸۲۱ پروژه در حال نهایی شدن است که در این زمینه تفاهم نامهای بین سپاه و دولت به صورت مشارکتی نوشته شده که سپاه آن را در مناطقی مثل چابهار و کنارک و مناطقی که ساحل دارد انجام میدهد و بیشترین کار هم در حوزه آب و بهداشت انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: تفاهم نامهای اخیرا با بنیاد مسکن منعقد کردیم تا ۲۰۰ واحد مسکونی برای مردم محروم در حوزه ماموریت قرارگاه قدس، اما در جنوب استان کرمان و شرق استان هرمزگان انجام دهیم که امیداست بتوانیم آن را به استان هم تعمیم دهیم؛ همچنین تفاهم نامهای با کمیته امداد امام خمینی (ره) دنبال میکنیم تا بتوانیم دوباره هزار خانه برای مددجویان بسازیم و دو هزار واحد را هم مرمت کنیم.
سردار مارانی عنوان کرد: ازابتدای سال ۹۶ تاکنون هزاران برنامه محرومیت زدایی شامل احداث کارگاههای تولیدی، احداث گلخانه، کارگاه مرغ بومی، کارگاه پروش بلدرچین، احداث استخر پرورش ماهی، احداث مجموعه ورزشی روباز، احداث مدرسه، نانوایی، احداث خانه محروم، آب رسانی روستایی، احیاء قنوات و ... در استان انجام شده است.
فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه سپس بیان کرد: همچنین هزار و ۴۹۱ پروژه در حال اجرا و قابل افتتاح میباشد که با انجام آنها ۵ هزار و ۴۸۰ نفر اشتغال که تعداد ۳ هزار و ۴۱۵ نفر به صورت فرصت اشتغال کارگر فصلی و ۲ هزار و ۶۵ نفر اشتغال دائم ایجاد شغل شده است.