مصر هرگونه نتایج ناشی از انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس را رد می کند
به گزارش گروه بینالملل ، «عمرو ابوالعطا» نماینده مصر جمعه شب در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد ضمن رجوع به قطعنامه های سازمان ملل متحد در محکومیت اشغالگری رژیم صهیونیستی گفت: قاهره تصمیم آمریکا در به رسمیت شناختن بیت المقدس به پایتختی اسرائیل را محکوم می کند.
به گزارش پایگاه خبری المصری الیوم، ابوالعطا در سخنان خود در شورای امنیت افزود: مصر هرگونه نتایج ناشی از انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس را رد می کند و تصمیم های یکجانبه را مغایر با مشروعیت بین المللی می داند.
وی در بخش دیگری از نطق خود افزود: این تصمیمات شرایط قانونی بیت المقدس به عنوان شهری که تحت اشغال است، تغییر نمی دهد و هیچ قانونی تغییر شرایط موجود در این شهر را جایز نمی داند.
نماینده مصر در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: شرایط بیت المقدس که قطعنامه های شورای امنیت آن را به عنوان یک شهر اشغالی می داند، در گذشته تغییر نکرده و در آینده نیز درصورتی که طرف ها در مذاکرات به توافق نرسند، تغییر نخواهد کرد.
ابوالعطا همچنین اظهار کرد: ما از سازمان ملل متحد می خواهیم، با چالش های موجود در مساله فلسطینی و به نحوی که حافظ حقوق این ملت باشد، تعامل داشته باشد، حقوق قانونی که بر تشکیل دولت مستقل فلسطینی به مرکزیت قدس شریف در مرزهای 1967 تاکید دارد.
وی تاکید کرد: آنچه را که ما امروز شاهد آن هستیم، بازتاب بیم و هراس ناشی از عواقب و نتایج تصمیم های یکجانبه گرایانه ای است که مغایر با قوانین بین المللی است و روابط سیاسی را تهدید می نماید.
ابوالعطا در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: موضوع قدس شریف ریشه در تاریخ دارد و جامعه جهانی در دوران معاصر از طریق سازمان ملل توانست براساس قطعنامه 181 شورای امنیت قوانینی را برای تعامل با این مساله وضع کند.
وی در ادامه گفت: ما این جا گردهم آمده ایم تا قطعنامه های الزام آور شورای امنیت درخصوص بیت المقدس را متذکر شویم. از جمله آنها می توان به قطعنامه 242 این شورا اشاره کرد که براساس آن اسرائیل باید از زمین های اشغالی مرزهای 1967 از جمله بیت المقدس عقب نشینی کند.
ابوالعطا در بخش دیگری از سخنانش همچنین به قطعنامه 2334 شورای امنیت اشاره کرد که 23 دسامبر سال 2016 به تصویب رسید،این قطعنامه به صراحت بر غیر قانونی بودن ساخت و ساز در خاک فلسطین و توقف فوری و کامل آن تاکید می کند.
14 عضو شورای امنیت سازمان ملل از جمله چهار عضو دائم این شورا شامل چین، فرانسه، روسیه و انگلیس در آخرین ماه سال 2016 به نفع این قطعنامه در حمایت از مردم فلسطین رای دادند و تنها آمریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه 15 آذرماه 96 تصمیم خود برای به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و شروع روند انتقال سفارت این کشور به این شهر را اعلام کرد.
بیت المقدس که مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان را در خود جای داده بخش جدایی ناپذیر فلسطین بوده و یکی از مهمترین اماکن سه گانه مقدس اسلامی به شمار می آید و از جایگاه ویژه ای نزد مسلمانان برخوردار است.
کنگره آمریکا در 23 اکتبر 1995 این طرح را تصویب کرده بود و با این حال، دولت های مختلف آمریکا از آن زمان تاکنون از اجرای این مصوبه امتناع کرده بودند اما ترامپ براساس وعده هایش در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این مصوبه را اجرا کرد.
این تصمیم ترامپ که نقض آشکار قطعنامههای بینالمللی است، با مخالفتهای بسیاری چه در داخل آمریکا و چه در عرصه جهانی رو به رو شده است. تحلیلگران سیاسی، این اقدام را خط بطلانی بر طرح احتمالی سازش و نقض اساسی حقوق مردم فلسطین و نقض آشکار قطعنامه های بین المللی ارزیابی میکنند.