آخرین وضعیت زلزلهزدگان کرمان/ اختصاص وام ۴۰ و ۳۰ میلیون تومانی با سود ۴ درصد برای مناطق شهری و روستایی/ آب و برق تامین است
خلیل هماییراد در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی در خصوص آخرین اقدامات انجام شده بعد از زلزله اخیر کرمان بیان داشت: در سفر اسماعیل نجار معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به کرمان ضمن بازدید از مناطق زلزله زده، جلسهای را نیز با حضور او، استاندار و اعضای شورای تامین استان برگزار کردیم که در این جلسه توافقاتی مهمی درباره رسیدگی به مناطق زلزله زده، در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: در آمار مقدماتی، مشخص شده بود که تعداد هزار و ۵۰۰ مسکن در این زلزله آسیب دیده اند اما بنا شد، بنیاد مسکن بررسی دقیقتری انجام دهد تا زمانی که میخواهند در هیئت دولت وامهای بلاعوض تصویب کنند این بودجه، واقع بینانهتر باشد.
مدیر کل امنیتی انتظامی استاندار کرمان تصریح کرد: اقدامات مربوط به بازسازی با امکانات موجود و نیز فعالیتهای آواربرداری نیز با سرعت در حال انجام است.
سخنگوی شورای تامین استان کرمان با اشاره به آخرین وضعیت زلزلهزدگان این استان گفت: مبلغ ۴۰ و ۳۰ میلیون تومان وام با سود ۴ درصد به ترتیب برای مناطق شهری و روستایی و ۶ و ۵ میلیون تومان وام بلاعوض برای این مناطق و همچنین ۲ میلیون تومان کمک معیشتی در نظر گرفته شد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین قرار شد برای دامهای تلف شده نیز مبلغی پرداخت شود و بنیاد مستضعفان هم اعلام کرد آمادگی دارد سیمان رایگان در اختیار دستگاههایی که میخواهند در کار بازسازی شرکت کنند، قرار دهد.
هماییراد با اشاره به اینکه تعداد ۶۹۰ نفر تاکنون اسکان اضطراری داده شدهاند، افزود: در مناطق زلزله زده کرمان خانوارها، چادر و لوازم گرمایشی دریافت کردهاند و آب و برقشان نیز تأمین شده است.
مدیر کل امنیتی انتظامی استاندار کرمان تاکید کرد: مهمترین مشکلی که در مدیریت بحرن زلزله اخیر با آن مواجه بودهایم، مشکل قطع ارتباط بود که قرار شد وزارت مربوطه در این باره پیگیریهای لازم را انجام دهد و آنتنهای BTS و شارژ باطریها در صورت قطع برق و آنتنهای سیار را تأمین کنند.
وی عنوان کرد: بعد از زلزله سال ۸۳ کرمان که خانهها بازسازی شدند تعداد زیادی از مردم، خانههای قدیمیشان که با خشت و گل بود را به عنوان انبار علوفه یا محل نگهداری احشام قرار داده بودند که همه تخریبها هم مربوط به همین سازهها بوده که قرار شد بازسازی منوط به تخریب آن واحدهایی که از استحکام لازم برخودار نیستند، شود.
هماییراد با بیان اینکه در زلزله اخیر کرمان تعداد۱۵۰ رشته قنات آسیب دیده است، خاطرنشان کرد: برخی از آنها کاملاً آسیب دیده و برخی با مشکل مواجه شده استو با توجه به اینکه پایه اقتصادی این روستاها که در آنها زلزله پیش آمده، کشاورزی است لذا ضرورت تسریع در احیاء قنوات و تأمین اعتبار برای مرمت آنها نیز در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت.
مدیر کل امنیتی انتظامی استاندار کرمان با اشاره به دو مصوبه مهم در این جلسه گفت: حدود ۳۰ ماه پیش لایحه بحران کشور از سوی هیئت دولت به مجلس داده شد و مجلس نیز باید درتصویب این لایحه تسریع کند، همچنین قانون بیمه که از ۵ سال پیش به مجلس داده شده و هنوز ابلاغ نشده لذا تأکید شد که مجلس کمک کند تا این قانون بیمه به تصویب برسد و براین اساس تمام منازل سطح کشور، تحت پوشش بیمه قرار گیرد و یک اطمینان خاطر نیز برای مردم حاصل شود.
وی تصریحکرد: ضمن اینکه ضرورت نظارت بر ساخت و سازها بخصوص اماکنی مثل بیمارستانها و مراکز حیاتی مورد تأکید قرار گرفت تا این مراکز در شرایط بحرانی بتوانند امداد رسانی کنند.
هماییراد با اشاره به اینکه بعد از زلزله اولیه بیش از ۳۴۰ پس لرزه داشتیم که بالاترین آن ۵ و نیم ریشتر بود و درشهرهای اطراف هم احساس شد، تصریح کرد: منطقهای که زلزله اخیر کرمان در آن رخ داد در مسیر یکی از گسلهای منطقه است که از ۱۲ سال پیش تاکنون، حدود هزار و 800 زلزله بالای ۳ ریشتر در آنجا داشتهایم که ۳۰ مورد از این زلزلهها بین ۵ تا ۶ ریشتر بوده و ۳ مورد هم بالای ٦ ریشتر بوده است تا این اینکه سال ۸۳ در همین منطقه، تقریباً یک زلزله رخ داد که ۶۵۰ کشته و بیش از هزارو ۱۰۰ نفر زخمی برجای گذاشت.
مدیر کل امنیتی انتظامی استاندار کرمان با بیان اینکه خوشبختانه در زلزله اخیر حتی یک نفر تلفات انسانی نداشتیم، افزود: این آمار مربوط به اقداماتی می شود که برای بهسازی و ترمیم خانههای مناطق روستایی در چند سال اخیر صورت گرفته که شاهد بودیم در این زلزله هیچ کدام از خانههای باز سازی شده، تخریب نشدند.