هشدار؛ مقابل تلویزیون غذا نخورید/ آلزایمر از مغز شروع نمیشود/ تاثیر شیر برای دفع آلودگی هوا
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، مقابل تلویزیون غذا نخورید، آلزایمر از مغز شروع نمیشود، تاثیر شیر برای دفع آلودگی هوا و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن ها پرداخته است.
چگونه با عوارض شبکاری مقابله کنیم؟
مدیکال نیوز تودی: پزشکان، پرستاران، آتشنشانان و رانندگان کامیون از جمله افرادی هستند که مجبور به کار کردن در شیفت شب میشوند. نکاتی وجود دارد که با در نظر گرفتن آنها میتوان تا اواخر وقت و ساعات اولیه روز به خوبی فعالیت داشت. کار کردن در شیفت شب یا کار کردن در مدت زمان زیاد با مشکلات متعددی برای سلامتی مرتبط است که شامل افزایش مشکلات سوخت و ساز، بیماری قلبی، چاقی، مشکلات گوارشی و برخی انواع سرطان میشود. همچنین کار کردن در شیفت شب ممکن است در توانایی بدن برای مرمت آسیب دیدگی DNA ناشی از فرآیندهای طبیعی سلولی اختلال ایجاد کند. برخی از افراد بدون هیچ مشکلی در طول شب کار میکنند در حالیکه برخی دیگر احساس خستگی و کمبود خواب دارند زیرا بدن به گونهای طراحی شده تا در زمان شب به خواب رود. بدن انسان توسط ساعت درونی بدن کنترل میشود که کار کردن در شیفت شب موجب میشود فرد از طریق تلاش برای هوشیار بودن در طول شب با ریتم طبیعی بدن مقابله کند. افرادی که مجبور به کار کردن در شیفت شب هستند باید خواب خود را در طول روز و احساس خستگی را در شب کنترل کنند. هنگام عصر و با تاریک شدن هوا ملاتونین در بدن ترشح میشود و فرد احساس خواب دارد در حالیکه در روز میزان ترشح ملاتونین کاهش یافته و ترشح کورتیزول افزایش مییابد. نور مصنوعی همچون نور خورشید بر ساعت درونی بدن تاثیر میگذارد. بنابراین زمان بندی قرار گرفتن در معرض نور میتواند به تغییر چرخه خواب بدن کمک کند. افرادی که در شیفت شب کار میکنند میتوانند با قرار گرفتن در معرض روشنایی بدن خود را در حالت هوشیار قرار دهند. زمانیکه ریتم طبیعی و روزانه بدن از تعادل خارج میشود سوخت و ساز بدن هم دچار این وضعیت میشود. افرادی که در شیفت شب کار میکنند بیشتر احتمال دارد دچار سندرم متابولیک شوند. همچنین خطر اضافه وزن در آنان به دلیل رژیم غذایی نامناسب و اختلال در ساعت درونی بدن افزایش مییابد. لذا تنظیم تغذیه و برنامه ریزی برای وعدههای غذایی با توجه به شرایط شب بیداری و برای حفظ هوشیاری و در عین حال آرامش در طول شب ضروری است.
؟؟؟
افزایش ریسک ابتلا به دیابت و بیماری قلبی با مصرف نوشابه
مهر: طبق گزارش محققان مصرف یک قوطی ۰.۳۴ لیتری نوشابه گازدار موجب افزایش فشارخون می شود. این مطالعه در ادامه تاکید می کند که مصرف میزان کمی از این نوشیدنی به صورت عادت هفتگی می تواند ریسک سندروم متابولیک را افزایش دهد. در این مطالعه، داده های ۳۶ مطالعه در مورد افرادی که پنج نوشابه حاوی قند یا بیشتر در هفته مصرف می کردند و فاکتورهای پرخطر نوشابه گازدار توسط محققان بررسی شد. کاهش ۱۷ درصدی حساسیت انسولین در افرادی که نوشابه های حاوی قند به مدت ۱۰ هفته می نوشیدند مشاهده شد. محققان همچنین به رابطه بین نوشابه گازدار، فشارخون بالا و بیماری قلبی پی بردند. سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آفریقای جنوبی، در این باره می گوید: افزایش شیوع اختلالات کاردیومتابولیک قویا با شهرنشینی و سبک زندگی مضر نظیر بی تحرکی، سیگار کشیدن و رژیم غذایی نامناسب مرتبط است. مصرف بیش از اندازه مواد قندی یکی از تغییرات اساسی در رژیم غذایی جهانی در طول چند دهه اخیر بوده است که عامل اصلی شروع بیماری های قلبی-عروقی تلقی می شود.
بیماری های که سبب خون دماغ می شود
از علل سیستمیک که از علائم آنها خونریزی از بینی باشد می شود به مشکلات انعقادی خون، هموفیلی، برخی بیماری های کبدی، مصرف بعضی داروها مثل آسپرین تومورهای بدخیم و حتی خوش خیم بیماری های قلبی و عروقی دیابت فشارخون اشاره کرد. سن، جنس محل زندگی شرایط آب و هوایی و محیط جغرافیایی و به خصوص هوای خشک و آلوده و شرایط و محل کار زمینه های ژنتیک و ارثی فرد ممکن است باعث خونریزی از بینی شود که ممکن است با علامت های مختلف مثل خون دماغ، خونریزی لثه و زیر پوست و یا قسمت های مختلف بدن همراه باشد. خونریزی از بینی گاهی ممکن است خطرناک بوده و یا نشانه وضعیت وخیمی در بیمار باشد لذا در صورت خون دماغ و به خصوص تکرار آن باید حتما به پزشک مراجعه شود. از علل موضعی خون دماغ می شود به ضربه به بینی، دستکاری بینی، التهاب، خشکی بینی، انحراف تیغه بینی وجود بعضی توده های خوش خیم یا بدخیم بینی، شکستگی قاعده جمجمه در تصادفات است که باید مورد توجه قرار گیرد. بعضی بیماری ها مثل سل سیلفیس جذام و بیماری های التهابی در عروق هم می تواند باعث خونریزی از بینی شوند.
شناسایی بیماری خودایمنی جدید مرتبط با نارسایی کلیوی
بیماری موسوم به ABBA (آنتی بادی مرز ضدپرزدار) توسط تیم تحقیق دانشگاه لوئیزویل به سرپرستی جان کلاین شناسایی شد. کلاین در این باره می گوید که ما هنوز نمی دانیم این بیماری در همه افراد موجب نارسایی کلیوی می شود یا نه. محققان ABBA را بعد از آنالیز بافت کلیه نمونه برداری شده از ۱۰ بیمار که مبتلا به آسیب حاد کلیوی، ایجاد نارسایی کلیوی یا آسیب کلیوی در عرض چند ساعت یا روز شده بودند، شناسایی کردند. این بیماری موجب تشکیل مواد زائد در خون شده و حفظ تعادل کافی مایعات در بدن را توسط کلیه ها دشوار می کند. برای اولین بار محققان این بیماری را در نفرون ها شناسایی کردند. نفرون ها واحدهای عملکردی کلیه ها هستند که بخش مشخصی از سلول های موسوم به مرزهای پرزدار را پوشش می دهند و به بازجذب و فرآوری پروتئین ها کمک می کنند. این بیماری بسیار مرموز است. اثبات شده است در گروهی از مردان مسن که فقط مبتلا به عملکرد غیرعادی کلیه بودند، هیچ علائمی مشاهده نشد تا اینکه مبتلا به نارسایی بسیار پیشرفته کلیه شدند. از آنجائیکه این بیماری خودایمنی است، شیوه های متفاوتی برای توقف سیستم ایمنی در جهت درمان بیماران استفاده شد، اما این اقدامات ناموفق بودند. به گفته محققان، در نمونه های ABBA کلیه ها بهبود نمی یابند.
ترکیب سویا به مقابله با سرطان سینه کمک می کند
محققان دانشگاه آریزونا آمریکا عنوان می کنند جنیستین، ترکیب موجود در مواد غذایی سویا، می تواند از ژن BRCA۱ محافظت کند، ژنی که نقش اساسی در پیشگیری از رشد تومور در بافت سینه ایفاء می کند. ژن BRCA۱ ژن سرکوب کننده تومور است. در صورتیکه به طورعادی عمل کند، به حفظ پایداری و ثبات DNA کمک می کند و در مقابل بیماری های ژنتیکی نظیر سرطان نقش حفاظتی ایفا می کند؛ زمانیکه ژن BRCA۱ به شکل غیرعادی عمل کند، عملکرد دفاعی بدن در مقابل سرطان سینه مختل می شود. درصد کمی از موارد ابتلا به سرطان سینه ناشی از جهش در ژن BRCA۱ است، بسیاری از بیماران دیگر مبتلا به سرطان سینه دارای نسخه های عادی هستند، اما ژن های شان «متانول دار» شده اند، یعنی در رشته مولکول های کربن پیچیده شده که آنها را غیرقابل خواندن می کند. به گفته محققان، ژن BRCA۱ خاموش در این شیوه قادر به انجام وظیفه اش به عنوان سرکوب کننده تومور نیست. یک گیرنده موسوم به AhR (گیرنده هیدروکربن آروماتیک) ژن BRCA۱ را خاموش می کند و در نتیجه زنجیره ای از تاثیرات نامطلوب آغاز می شود. زمانیکه BRCA۱ قادر به انجام وظایفش به عنوان سرکوب کننده تومور نباشد، سلول های سرطانی می توانند تکثیر یابند. محققان این مطالعه دریافتند AhR می تواند از طریق جنیستین مورد هدف قرار گیرد.
به این دلایل مهم جلوی تلویزیون غذا نخورید
عصر ایران: تماشای تلویزیون و لذت بردن از برنامه مورد علاقه خود همراه با خوردن ذرت بوداده اگر همیشگی نباشد و به عادت تبدیل نشود، اشکالی ندارد. مشکل اصلی غذا خوردن جلوی تلویزیون یا رایانه نیست. بلکه مشکل آنجاست که وقتی کسی با تماشای تلویزیون غذا میخورد، درکی از مقدار غذای مصرفی و طعم و مزه آن غذا ندارد. بیشتر مردم دوست دارند که هنگام تماشای تلویزیون میانوعده و هلههوله بخورند که این مواد معمولاً هم سرشار از چربی و قند هستند. این رفتار نه تنها در کودکان که در بزرگسالان نیز دیده میشود. به طور متوسط هر کودک در جهان، دو ساعت وقت روزانه خود را جلوی تلویزیون میگذراند و معمولاً صبحانه، ناهار یا شام و میانوعده خود را حین تماشای تلویزیون میخورد. احتمال پرخوری در این زمان بیشتر است و اصولاً هم کودکان در این زمان تمایل بیشتری به خوردن تنقلات ناسالم مثل چیپس، سیبزمینی سرخ کرده، شیرینی، نوشابه و... دارند. این عادت کودکان در بزرگسالی قطعاً منجر به چاقی و سایر بیماریها مثل کلسترول بالا و حتی دیابت میشود. در مورد بزرگسالان نیز وضع به همین صورت است. اگر هنگام خوردن غذا، تمرکز کافی وجود نداشته باشد، باعث تغییر رفتار در غذا خوردن و مقدار مصرف آن میشود. تماشای تلویزیون در هنگام غذا خوردن احساس رضایت شما را از غذا کم میکند زیرا مغزتان مشغول تمرکز روی چیز دیگری است. هنگام تماشای تلویزیون، آرام هستید و اندکی از مشکلات روزمره دور. به همین دلیل مثلاً در داستان سریالی که در حال تماشای آن هستید غرق میشوید و ممکن است بیشتر غذا بخورید. از همه مهمتر این است که غذا خوردن جلوی تلویزیون به دلیل عدم توجه به فرآیند جویدن غذا، میتواند درد فک و درد معده ایجاد کند. گاهی اوقات هنگام تماشای تلویزیون تبلیغات مواد غذایی میبینید. این موضوع نیز منجر به تحریک بیشتر شما برای خوردن غذا می شود. جالب است بدانید اکثر افرادی که جلوی تلویزیون غذا میخورند، چاق و بی تحرک هستند.
آلزایمر از مغز شروع نمی شود
ایسنا: دانشمندان از مدتها پیش بر این باور بودند که منشاء بیماری آلزایمر در مغز است، اما تحقیقات جدید حاکی از آن است که این بیماری خارج از مغز شروع میشود و یک پروتئین کلیدی عامل این بیماری است که از نقاط دیگر بدن به مغز میرسد و منجر به بروز آلزایمر میشود. این تحقیق روشهایی را برای درمانهای دارویی جدید ارائه میدهد که میتواند باعث توقف و یا کند شدن بیماری بدون مداخله مستقیم در مغز شود.
بهترین راه برای پیشگیری از سرطان روده
جام جم: محققان فرانسوی با بررسی بیش از ۶۰۰۰ بیماری که تحت کولونوسکوپی قرار گرفته بودند دریافتند نرخ رشد غیرعادی بافت روده در سن ۴۵ سالگی شروع به رشد سریع می کند. در بین بیماران ۴۵ تا ۴۹ سال، ۲۶ درصد شاهد رشد ورم غده ای بودند، نوعی پولیپ که سرانجام می تواند سرطانی شود. آنها با ۱۳ درصد بیماران ۴۰ تا ۴۴ ساله مقایسه شدند. بعلاوه رشد نئوپلاستی در حدود ۴ درصد بیماران ۴۵ تا ۴۹ سال مشاهده شد. نئوپلاسم به رشد جدید و کنترل نشده بافت غیرعادی اشاره دارد که می تواند سرطانی باشد یا نه. سرپرست تیم تحقیق در کلینیک برسی فرانسه، در این باره می گوید که یافته های اولیه بر غربالگری زودتر سرطان روده تاکید دارد که بهتر است در سن ۴۵ سالگی باشد تا ۵۰ سالگی. براساس نرخ وجود نئوپلاسم در بین بیماران ۴۵ تا ۴۹ سال، به تاخیر انداختن غربالگری تا سن ۵۰ سالگی می تواند شانس زنده ماندن ناشی از سرطان روده را کم کند.
تاثیر شیر برای دفع آلودگی هوا
آلودگی هوا برای تمامی افراد جامعه مضر است اما در میان چند گروه بیشترین میزان مواجه با آسیب را به خود اختصاص داده اند. کودکان، سالمندان، زنان باردار و بیماران قلبی و عروقی جزو گروه های پرخطر نیز محسوب می شوند بنابراین هر توصیه ای که به عموم مردم می شود در رابطه با گروه های پر خطر نیز به شدت جدی تر است. یکی از ترکیبات مهمی که می تواند در عملکرد رادیکال های آزاد موثر باشد و جلوی عمل آنها گرفته تا باعث تخریب سلول های بدن نشوند، ترکیبات آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد مضر را از بین می برند لذا ما توصیه می کنیم در این روزها از مواد غذایی بیشتر استفاده کنند که دارای آنتی اکسیدان بالایی است. میوه و سبزیجات تازه غنی از آنتی اکسیدان هستند. ویتامین C,E سرشار از آنتی اکسیدان هستند و در میوه و سبزی بسیار یافت می شوند ازجمله منابعی که دارای ویتامین C است می توان به پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، کلم بروکلی، فلفل سبز، سبزیجات برگ سبز، اسفناج، گوجه فرنگی، توت فرنگی و کیوی اشاره کرد. همچنین برای ویتامین E نیز می تواند از روغن سویا، آفتابگردان، زیتون و روغن ماهی استفاده کرد. مواد غذایی که دارای بالاترین بتاکارتن هستند می توان به هویج، کلم بروکلی، اسفناج و گوجه فرنگی اشاره کرد. بتاکارتن ها در بدن تبدیل به ویتامین A می شوند لذا به مردم توصیه می شود در این روزهای آلوده از این دسته از خوراکی ها ذکر شده بیشتر استفاده کنند. افراد در روزهای آلوده مصرف انواع لبنیات را بالا ببرند، مردم دقت داشته باشند از شیر کم چرب استفاده کنند چراکه کلسیم موجود در نوع کم چرب آن بیشتر بوده و کلسیم از جذب سرب و فلزات سنگین در بدن جلوگیری می کند. بیماران ریوی به هیچ عنوان از مواد غذایی پرچرب استفاده نکنند. در روزهایی که آلودگی هوا وجود دارد مردم باید مصرف مایعات بخصوص آب را افزایش دهند چراکه مصرف مایعات بیشتر برابر است با تولید ادرار بیشتر و این موضوع به تنهایی به دفع آلودگی ها در بدن کمک می کند.