از هم پاشیدن اعتماد در بین "افغانستانی ها"، افزایش بی رویه رسانه ها را سبب شد
به گزارش سرویس بین الملل ، محمد فهیم دشتی در نشست تخصصی بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات تهران با موضوع رسانه های افغانستان ، فرصت ها و چالش ها افزود: اعتماد اجتماعی در این کشور از هم پاشیده است و از همین رو هر کس می خواهد رسانه خودش را داشته باشد تا بتواند حرفش را بزند.
وی یادآور شد: در زمان دوره تاریک تسلط طالبان در 1375 تا 1380 تنها یک رادیو و یک روزنامه فعالیت داشت که هر دو هم بنگاه تبلیغاتی رژیم طالبان بود اما بعد از رهایی افغانستان از دست طالبان شاهد رشد بی سابقه و موارد بی رویه رسانه ها بودیم ، بطوریکه در حال حاضر 150 کانال تلویزنی، 210 پایگاه رادیویی 700 رسانه چاپی و بیش از 30 خبرگزاری در کشور ما فعال است.
دشتی تصریح کرد: این همه رسانه برای جمعیت 30 میلیونی که 60 درصدش بی سواد هستند و تنها 30 درصد به انرژی و 10 درصد هم به اینترنت دسترسی دارند بسیار زیاد است.
رئیس اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان گفت: با وجود این چالش، اما نکته مثبت تعداد زیاد رسانه در کشور ما داشتن آزادی بیان و از طرفی حق انتخاب مردم برای رسانه است.آزادی بیان هم به صورت عملی در کشور ما وجود دارد .
محمد فهیم دشتی گفت: بهترین قانون مطبوعات منطقه را کشور ما دارد ،بطوریکه تاکنون تغییرات زیادی در این قانون داده شده و هر بار بهتر از قبل شده است.
وی مشکلات رسانه ای در افغانستان را نبود کادر حرفه ای برای مدیریت رسانه ها ، وابستگی رسانه ها به نهادها ،کشورها خارجی و افراد خاص و همچنین نبود امنیت عنوان کرد.
دشتی در پاسخ به سوال خبرنگاران ، نمایشگاه مطبوعات ایران را نتیجه چهار دهه پیگیری و تلاش و همچنین وجودامنیت و ثبات در ایران عنوان کرد و گفت: افغانستان درگیر جنگ و ناامنی است و برپایی چنین نمایشگاهی در زمان حال حاضر امکان پذیر نیست.