بخشیدن مهریه قبل از عقد قابل قبول نیست؛ حتی با وجود دستخط و امضای زن

13:48 - 30 مهر 1396
کد خبر: ۳۶۰۰۵۰
دسته بندی: مجله حقوقی ، عمومی
حتی اگر زن با دستخط و امضای خودش، قبل از عقد مهریه خود را به شوهرش ببخشد، از نظر قانون قابل قبول نیست. کارشناسان وکیل‌آنلاین در این مورد توضیح داده‌اند.

به گزارش ، پرسش مخاطب وکیل‌آنلاین درباره بخشش مهریه از سوی زن قبل از عقد این است:

با عرض سلام، ادب واحترام. من قبل از عقدِ محضری و دردوران آشنایی، شوهرم من رو با تهدید مجبور کرد تا روی یک کاغذ این متن رو بنویسم. اینجانب فلانی در کمال صحت و سلامت تعداد ۱۰۰ سکه از مهریه خود را گرفته ام ودر آینده هیچگونه ادعایی دراین رابطه ندارم و زیرش امضا و اثرانگشت زدم، اما دست نوشته تاریخ نداره. سوال من اینه که با توجه به اینکه شوهرم منو مجبور کرده تا این متن روبنویسم و این درحالی هست که دست نوشته برای قبل از عقد بوده و اون زمان هم شوهر من بیکار بوده و اصلا پولی نداشته که بمن بده چه برسه به اینکه ۱۰۰ تا سکه به من بده و خرج و مخارج زندگی در دوران عقد و تا حدود ۶ ماه بعد از عروسی به عهده‌ی من بوده و شاهدی هم هنگام نوشتن دست نوشته نبوده، آیا شوهرم میتوونه با توجه به متن نوشته، ۱۰۰ سکه از مهریه‌ام رو نده و فقط ۱۴ تا رو بده؟
 
پاسخ کارشناسان وکیل‌آنلاین
اکثر فقها ابراءِ دِینِ غیر ثابت را باطل می‌دانند و معتقدند کسی نمی‌تواند دیگران را از دیونی که در آینده به او خواهند داشت، بری کند و بگوید ذمۀ شما را در قبال دیونی که بعنوان مثال تا دو سال آینده به من پیدا خواهید کرد، بری می‌کنم. علت بطلان چنین ابرائی روشن است؛ چون اگر ابراء به مفهوم اسقاط باشد، فرع بر وجود حق است و حقی که هنوز به وجود نیامده است، قابل اسقاط نیست و «اسقاط ما لم یجب» محسوب می‌شود؛ لذا چنانچه به طریقی مِنجمله ارجاع امر به کارشناس خط، اثبات شود تاریخ تحریر نوشته مربوط به زمان قبل از وقوع عقد است و بعبارتی هنوز دِین به وجود نیامده، به نظر چنین نوشته‌ای قابل ابطال است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *