نوشیدن سرکه سیب میتواند خطرناک باشد/ آیا رگههای سفید گوجه فرنگی مضر است؟ / اهدای خون مشکلی برای اهدا کننده ایجاد نمیکند
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، نوشیدن سرکه سیب میتواند خطرناک باشد، آیا رگههای سفید گوجه فرنگی مضر است؟، اهدای خون مشکلی برای اهدا کننده ایجاد نمیکند و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت امروز به آن ها پرداخته است.
تاثیر رژیم غذایی مردان بر سلامت نوزاد
مهر: محققان دانشگاه سینسیناتی اوهایو عنوان می کنند مردان باید قبل از بارداری همسرشان توجه زیادی به رژیم غذایی داشته باشند چراکه این مسئله می تواند بر سلامت نوزاد تاثیر گذارد. محققان این مطالعه توصیه می کنند مردان باید ماهی، گوشت، میوه و سبزجات را در رژیم غذایی روزانه شان بگنجانند. محققان دریافته اند مصرف رژیم غذایی کم کربوهیدرات و حاوی پروتئین بالا توسط پدر به سلامت کودک کمک زیادی می کند. در این مطالعه، پشه های میوه نر و تاثیر رژیم غذایی شان بر نوزادشان مورد بررسی قرار گرفت چراکه پشه های میوه در ۶۰ درصد موارد دارای ژن های مشترک با انسان هستند. نتایج نشان داد پدرانی که رژیم غذایی نامناسب و حاوی کربوهیدرات زیاد و پروتئین کم مصرف کرده بودند، احتمال زنده ماندن نوزادشان کمتر بود. محققان دریافتند مردانی که قصد دارند پدر شوند باید رژیم غذایی شان حاوی ماهی، گوشت، میوه و سبزیجات باشد و در عین حال مصرف پاستا، برنج و نان سفید را کاهش دهند. همچنین باید از مصرف مواد خوراکی شیرین نظیر شیرینی جات، کیک و بیسکوییت هم پرهیز کنند.
داروهای فعلی به درمان سرطان نادر ستون فقرات کمک می کنند
دانشمندان موسسه سرطان دانشگاه کالج لندن نشان دادند گروهی از بیماران مبتلا به کوردوما (سرطان ستون فقرات و جمجمه) دارای جهش های در ژن ها موسوم به «بازدارنده های PI۳K» هستند که داروهای فعلی را هدف قرار می دهند. محققان دریافتند آزمایش بالینی بازدارنده های PI۳K برای این گروه خاص از بیماران مبتلا به کرودوما حاکی از مثمرثمر بودن درمان های فعلی است. تیم تحقیق از توالی کامل ژنوم استفاده کرد تا درک درستی از بیولوژی کوردومای پایه داشته باشد. نتایج گزینه های امیدبخش درمان جدید برای سرطان های دارای روند تشخیص ضعیف را آشکار ساخت. محققان تومورهای کوردوما ۱۰۴ بیمار را مطالعه کرده و دریافتند ۱۶ درصد نمونه های تومور دارای تغییرات ژنتیکی یا جهش در ژن های سیگنال ده PI۳K بودند. این ژن ها هدف داروهای موجود موسوم به بازدارنده های PI۳K قرار گرفتند که برای درمان بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان سینه، سرطان ریه و غدد لنفاوی استفاده می شود، اما تاکنون برای درمان کوردوما استفاده نشده بودند. تیم تحقیق همچنین ژن جدید سرطان مخصوص کوردوما موسوم به LYST را شناسایی کرد که در هیچ یک از سرطان های دیگر وجود ندارد. این یافته ها تضمینی برای تحقیقات آینده است.
درمان بیماری های التهابی چشم با شیمی درمانی
چشم مثل سایر قسمت های بدن درگیر بیماری خود ایمنی می شود که به صورت التهاب چشم بروز می کند. به بیماری های التهابی داخل کره چشم «یووئیت» می گویند؛ یووئیت در بیشتر مواقع بینایی فرد را تهدید می کند. این بیماری اغلب موارد ناشی از واکنش های خودایمنی است و علت زمینه ای دیگری برای آن پیدا نمی شود، اما در موارد نادری می تواند ناشی از عفونت های ویروسی یا باکتریایی باشد. تا ۱۰ درصد موارد نابینایی غیر قابل برگشت می تواند ناشی از این بیماری باشد. اما اهمیت آن زمانی آشکارتر می شود که بدانیم بیماری قابل پیشگیری و درمان است و سومین علت نابینایی قابل درمان را تشکیل می دهد. بنابراین، توجه به این عرصه نو در چشم پزشکی ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هر ساله از هر ۱۰۰ هزار نفر ۳۰ مورد به یووئیت مبتلا می شوند میزان شیوع این بیماری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۵۸ مورد است. حدود یک سال است که با روشی به نام «ایمونوکموتراپی» در بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی، این دسته از بیماران را درمان می شوند و نتایج بسیار رضایت بخشی نیز حاصل شده است. در روش «ایمونوکموتراپی» یا همان شیمی درمانی چشم، داروهایی تجویز می شود که عارضه کمتری دارند، در حالی که کورتون در این بین نقش کم رنگ تری دارد. استفاده از کورتون که از گذشته درمان اصلی این بیماری ها محسوب می شد، با عوارض جدی همچون پوکی استخوان، چاقی، دیابت، جوش صورت، عوارض قلبی و...، همراه است. بیماران باید متوجه باشند که شیمی درمانی چشم به مفهوم و معنای سرطان نیست و بیماران نباید نگرانی از بابت نام این شیوه درمانی داشته باشند.
نوشیدن سرکه سیب می تواند خطرناک باشد؟
عصرایران: نخست، نوشیدن سرکه سیب به صورت مستقیم از بطری و بدون رقیق کردن آن بی خطر نیست. در شرایطی که سرکه سیب حاوی میکروب های مفید فراوانی است - انواع مختلف باکتری و مخمر - اما قند طبیعی موجود در آن توسط برخی از این میکروب ها (به طور خاص، استوباکتر) به اسید استیک تبدیل می شود. این نام شیمیایی سرکه است، که بو و مزه متمایزی را به سرکه سیب می بخشد. اسیدیته اسید استیک برای دستگاه گوارش لطیف انسان با غشاهای مخاطی در دهان و سراسر این دستگاه بسیار قوی است. هنگامی که قدرت اسیدی به معده، اندامی که برای سر و کار داشتن با اسیدیته قوی شکل گرفته است، می رسد، این اندام می تواند آن را تاب بیاورد. اما تا پیش از آن، امکان تجربه احساس سوزش وجود دارد. در نتیجه، رقیق کردن سرکه سیب با آب پیش از مصرف ایده خوبی محسوب می شود.نوشیدن سرکه سیب حتی زمانی که رقیق شده است، برای افرادی که به اولسرها یا دیگر اختلالات دستگاه گوارش مبتلا هستند، توصیه نمی شود، زیرا می تواند موجب التهاب دستگاه گوارش شود. اگر از یک بیماری دیابتی به نام گاستروپارسیس رنج می برید - در این شرایط اعصاب معده به خوبی کار نمی کنند و از این رو غذا برای مدتی طولانی در معده باقی می ماند - بهتر است از نوشیدن سرکه سیب پرهیز کنید.
عادت های تعجب آوری که سرانجام آن دیابت است!
آوای سلامت: نتایج مطالعات حاکی از آنند که مصرف قهوه می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. تحلیل محققان دانشگاه هاروارد نشان داده کسانی که در روز ۶ فنجان قهوه می نوشند، نسبت به سایرین ۳۳ درصد کمتر به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند. برخی از اجزای قهوه به نظر می رسد که مقاومت به انسولین را کاهش و همچنین ممکن است متابولیسم گلوکز، روند تبدیل گلوکز به انرژی را افزایش دهند. به عقیده محققان کره ای، افرادی که تا ساعات نزدیک صبح بیدار می مانند حتی اگر ۸ ساعت خواب کامل هم داشته باشند بیشتر از افرادی که زود به رختخواب می روند به دیابت نوع ۲ مبتلا خواهند شد. زمانی که باکتری های بد در روده شما بیشتر از باکتری های خوب باشند، خطر ابتلا به دیابت افزایش می یابد. گرم کردن مواد غذایی منجمد در ظروف پلاستیکی که داخل مایکروویوها قرار می گیرند، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. بر اساس یک مطالعه اسپانیایی جدید، افراد مبتلا به کمبود ویتامین دی صرف نظر از وزن آنها؛ احتمالا دیابت نوع ۲ و پیش دیابت دارند. محققان بر این باورند که ویتامین آفتاب نقش مهمی در عملکرد مناسب لوزالمعده شما دارد که انسولین تولید می کند و به تنظیم قند خون کمک می کند. در کنار خوردن غذاهای غنی از ویتامین دی مانند شیر یا غلات غنی شده از مکمل ها نیز استفاده کنید. یک مطالعه دانشگاه پیتزبورگ دریافت که هر ساعت نشستن در مقابل تلویزیون خطر ابتلا به دیابت را تقریبا ۴ درصد افزایش می دهد. وزن اضافی شکم با کاهش حساسیت به انسولین، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.
دریافت ناکافی نور خورشید در پاییز و علامتهای هشداردهنده!
فقدان نور خورشید و قرار گیری طولانی مدت در معرض نور مصنوعی یا صفحه های نمایش الکترونیکی باعث مشکلات جدی خواب می شود ضمن این که ریتم شبانه روزی و ساعت داخلی بدن را نیز بهم می زند. تعریق بیش از حد یکی از نشانه های کلاسیک عدم دریافت کافی نور خورشید است. حتی سطوح متوسط و پایین کمبود ویتامین دی، علاوه بر تعریق بیش از حد، مشکلات شگفت آور بهداشتی از جمله دیابت، آرتروز و سرطان را به همراه دارد. ابتلا به اختلال عاطفی فصلی در فصول سرد سال بیشتر است و نتایج مطالعات نشان می دهد افرادی که در نتیجه عدم دریافت کافی نور خورشید در فصول سرد، دچار فقر ویتامین دی می شوند، ۱۰ برابر بیش از سایرین در معرض خطر افسردگی هستند. سطوح پایین ویتامین دی با کاهش سطح سروتونین و ابتلا به افسردگی ارتباط مستقیم دارد. نور خورشید منجر به تامین اسید نیتریک می شود؛ ماده مغذی که سوخت و ساز بدن را تنظیم کرده و مانع پرخوری می شود. مطالعاتی که در مجله آمریکایی دیابت منتشر شده، نشان می دهد قرار گرفتن در معرض نور خورشید منجر به جلوگیری از افزایش وزن و دفع دیابت می شود. خطر ابتلا به آرتریت و فیبرومیالژیا در بزرگسالانی که از کمبود ویتامین دی به دلیل عدم قرار گیری در معرض نور خورشید رنج می برند، بیشتر است. مواد مغذی مانند کلسیم و کلاژن برای ساخت استخوان ها ضروری هستند اما بدون دریافت دوز مناسب ویتامین دی، این اتفاق نمی افتد.
آیا رگه های سفید گوجه فرنگی مضر است؟
ایرنا: رگه های سفید رنگ در گوجه فرنگی می تواند ناشی از کم و یا زیاد شدن نور، آبدهی نامناسب، تاخیر یا تعجیل در برداشت و موارد اینچنین باشد، نیترات و فلزات سنگین در گوجه و سایر محصولات کشاورزی در آزمایشگاه های معتبر علوم پزشکی کنترل و پایش می شود و اگر نموهای فراتر از حدود مجاز دیده شود قطعا تذکر داده می شود. این مباحث درباره تزریق رنگ به هندوانه هم گفته می شود، اگر هندوانه پوک است یا رنگ غیر متناسب دارد ناشی از تزریق رنگ به درون آن نیست و مباحث مطرح شده در این زمینه هیچ پایه و اساس درستی ندارد. در آزمایشگاه های معتبر و معتمد دانشگاه علوم پزشکی شیراز نمونه گیری از یک هزار و 800 نوع فراورده کشاورزی انجام شده است که 10 درصد از آن عدم انطباق با استاندارد داشته و مابقی استاندارد بوده است، این پایش ها مستمر و همیشگی است و برای 18 نوع محصول کشاورزی به صورت اجباری انجام می شود.
اهدای خون هیچ مشکی برای اهدا کننده ایجاد نمی کند
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت که اهدای خون در حدود 450 سی سی، هیچ مشکلی را متوجه فرد اهدا کننده نمی کند و بهتر است قبل از اهدای خون فرد اهدا کننده مایعات اضافی بنوشد.اهدا کنندگان خون مصرف مایعات اضافی را از یک روز قبل از اهدای خون شروع کنند و برای این کار می توانید آب ساده و یا آبمیوه را انتخاب و توجه داشته باشند که از مصرف مقادیر زیاد چای و قهوه که حاوی کافئین هستند،اجتناب کنند. مصرف صبحانه یا نهار در روز اهدای خون از اهمیت زیادی برخوردار است، علاوه بر آن بدن شما به انرژی اضافی برای اهدای یک واحد خون نیاز دارد حتی بهتر است یک تا 3 ساعت قبل از اهدای خون نیز غذای مختصری اضافه بر تغذیه معمول میل کنید. حداقل سن برای اهدای خون 18 و حداکثر 60 سال است و در حال حاضر اهدای خون در ایران به صورت کاملا داوطلبانه و بدون هیچ چشم داشتی انجام می شود و سالانه در ایران دو میلیون یکصد هزار نفر خون اهدا می کنند .
پاکسازی سموم کبد با گیاهان دارویی
باشگاه خبرنگاران: آرتیشو یا همان کنگرفرنگی باعث تحریک ترشح صفرا میشود و به دفع توکسینها یا سموم انباشته شده در کبد کمک میکند. ماده موثر موجود در آرتیشو مانع انباشته شدن چربی در سلولهای کبدی میشود. عصاره این گیاه، ذخایر چربی در کبد و سایر بافتها را کاهش میدهد و با مهار آنزیم «هیدروکسی متیل گلوتاریل کوآنزیم آ. ردوکتاز» موجب کاهش کلسترول در بدن میشود. چای زردچوبه، یکی از مهمترین روشهای سم زدایی از کبد است. این ماده، کیسه صفرا را تحریک میکند و سبب تولید صفرا میشود. کبد از مایع صفرا برای سم زدایی استفاده میکند. برای درمان بیماریهای کبدی باید سه استکان عرق کاسنی را با سه استکان عرق شاهتره مخلوط و قبل از هر وعده غذایی یک استکان میل کنید. مصرف یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به همراه یک قاشق غذاخوری آب لیمو قبل از صبحانه به پاکسازی کبد کمک چشمگیری میکند.