هشدار مجدد/ پاسخ کوبنده و قاطع ایران در صورت قرار گرفتن نام سپاه در فهرست تروریستی
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز ( دوشنبه) درجریان نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی پیرامون اظهارات هشدارآمیز روز گذشته فرمانده کل سپاه پاسداران خطاب به آمریکا در صورت قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی، اظهادر کرد: امیدواریم که هیئت حاکمه آمریکا این خطای بسیار مهم و استراتژیک را انجام ندهد اما چنانچه به سمت چنین تصمیمی حرکت کند پاسخ ایران قاطع ، کوبنده و سخت خواهد بود که در زمان خود اتخاذ می شود و در آن هنگام آمریکا باید تمام عوارض آن را بپذیرد.
سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر انفعال سفارتخانههای ایران در خارج از کشور در زمینه دیپلماسی اقتصادی گفت: من با این موضوع موافق نیستیم و هیچ گونه انفعالی وجود ندارد؛ البته وضع موجود وضع مطلوب نیست و باید در حوزه دیپلماسی اقتصادی پیشرفت کنیم که باتحقق ساختار جدید در وزارت امورخارجه این مهم بیش از پیش عینیت پیدا میکند.
قاسمی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر محکومیت «عبدالرسول دریاصفهانی» از اعضای تیم مذاکره کننده هستهای به سبب جاسوسی به 5 سال حبس تصریح کرد: آنچه که توسط سخنگوی محترم قوه قضائیه در این رابطه مطرح شده متین است و من دراین خصوص اظهار نظری ندارم؛ ولی در مورد این فرد میتوانم اشاره کنم که چندین دهه است با نهادها وارگانهای جمهوری اسلامی ایران همکاریهایی داشته است و در برخی از نشست های کارشناسی در برجام نیز به عنوان مشاور فعالیت داشته است و گفته می شود از جمله تلاشهای وی در مقوله برجام بازگشت 1.7 میلیارد یورو به کشور بوده است.
وی با بیان اینکه وظیفه وزارت امور خارجه تحقیق و تقحص پیرامون روابط پنهان افراد نیست و این امر وظیفه ذاتی دستگاههای دیگر است، خاطر نشان کرد: این فرد ( درّی اصفهانی) را یک ارگان دولتی به عنوان متخصص بانکی معرفی کرد و این فرد عضو سازمانی وزارت خارجه نبود و صرفاً در مقاطعی با بخش اقتصادی و بانکی برجام همکاری داشت؛ همچنین این فرد عضو ستاد اجرای برجام نیز نبود.
سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه درپاسخ به سوالی پیرامون دلایل سفر معاونت آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه به قم و دیدار وی با مراجع تقلید گفت: با توجه به اینکه ما سفیر خود در تایلند را برای تصمیم گیری در قبال ادامه کمکها به مسلمانان میانمار فرا خوانده بودیم نهایتاً تصمیم بر این گرفته شد که معاونت آسیا و اقیانوسیه وزارت امورخارجه به همراه سفیرایران درتایلند سفری را به قم به منظور تشریح اقدامات وزارت امورخارجه در قبال بحران میانمار برای مراجع محترم تقلید داشته باشند.
قاسمی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات وزارت امور خارجه در قبال خانم نگار قدس کنی که دراسترالیا دستگیر شده است، بیان داشت: این خانم شهروند ایرانی مقیم استرالیا است که به دلایل برخی اقدامات تجاری که در دوران تحریمها انجام داده بود متهم شده و درحال حاضر در وضعیت وخیم ونگران کنندهای در استرالیا در زندان به سر میبرد وی در زمره افرادی است که توسط دولت آمریکا تحت تعقیب قرار گرفته است و آمریکا از استرالیا درخواست استرداد او را مطرح کرده است.
وی ادامه داد: وزارت امور خارجه از مدتها پیش از کانالهای مختلف در ایران واسترالیا تلاشهایی را در خصوص این فرد انجام داد و ما با شدت پیگیری ها در این رابطه با ادامه میدهیم.
سخنگوی وزارت امورخارجه بیان کرد: سیستم قضایی آمریکا به دلایل واهی شهروندان ایرانی را در برخی کشورها مورد پیگرد قرار داده است که باید هر چه زودتر این امرمتوقف شود و این موضوع یکی از دستور کارهای بخشهای کنسولی ما است.
قاسمی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا ظریف در جریان مراسم تدفین جلال طالبانی به سبب استفاده از پرچم اقلیم کردستان این مراسم را ترک نکرد، گفت: با توجه به ارتباط دیرینه مرحوم طالبانی با ایران و همچنین با توجه به اینکه وی سابقاً رئیس جمهور عراق بوده است هیئت ایرانی در عالی ترین سطح در مراسم تدفین وی شرکت کرد؛ بحث پرچم خیلی مهم نیست و خیلی نباید مورد توجه قرار گیرد البته شاید یک مقدار شیطنت و بدسلیقگی هم از سوی برخی در این مراسم صورت گرفت.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در سفر ظریف به سلیمانیه بحثی پیرامون حل اختلافات بغداد و اربیل از طریق تهران مطرح شده است یا خیر؟ گفت: در سفر اخیر آقای ظریف به سلیمانیه عراق جهت شرکت در مراسم تدفین مرحوم طالبانی هیچ گونه مذاکراتی صورت نپذیرفت و هیچ پیامی نیز رد و بدل نشد.
سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری که از وی خواست نظرش را در قبال آزادیهایی که اخیراً دولت عربستان سعودی به زنان این کشور داده است مطرح کند، اظهار کرد: به نظر می رسد با مشکلات عدیده ای که دولت عربستان با آنها دست به گریبان است تلاش دارد از روشهای مختلفی استفاده کند تا چهره نامطلوب خود را در سطح منطقهای و بین المللی تلطیف کند و اقدام فوق الذکر نیز در این مسیر قابل تفسیر است.
قاسمی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رئیس جمهورایران قرار است به بغداد سفر کند، گفت: تماسهای مستمری میان ایران و ترکیه و عراق در جریان است و در صورت نیاز نیز نشستی هم برگزار خواهد شد اما درحال حاضر پیرامون اینکه رئیس جمهور به عراق سفر خواهد کرد یا خیر و یا تاریخ آن چه زمانی خواهد بود نمی توانم اظهار نظر کنم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون اظهارات آمانو در خصوص بند (T) ضمیمه یک برجام تصریح کرد: در مورد بند (T) باید بگویم که به موجب این بند حوزههای نظارتی تسری پیدا نمی کند و آژانس 8 بار پایبندی ایران به برجام را تأیید کرده است.
سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: تمامی مکانیزمهای اجرای درست برجام در این سند پیش بینی شده است و هرگاه براساس این الزامات پیش بینی شده نیاز به اقدامی باشد بعد از وصول گزارشهای رسمی، طرف ایرانی میتواند پیرامون آنها اظهار نظر کند.
قاسمی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر پرونده دریافت دیه قربانیان منا از عربستان سعودی گفت: پرونده دیه قربانیان فاجعه منا مفتوح است و به صورت جدی در دست پیگیری است.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اتهامی که پیرامون استفاده ازنوجوانان افغانستانی در جنگ با تکفیریها در سوریه به ایران وارد می شود، بیان داشت: این موضوع در ادامه همان مبحث ایران هراسی و ساختن فضای منفی علیه ایران است و موضوعی است که از اساس غلط است و هیچ گونه ارتباطی به ایران ندارد و سفارت ما در کابل نیز هفته گذشته در این رابطه بیانیهای را صادر کرد.
سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سفر ظریف به سلیمانیه به نوعی نقض ممنوعیت پرواز به اقلیم کردستان محسوب نمیشد ، عنوان کرد: وزیرامور خارجه برای شرکت در مراسم تدفین مرحوم طالبانی در سلیمانیه ابتدا به بغداد سفر کرد و با هماهنگی دولت مرکزی این کشور از بغداد به سلیمانیه رفت و در بازگشت نیز پرواز حامل آقای ظریف ابتدا به سمت نجف حرکت کرد و در شامگاه آن روز نیز از نجف به تهران بازگشت.
قاسمی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اعزام هیئتهای ایرانی و عربستانی جهت بازدید از اماکن دیپلماتیک دو کشور چه زمانی خواهد بود، گفت: سفر این هیئتها هنوز انجام نشده اما در دستور کار قرار دارد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا خبر انتصاب آقای ماجدی سفیر ایران در آلمان به سمت معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه را تأیید می کنید یا خیر؟ افزود: هیچ گزینه قطعی در رابطه با هیچ جایگاهی در وزارت امور خارجه وجود ندارد و آنچه در رسانهها مطرح می شود صرفا گمانه زنی است و باید صبر کرد تا تغییرات ساختاری در وزارت امورخارجه به انجام برسد.
قاسمی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایران در اجلاس D8شرکت خواهد کرد یا خیر؟ خاطر نشان کرد: در اجلاس D8که در همین مهرماه برگزار خواهد شد جمهوری اسلامی ایران در سطوح عالی شرکت میکند و مقدمات این امر درحال فراهم شدن است.