18 هزار "دانشجوی افغانستانی" در دانشگاههای ایران مشغول به تحصیل هستند
به گزارش سرویس بین الملل ، هارون نجم پور مستشار فرهنگی افغانستان در تهران گفت: دولت ایران همیشه کمک کرده است و زندگی و تحصیل را برای اتباع افغانستان مهاجر در ایران تا حدود زیاد فراهم کرده است. در واقع ایران میزبان خوب و مهربانی بوده و ما از این بابت بسیار سپاسگزاریم و این همکاری ایران را هرگز فراموش نمیکنیم.
وی افزود: مقام معظم رهبری، حسن نظر و دید پدرانه و مشفقانهای نسبت به مهاجرین افغانستان و در مجموع به افغانستان دارند و دو سال قبل دستور دادند همه کودکان افغان در مدارس ایران ثبتنام شوند و کمک کردند کودکان افغانی که به دلیل نداشتن اسناد هویتی نمیتوانستند درس بخوانند، وارد مدرسه شوند.
مستشار افغانستان در تهران گفت: در ۱۵ سال گذشته ما گفتگوهای خوبی با دولت ایران در عرصه فرهنگی داشتهایم و تفاهمنامههای زیادی بین طرفین در سطوح مختلف میان وزارت علوم، آموزش و پرورش، نهادهای ورزشی و دانشگاههای طرفین امضا شده است.
نجم پور بیان کرد: دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد و جامعه المصطفی در افغانستان شعبه دارند و مقامات ایرانی میگویند ۱۵ تا ۱۸ هزار دانشجوی افغان در دانشگاههای ایران مشغول به تحصیل هستند و بیش از ۳۰۰ هزار دانشآموز در ایران داریم.
وی اظهار داشت: در پنج کمیتهای که ایجاد شده میان افغانستان و ایران برای تدوین سند جامع همکاریهای راهبردی دو کشور، یک کمیته در حوزه فرهنگ فعالیت میکند که به همه مسائل فرهنگی میان دو کشور به صورت مبسوط میپردازد و قرار است در این مورد نیز صحبتهایی بین مقامات دو کشور انجام شود و تفاهم هایی هم حاصل شده است.
مستشار افغانستان در تهران گفت: بورسیههایی که دولت ایران به افغانستان میدهد دو نوع است؛ یکی بورسیههایی که به دولت افغانستان اختصاص داده می شود که مکانیزم بسیار شفاف و دقیقی دارد و از طریق وزارت خارجه افغانستان به وزارت تحصیلات عالی افغانستان ابلاغ می شود.
نجم پور گفت: در آنجا کمیتهای متشکل از نهادهای مختلف دولت افغانستان وجود دارد. ۵۰۰ بورسی که دولت ایران به ما داده در مقاطع مختلف دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی است.
وی افزود: واجدین شرایط نفر را وزارت تحصیلات عالی افغانستان معرفی میکند و البته وزارت امور خارجه افغانستان تنها تسهیل کننده است. ما در این رابطه صرفاً به عنوان پل ارتباطی میان وزارت علوم ایران و وزارت تحصیلات عالی افغانستان عمل میکنیم. اخیراً چهار نفر از ایران به افغانستان سفر کرده اند تا مدارک معرفی شدگان را بررسی کنند و آنها را به ایران بیاورند. در این میان هیچ کدام از خانواده کارکنان سفارت از بورسیه استفاده نمی کنند تا حقی از کسی ضایع نشده باشد.
مستشار افغانستان در تهران گفت: نهادهای بورسیه دهنده ایرانی استانداردهای خود را دارند و تصمیم گیری می کنند تا به چه کسانی بورسیه بدهند و ما در این زمینه هیچ نقشی نداریم. در مجموع در سند مذکور آمده است ۵۰۰ بورس رایگان اعطا شود و یک هزار فرصت تحصیلی به افغان ها اعطا می شود تا به ایران بیایند و در مقابل هزینه درس بخوانند.
وی افزود: شخصاً با معاون دانشجویی دانشگاه قزوین ملاقات داشتم و ایشان بسیار ابراز علاقه کردند که دانشجویان افغانستانی را پذیرش کنند. ما خواست آنها را به کابل انتقال دادیم و همینطور پیگیری کردیم تا زمینه مساعد شود و دانشجویان ما به ایران بیایند.
مستشار افغانستان در تهران به آوا گفت: آرزو داریم فرصت مساعد شود همانطور که هزاران نفر از هموطنان ما به هند، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و حتی چین جهت تحصیل و درمان میروند به ایران نیز بیایند.
/