راز ضربان قلبتان را میدانید؟/ مرگ سالانه 55 هزار ایرانی به دلیل مصرف سیگار/ وقتی لبخندتان وضعیت سلامتیتان را فاش میکند!
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، راز ضربان قلبتان را میدانید؟، مرگ سالانه ۵۵هزار ایرانی به دلیل مصرف سیگار، وقتی لبخندتان وضعیت سلامتیتان را فاش میکند و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن ها پرداخته است.
سه ماده مغذی که باید به رژیم غذایی افزوده شوند
ایسنا: ویتامین B12 به بدن کمک میکند تا غذا را به انرژی تبدیل کند. بدن برای ساخت غلاف میلین که عصبها را میپوشاند به آن نیاز دارد. همچنین این ویتامین به عصبهای مغز کمک میکند تا با یکدیگر ارتباط داشته باشند. علاوه بر این، کمبود ویتامین B12 با مشکلاتی همچون از دست دادن قدرت حافظه و افسردگی مرتبط است. محققان در مورد میزان دقیق ویتامین D مورد نیاز بدن توافق ندارند؛ هر چند شواهد حاکی از ضروری بودن آن برای سلامت بدن است. یکی از خواص این ویتامین کمک به جذب کلسیم است که باعث استحکام استخوانها میشود. منیزیم به شل و آرام شدن ماهیچهها کمک میکند که مصرف آن میان ورزشکاران متداول است. همچنین این ویتامین حاوی تاثیر آرامش بخش است که به تسکین احساس اضطراب خفیف کمک میکند. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهد منیزیم درد میگرن را رفع میکند.
محققان می گویند؛ مغز انسان دارای سیستم تخلیه مواد زائد است
مهر: به گفته محققان در سراسر بدن شبکه ای از کانال ها و اتصالاتی موسوم به سیستم لنفاوی وجود دارد که مواد و مایعات زائد را همچون یک فاضلاب فیزیولوژیکی تخلیه می کند. پژوهشگر ارشد از موسسه ملی اختلالات نورولوژیکی و سکته آمریکا، در این باره می گوید: «ما دقیقاً مشاهده کردیم مغز انسان، مایع را به درون این عروق تخلیه می کند. امیدواریم نتایج ما دیدگاه جدیدی در مورد انواع اختلالات نورولوژیکی ایجاد نماید». عروق لنفاوی بخشی از سیستم گردش خون بدن است که در اکثر قسمت های بدن در کنار عروق خونی قرار دارد. وظیفه این عروق، انتقال ماده لنفوم به غدد لنفاوی است؛ ماده لنفوم یک مایع بی رنگ حاوی سلول های ایمنی و مواد زائد است. عروق خونی، سلول های سفید خون را به یک عضو بدن تحویل می دهد و سیستم لنفاوی، سلول ها را حذف کرده و مجددا آنها را در بدن به گردش در می آورد. این فرآیند به سیستم ایمنی کمک می کند تا اگر عضوی تحت حمله باکتری ها یا ویروس ها بوده یا آسیب دیده است، را شناسایی کند. تا همین اواخر، محققان هیچ مدرکی دال بر وجود سیستم لنفاوی در مغز نیافته بودند و این معما برایشان وجود داشت که چگونه مغز مواد زائد را خارج می کند؛ و همیشه این استنباط وجود داشت که مغز یک عضو استثنایی است. حال محققان از طریق اسکن های مغزی و مطالعات کالبدشکافی دریافتند که سیستم لنفاوی در مغز هم وجود دارد و عمل تخلیه مواد زائد را انجام می دهد.
مصرف روزانه موز و آووکادو از بیماری قلبی پیشگیری می کند
مطالعه انجام شده بر روی موش ها نشان داد موز و آووکادو که سرشار از پتاسیم هستند، موجب کاهش سفت شدگی شریان ها، عارضه شایع در بیماری قلبی و کلیوی، می شود. سفت شدن عروق زمانی روی می دهد که کلسیم در بافت بدن، عروق خونی یا اعضاء تشکیل می شود. تشکیل این کلسیم موجب سخت شدن و اختلال در فرآیندهای عادی بدن می شود. رژیم غذایی سرشار از پتاسیم هم موجب کاهش خطر سفتی آئورت، فاکتور پرخطر قلبی-عروقی، می شود. سخت شدن یا سفت شدن عروق را تصلب شریان می گویند. سختی و سفتی عروق بر نحوه عملکرد قلب در پمپاژ خون به سراسر بدن تاثیر می گذارد. استاد دانشگاه آلاباما، در این باره می گوید: «ما موش های را مورد بررسی قرار دادیم که به خاطر مصرف رژیم غذایی پرچرب در معرض بیماری قلبی قرار داشتند». رژیم غذایی این موش ها حاوی مقادیر کم، عادی و زیاد پتاسیم هم بود. نتایج آشکار ساخت عروق خونی موش های که با رژیم غذایی حاوی پتاسیم کم تغذیه شده بودند، به شکل قابل توجهی سخت تر از موش های بود که رژیم غذایی شان حاوی میزان پتاسیم بالا بود.
مرگ سالانه ۵۵هزار ایرانی به دلیل مصرف سیگار
آنا: در پنج سال گذشته شیوع استعمال دخانیات در کشور از۱۴.۰۹ به ۱۴.۰۱۳ درصد رسیده است که افرایش زیادی نیست. البته شیوع مصرف روزانه سیگار، از ۱۰.۹ به ۱۰.۱ درصد کاهش یافته است یعنی در مقایسه با گذشته ۵۰۰ هزار نفر روزانه کمتر سیگار میکشند. میزان استعمال قلیان در کشور بیشتر شده است و در پنج سال گذشته، ۴۸۰ هزار نفر به جمعیت استعمال کنندگان قلیان اضافه شده است؛ یک بار مصرف قلیان، معادل استعمال ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخ سیگار است. میزان شیوع استعمال سیگار در بین نوجوانان پسر (۱۳ تا ۱۵ ساله) را ۳.۴ درصد و در بین دختران را ۲.۱ درصد است. دخانیات، شایعترین عامل مرگ و میر قابل پیشگیری در جهان است و در کشور سالانه ۵۰ تا ۵۵ هزار نفر به علت استعمال دخانیات جان میبازند.
زنان بیشتر از مردان مبتلا به روماتیسم می شوند
جام جم: هر چند درد مفاصل و ستون فقرات برجستهترین علایم روماتیسم هستند، اما هر شکایتی در بدن میتواند بالقوه علامتی از روماتیسم باشد. ویژگی دردهای روماتیسمی که آن را از سایر دردها متمایز میکند آن است که شروع آن از سن زیر ۴۰ تا ۵۰ سال بوده و تشدید علایم با استراحت بیشتر و خستگی و خشکی صبحگاهی است. روماتیسم التهابی کنترل نشده است که بالقوه میتواند به هر قسمتی از بدن از جمله مفاصل، کلیهها، چشم، ریه یا مغز، آسیب پایدار برساند. سطح بسیار پایین هورمونهای آندروژنیک (که تا حدی اثرات ضد روماتیسمی دارند) در زنان نیز موثر بنظر میآید. از طرفی ظرافت بیشتری که در ساختار خلقت زنان وجود دارد، احتمال آسیب بیشتر ارگانهای داخلی بدن را در خانمها افزایش میدهد. بیماریهای روماتیسمی عموما زمینههای ژنتیکی دارند که با تحریک عوامل محیطی و استرس بروز میکنند. خیلی از مواقع به دنبال تغییرات هورمونی خاصی که در پی شرایطی همچون حاملگی رخ میدهد، ممکن است کاهش یا افزایش روماتیسم را داشته باشیم. البته بعد از خاتمه حاملگی به ویژه در زمان شیردهی با توجه به ترشح هورمون پرولاکتین، امکان بروز این بیماریها افزایش مییابد. لذا اکثر دردهای مفصلی و کمر یا لگن که در دوران پس از زایمان ایجاد میشوند نیازمند مشاوره با پزشک متخصص روماتولوژی هستند.
راز ضربان قلبتان را میدانید؟
هنگام عصبانیت یا هنگامی که به یک مساله ناراحتکننده فکر میکنیم، ضربان قلب بالا میرود. در انسان به طور طبیعی، ضربان قلب 70 بار در دقیقه است و اگر بیش از 100 تپش باشد، تا کی کاردی و کمتر از 50ضربان را برادی کاردی میگوییم، اما در ورزشکاران و قهرمانان، تعداد ضربان قلب کمتر از افراد عادی است، چون قلب آنها قوی است و با یک ضربان، خون را به تمام اعضای بدن میرساند. در ضمن، تعداد ضربان قلب در طول روز و در زمانهای مختلف فرق میکند. بعد از غذا خوردن یا هنگام بالارفتن از پله افزایش مییابد و هنگام خواب کاهش مییابد. البته به ضربان قلب نباید به طور وسواس گونه حساس بود. در حالت اضطراب، به طور فیزیولوژیک، ضربان قلب افزایش مییابد. در نارسایی قلبی افزایش ضربان قلب داریم که منظم است. در کمکاری تیروئید، افزایش ضربان قلب داریم که نامنظم است و به آن فیبریلاسیون دهلیزی میگوییم. در تنگی دریچه میترال و فشار خون بالا هم تپش قلب داریم. یک دستگاه به نام هولتر به مدت 24 ساعت به سینه فرد وصل میکنیم. این دستگاه ضربان و نوار قلب را ثبت میکند. ما نتیجه را به رایانه منتقل میکنیم و به این ترتیب مشخص میشود چه زمانهایی نبض فرد چه تغییراتی داشته است.
این سبزیجات پر خاصیت قلبتان را از خطر سکته محفوظ نگه میدارد
باشگاه خبرنگاران: محققان در تحقیقات اخیر خود به افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی ناشی از کمبود یک ویتامین پی بردند. تحقیقات جدید نشان می دهد که سطح ناکافی ویتامین k ممکن است بر ساختار قلب تأثیر منفی بگذارد و منجر به یک بیماری به نام هیپرتروفیک بطن چپ (LVH) شود. افزون بر این، ویتامین K نقش کلیدی در انعقاد خون و سلامت استخوان دارد، کمبود ویتامین k خطر بروز خونریزی، پوکی استخوان و شکستگی استخوان را افزایش می دهد. ویتامین K در رژیم غذایی با عنوان فلیکوینون یا ویتامین K-1 شناخته شده است، این ویتامین در سبزیجات برگ سبز مانند کلم برگ، کلم کالی، جعفری، کلم بروکلی، اسفناج و گل کلم موجود است و مصرف آنها از دوران کودکی و نوجوانی می تواند در بهبود عملکرد قلب بسیار موثر باشد. بطن چپ بخش اصلی پمپاژ کننده خون در قلب است و آسیب دیدن آن در سلامت قلب و خون رسانی به اندام ها تاثیرگذار است. مری دوهیت و مری الن فین از موسسه پیشگیری جورجیا در دانشگاه آگوستا ارتباط بین یک بیماری در بطن چپ قلب و کمبود ویتامین k را ثابت کردند، این ویتامین در سلامت قلب جوانان تاثیر مثبت زیادی دارد. دوهیت و همکارانش 766 نوجوان سالم بین 14 تا 18 سال را بررسی و رژیم غذایی و عادات فعالیت بدنی آنها را در مدت 7 روز ارزیابی کردند، پس از این مدت ساختار و عملکرد بطن چپ این نوجوانان با استفاده از اکوکاردیوگرافی ارزیابی شد. دراین مطالعه نشان داده شد نوجوانانی که کمترین میزان ویتامین K-1 را مصرف کرده بودند بطن چپ آنها نسبت به بطن راست بزرگ تر بود همچنین حدود 10 درصد از نوجوانان به هیپرتروفیک بطن چپ قلب (LVH) مبتلا بودند. همچنین در این تحقیق نشان داده شد با مصرف ویتامین K-1 در نوجوانان خطر ابتلا به هیپرتروفیک بطن چپ قلب کاهش پیدا می کند. نویسندگان این مطالعه اذعان داشتند که مصرف ویتامین K-1 در دوران کودکی به سلامت قلب و عروق کمک می کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را در بزرگسالی کاهش پیدا کند.
وقتی لبخندتان وضعیت سلامتیتان را فاش میکند!
عصرایران: لبخندی واقعی و زیبا می تواند عنصر قدرتمندی باشد. به عنوان مثال، طی یک مطالعه که در سال 2014 انجام شد، بزرگسالانی که به مدت 20 دقیقه یک ویدئو خندهدار را تماشا کرده بودند، در مقایسه با گروه کنترل که طی مدت زمانی مشابه به آرامی سر جای خود نشسته بودند، عملکرد بهتری در آزمون های حافظه داشتند. لبخند نخستین گام به سوی خنده است و به نظر می رسد افزایش ترشح اندورفین و دوپامین در مغز را موجب می شود، که احساس رضایت و شادی را در فرد ایجاد می کند. شما می توانید لبخند زدن الکی را کنار گذاشته و به گونه های خود استراحت دهید، زیرا برخی پژوهش ها نشان داده اند که لبخند زدن اجباری به واقع ایده خوبی نیست. مطالعه ای که در سال 2011 انجام شد، نشان داد، افرادی که در تمام طول روز الکی لبخند به لب دارند، نسبت به آنهایی که به واقع و در موارد خاص لبخند می زنند، خود را کمتر درگیر کار احساس می کنند. هنگامی که الکی لبخند می زنید، یک احساس تنش یا ناآرامی ایجاد می شود که تجربه آن خوشایند نیست. به بیان دیگر، مردم چیزهای الکی را دوست ندارند. می توانید با تجسم خود در حال انجام دادن کاری که به آن علاقه دارید، یک بیان شادی طبیعی داشته باشید.
بیماریهایی که فستفود خورها را تهدید میکنند!
آرمان: فستفودها با گوشتهای فراوریشده همچون کالباس، سوسیس و همبرگر تهیه میشوند. فراوردههای گوشتی بهدلیل وجود مواد نگهدارنده میتوانند باعث بالارفتن چربی و کلسترول خون شود. مصرف فراوردههای گوشتی بهویژه همبرگر بهدلیل مواد نگهدارنده موجود در دراز مدت میتواند باعث بروز سرطان در افراد شود، اما این مساله بهطور قطع به پزشکان ثابت نشده است. استفاده از اسانس و رنگ غیرمجاز در فستفودها خطر ابتلا به انواع بیماریهای غیرواگیر را افزایش داده و در درازمدت به یکی از عوامل خطر تبدیل میشود. مردم باید جای مصرف فستفودها و غذای آماده سراغ مواد مغذی و میوهجات بروند تا سلامتی بدن از بین نرود. اگر در هفته چندین وعده غذایی به خوردن فستفود اختصاص یابد، باید از همان موقع به سلامتیمان شک کنیم. بر اساس آمار مصرف فستفود در کشور ما از فراوانی بالایی برخوردار است. هماکنون میزان مصرف فستفود در کشور ما از کشورهای اروپایی و آمریکایی هم بیشتر است. اغلب والدین شاغل و افراد در سفر از فستفود استفاده میکنند. این درحالی است که برخی افراد از گرمکردن و مصرف فستفود باقیمانده از شب گذشته ابایی ندارند و همین موضوع آنها را به بیماریهای متعدد مبتلا میکند. همچنین روغنهایی که در طبخ این مواد استفاده میشود، نهتنها بیکیفیت است، بلکه برای سرخکردن بار اول هم مناسب نیست، اما در فستفودفروشیها بارها و بارها از این روغن نامناسب استفاده میکنند، طوری که این روغن بهشدت سرطانزا میشود.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.