باید از ظرفیتهای گسترده ایران و آذربایجان در راستای منافع دو ملت استفاده کرد/ اتصال ریلی دو کشور در کنار سایر خطوط ترانزیتی شمال به جنوب، برای کل منطقه نیز سودمند است
به گزارش گروه سیاسی ، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه و در حاشیه اولین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در آستانه قزاقستان؛ در دیدار الهام علی اف رییس جمهور آذربایجان، اهمیت تکمیل پروژه ریلی مشترک بین دو کشور را مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت: این پروژه در کنار سایر خطوط ترانزیتی شمال به جنوب، نه تنها در روابط و همکاری های دو کشور بلکه برای کل منطقه سودمند است. همچنین دو طرف باید همکاری های خود را در زمینه انرژی و تلاش مشترک برای بهبود پایدار وضعیت بازار نفت، تقویت کنند.
روحانی به موضوع تروریسم به عنوان یک معضل منطقه ای و جهانی اشاره کرد و افزود: تروریسم در منطقه در مسیر شکست قرار گرفته و برای ریشه کنی آن باید در کنار اقدامات اطلاعاتی، اقدامات اقتصادی و فرهنگی و همکاری و رایزنی های مشترک را بیش از گذشته در دستور کار قرار داد.
رییس جمهور اظهار امیدواری کرد که گامهای بلندتر و جدی تر برای اجرایی شدن سریع توافقات دو کشور برداشته شود.
الهام علی اف رییس جمهور آذربایجان نیز در این دیدار رای دوباره مردم ایران به دکتر روحانی را گواه آن دانست که مردم برنامه ها و اقدامات دولت خود را ارزشمند می دانند و گفت: به عنوان دوست و برادر از توفیقات دولت و ملت ایران عمیقا خوشحال هستیم.
وی اضافه کرد: روابط دو کشور در حال حاضر در بالاترین و دوستانه ترین سطح است. 9 دیدار روسای جمهوری دو کشور طی چهارسال گذشته، تاثیر مثبتی بر روابط تهران – باکو داشته و اطمینان دارم آینده روابط دو کشور بهتر از امروز خواهد بود.
رئیس جمهور آذربایجان اظهار داشت: باکو علاقمند به ارتقای سطح روابط و تعاملات با ایران در عرصه های مختلف اقتصادی، سرمایه گذاری متقابل، تجارت و دیگر عرصه هاست. همچنین فعال تر کردن و گسترش کریدور شمال – جنوب نیز از دیگر موضوعات مشترک مورد علاقه طرفین است که تلاش داریم به لحاظ جغرافیایی نیز حوزه آن را به کشورهای گرجستان و اوکراین و فراتر از آن توسعه دهیم.
علی اف تصریح کرد: آذربایجان تروریسم را تهدید مشترک برای همه کشورهای منطقه می داند و علاقمند به هماهنگی و همکاری بیشتر و موثرتر با ایران در مبارزه با این پدیده شوم است.