آینده برجام چه خواهد شد؟/تمام دشواری‎های دونالد ترامپ برای خروج از برجام

7:30 - 12 شهريور 1396
کد خبر: ۳۴۵۱۱۳
وبگاه فوربس در گزارشی با اشاره به تنش‎های لفظی اخیر بین آمریکا و ایران و پافشاری دونالد ترامپ به لغو برجام، آینده توافق هسته‎ای را بررسی کرد.

برجامبه گزارش گروه بین‌الملل ، وبگاه «فوربس» در گزارشی با اشاره به تنش لفظی اخیر بین آمریکا و ایران بر سر اجرای توافق هسته‌ای آینده برجام را بررسی کرده‌ است.


فوربس می‌نویسد: دور جدید تنش لفظی بین ایران و آمریکا بر سر اجرای توافق هسته‌ای پس از آن صورت گرفت که هفته گذشته نیکی هیلی به دیدار مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین رفت تا از میزان نظارت بازرس‎های آژانس بر اجرای مفاد برجام از سوی ایران از جمله بازدید از مراکز نظامی ایران اطلاع یابد؛ نیکی هیلی در دیدار با مقامات آژانس مهمترین بخش پایبندی ایران به مفاد برجام را بازدید از مراکز نظامی این کشور عنوان کرد.


بنا به نوشته فوربس مقامات ارشد ایرانی در واکشن به این گفته‌های نیکی به‌شدت واکنش نشان داده و بازدید از مراکز نظامی ایران را جزء اجرای مفاد برجام ندانسته و با قاطعیت اعلام کردند که بازدید از مراکز نظامی ایران رویایی است که آمریکا آن را به گور خواهد برد.


گزارش‌نویس فوربس با اشاره به اینکه طبق قوانین داخلی آمریکا دونالد ترامپ باید اواسط ماه اکتبر گزارش پایبندی ایران به اجرای مفاد برجام را به نمایندگان کنگره ارائه دهد می‌افزاید: اگر دونالد ترامپ پایبندی ایران را به مفاد برجام اعلام کند، علی‌رغم این عقیده ترامپ که تهران روح برجام را نقض کرده و یا برجام بدترین توافق ممکن است، باید همچنان انتظار ادامه روند کنونی را داشته باشیم.


وی تأکید می‌کند که اعلام نقض برجام از سوی ایران نیازمند شواهد ،مدارک، اسناد و استدلال قوی است به‌ویژه اینکه آمریکا باید متحدان خود و دیگر طرف‎های توفق هسته‌ای با ایران را نیز متقاعد کند.


فوربس در ادامه با بیان اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون 7 مرتبه پایبندی ایران به اجرای برجام را تأیید کرده تأکید می‌کند: در چنین شرایطی کار بسیار مشکلی خواهد بود که دولت ترامپ اعلام کند ایران اجرای مفاد برجام پایبند نبوده‌ است، بی‌شک این اقدام دولت آمریکا با انتقادهای جدی جهانی روبرو خواهد و آن را متهم به سیاسی‌کاری خواهند کرد، به ویژه اینکه چنین رویکردی یادآور جنگ آمریکا علیه عراق و پرونده‌سازی‎ها و ارائه شواهد ساختگی مبنی بر وجود سلاح‎های کشتار جمعی در عراق است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *