کسی توان جلوگیری از فدرالی شدن "افغانستان" را ندارد
به گزارش سرویس بین الملل لطیف پدرام نماینده مردم بدخشان در پارلمان افغانستان، در فیسبوک خود اظهار کرد: در نهایت نظام این کشور فدرالی خواهد شد و سرنوشت افغانستان اینگونه رقم خواهد خورد.
وی اظهار داشت: سرنوشت افغانستان فدرالی شدن است، با نام فدرال یا جمهوری متحده یا هر اسم دیگری. محتوا همین خواهد بود که ما میگوییم.
پدرام در ادامه تاکید کرد: بالاخره قدرت باید عادلانه توزیع شود.
رئیس حزب کنگره ملی افغانستان در ادامه تصریح کرد: در گذشته نیز تغییر نظام شاهی ناممکن و قومگرایانه تلقی میشد، اما در نهایت رژیم سلطنتی نیز از هم پاشید و نظام جمهوری ایجاد شد.
وی در ادامه این فدرالی شدن افغانستان را اجتناب ناپذیر دانست و تصریح کرد: تحول تاریخ در دست کسی نیست.
پدرام پیش از این در اواخر خرداد ماه نیز به جمعآوری امضا برای تغییر نظام سیاسی افغانستان اقدام کرده بود.
رئیس حزب کنگره ملی افغانستان تاکید کرد: نظام کنونی این کشور به هیچ وجه قابل قبول نیست و نظام متمرکز و استبدادی کنونی بدلیل عدم پاسخگویی به مشکلات مردم باید تغییر کند.
نماینده مردم بدخشان افزود: با توجه به ویژگیهای جغرافیایی و فرهنگی افغانستان، تنها نظام فدرالی میتواند پاسخگوی مشکلات کنونی این کشور باشد زیرا با فدرالی شدن نظام کشور اکثر مشکلات اقتصادی و فرهنگی مردم نیز حل خواهد شد.
پدرام در حالی بار دیگر فدرالی شدن نظام سیاسی افغانستان را مطرح کرده که «سرور دانش» معاون دوم رئیسجمهور افغانستان معتقد است؛ این اقدام به انحصار قومی و گروهی منجر خواهد شد.
دانش هفته گذشته با تاکید بر نظامی نیمه ریاستی و نیمه پارلمانی در نشست بررسی نهادهای قضایی و اجرایی این کشور گفت: نظام پارلمانی کامل برای افغانستان اجرایی نیست و هیچ تفاهم و اجماعی درباره صورت نخواهد گرفت.
وی با اشاره به برخی از انتقادها مبنی بر تمرکز قدرت در حکومت مرکزی گفت: برای حل این موضوع میتوان از طریق بازتعریف قانون شوراهای ولایتی و شهرستانها صلاحیتهای بیشتری اعطا کرد تا صلاحیتها بین ولایتها و حکومت مرکزی تقسیم شود.