تشریح طرح تحول سلامت در دولت دوازدهم/ تداوم و ارتقاء سلامت در کشور

12:33 - 30 مرداد 1396
کد خبر: ۳۴۱۱۷۰
دسته بندی: جامعه ، عمومی
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: طرح تحول سلامت از جمله اولویت‌های اجرایی وزارت بهداشت در دولت دوازدهم است چرا که این طرح رضایت 80 درصدی مردم جامعه را در پی داشته است.

تشریح طرح تحول سلامت در دولت دوازدهم/ تداوم و ارتقاء سلامت در کشوربه گزارش خبرنگار جامعه ، ایرج حریرچی در نشست خبری امروز در وزارت بهداشت در خصوص اولویت‌های دولت دوازدهم دربحث طرح تحول سلامت گفت: درحال حاضر تداوم ارتقاء ونهادینه سازی طرح تحول سلامت موجب رضایت 80 درصدی مردم دردولت گذشته بوده است و دردولت جدید این روند ادامه دارد همچنین استقرار نظام ارجاع و برنامه پزشک خانواده از دیگر برنامه‌های مطرح در دولت جدید است که زمینه اجرای آن درحال حاضر در 10 استان طراحی می شود.

وی افزود: برنامه تحول ونوآوری در آموزش وپژوهش پزشکی فارغ التحصیلان باید بنا بر نیاز مردم به خدمات در بحث سلامت باشد بنابر این، این برنامه نیز در دستور کار دولت جدید قرار گرفته است.تامین منابع مالی پایدار و جداسازی این منابع از نفت و درآمدهای ناپایدار یکی دیگر از اقدامات وزارت بهداشت در دولت جدید است که منجر به کنترل هزینه و ارتقاء سطح بهره وری در 4 سال آینده وزارت بهداشت خواهد بود.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: اصلاح نظام سلامت برای خدمات رسانی به مردم ،‌ چابک سازی و تفکیک نقش‌ها در حوزه نظام سلامت از دیگر برنامه‌های مطرح است.

حریرچی در ادامه اعلام برنامه‌های دولت دوازدهم در مجلس شورای اسلامی اذعان داشت: مؤلفه‌های اجتماعی مؤثر در سلامت افراد جامعه مانند اعتیاد ، طلاق و بیکاری که تحت تأثیرعوامل طبیعی و صنعتی قرار دارند در برنامه های جدید وزارت بهداشت رصد می‌شود و مدیریت آن به صورت دقیق‌تری انجام خواهد شد.

وی در خصوص چالش‌ها و مشکلات پیرامون سلامت مردم کشور گفت: آسیب پذیر بودن کشور در برابر حوادث غیر مترقبه و عوامل طبیعی مانند خشکسالی ، سیل و ... در سلامت مردم بسیار تأثیرگذار است و این روند می‌تواند به عنوان عوامل تهدید کننده سلامت در کشور تلقی شود بنابر این از تأثیر آسیب‌های اجتماعی و عوارض ناشی از عوامل اجتماعی مانند فقر، اعتیاد و طلاق بر سلامت مردم کشور نمی‌توان غافل بود این درحالی است که اعتیاد به مواد مخدر ، سیگار و قلیان منجربه بیماری افراد جامعه و طلاق منجر به افزایش سن ازدواج و مشکلات روانی در افراد و خانواده می‌شود و به نوعی سلامت افراد جامعه را به خطر می‌اندازد.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: یکی از مشکلات ما درزمینه تامین سلامت افراد جامعه رشد شهرنشینی است و درشرایطی که 76 درصد جمعیت در شهرها زندگی‌ می‌کنند بهترین نظام بهداشتی درروستاها اعمال شده است ولی جمعیت روستاها نسبت به این خدمات کم است چراکه بسیاری از آنها به شهر مهاجرت کرده و سطح خدمات بهداشتی شهر را دچار بحران کرده‌اند در این میان بی مسکنی ، ترافیک و شلوغی و عوامل دیگر می‌تواند سلامت روانی و جسمی مردم را در شهرها تحت تأثیر قرار دهد.

حریرچی خاطر نشان کرد: یکی از اهداف نظام سلامت افزایش امید به زندگی در جامعه است اما درحال حاضر جامعه ما دچار معضل افزایش سن در بین مردم است یعنی مسن‌ترها سهم بالایی از افراد جامعه را تشکیل می ‌دهند که معمولا این افراد دچار بیماری‌های قلبی، عروقی و انواع سرطان‌هایی هستند که به عنوان بیماریهای غیر واگیر و پرهزینه محسوب می‌شوند.

وی در پایان عنوان کرد: در بسیاری از کشورهای اروپایی 25 درصد سرمایه‌های نظام سلامت صرف یک ماه آخر عمر افراد جامعه می‌شود این درحالی است که در کشورهای آسیای جنوب شرقی فرد بیمار و رو به احتضار برای آرامش بیشتر به محیط‌‌های خانه بر می‌گردند واین اعتقاد منجر به کاهش 15 درصدی هزینه‌های سلامت در این کشورها شده است درحالی که در کشور ما با بروز علائم احتضار در افراد فرد با هزینه‌های بالاتری در مراکز درمانی و بیمارستان‌های مجهزتر بستری می‌شود و هزینه‌های سلامت را با افزایش چشمگیری رو به رو می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *