مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی «جهاد کشاورزی» چه گفتند؟/ حجتی چه گفت؟
به گزارش گروه سیاسی ، محمود حجتی وزیر پیشنهادی «جهاد کشاورزی» دولت دوازدهم هشتمین فردی بود که سوابق و برنامههای او توسط نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی بررسی شد و نمایندگان موافق و مخالف نظرات خود را بیان کردند.
۴۰۰ هزار تن کمبود برنج دستاویزی برای واردات توسط منفعت طلبان
مهرداد بائوج لاهوتی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 25 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی کشاورزی گفت: اولین مخالفت بنده با آقای حجتی مدرک تحصیلی وی است، برای من جای سوال بوده که آیا مهندس راه و ساختمان در بحث عمران که بتن، قیر و آسفالت می شناسد، می تواند بخش کشاورزی کشور را اداره کند، آیا قحط الرجال بوده و بعد از 40 سال از پیروزی انقلاب دکتری رشته کشاورزی وجود ندارد که بخش کشاورزی را بشناسد که از آقای حجتی در این پست استفاده می شود.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید 4 محور تعهد، تخصص، تجربه و تعامل در رأی اعتماد وزرا در نظر گرفته شود، افزود: آقای حجتی در تعهد بالاترین نمره را دارند اما تخصص لازم در بخش کشاورزی را ندارند، وی سرپرست وزارت راه بوده و در یکی از هلدینگ های بنیاد مسکن و مدتی در جهاد سازندگی فعالیت می کرده که در آن زمان بسیار موفق بوده است اما در بخش کشاورزی موفق نبوده و رشته تحصیلی اش کشاورزی نبوده است.
وی با بیان اینکه وزرا نباید به مجلس برنامه ارائه دهند بلکه باید نحوه اجرای آن را مطرح کنند، ادامه داد: حجتی در بخشی از برنامه خود اظهار کرده که در برخی کشورها 50 درصد ارزش تولید را به عنوان یارانه پرداخت می کنند، این سوال پیش می آید که آیا مطالبات چغندرکاران، 5 هزار میلیارد پول گندمکاران و بدهی چایکاران که تمامی دست های آن ها پینه بسته و ترک خورده پرداخت شده است؟
لاهوتی اظهار کرد: آیا پول سرمازدگان برف را در مازندران و گیلان پرداخت کرده اند. خیر به جای آن به راحتی از کشوری همانند مصر پرتغال وارد کشور شد.
وی با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرده که در بخش گندم به خودکفایی رسیده ایم، افزود: آیا خودکفایی گندم واقعیت دارد. همه می دانند که برخی آدم های صاحب منافع که در دستگاه های دولتی نفوذ دارند و برخی افراد در دستگاه های دولتی که منافع داخلی را بر منافع ملی ترجیح می دهند گندم با قیمت پایین وارد کشور کرده و به وزارت جهاد کشاورزی فروخته اند.
لاهوتی با طرح سوالی مبنی بر اینکه سیلوهایی که با میلیاردها تومان سرمایه گذاری در بنادری همانند امیرآباد ساخته شده، ادامه داد: چرا این سیلوها خالی است اگر به خودکفایی رسیده ایم چگونه این سیلوها خالی از گندم است.
وی با بیان اینکه تعرفه برنج، موز، گوشت و حبوبات کاهش داشته است، یادآور شد: وزارت جهاد کشاورزی دلش برای منافع ایران می سوزد یا منافع واردکنندگان؟
لاهوتی با اشاره به اینکه در 10 تیر 96 ممنوعیت واردات برنج مصوب شد، افزود: 2 میلیون و 800 هزار تن سرانه مصرف برنج در کشور است که حدود 2 میلیون و 400 هزار تن آن در کشور تولید می شود و تنها در 400 هزار تن آن کمبود برنج داریم. 4 ماه بنده را وزیر جهاد کشاورزی کنند تا پرونده کمبود 400 هزار تن برنج بسته شود.
وی ادامه داد: 400 هزار تن کمبود برنج بهانه ای برای صاحبان منافع شده که سالی 2 تن برنج وارد کشور کنند، در حالی که این محصول با رنج فراوان و در دمای بالای 50 درجه در کشور تولید می شود.
لاهوتی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و تولید محصولات داخلی تصریح کرد: عده ای نمی گذارند400 هزار تن برنج در داخل کشور تولید شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در گذشته هزار و 100 تن تولید ابریشم در کشور وجود داشته است، اظهار کرد: اگر این میزان تولید در کشور چین بود، میزان آن افزایش می یافت اما در ایران نه تنها میزان آن افزایش نیافته بلکه به صد تن رسیده است و تعرفه واردات نخ ابریشم از 200 درصد به 50 درصد رسیده که در حال حاضر شرایط کشور اینگونه شده است.
افزایش خسارات کشاورزان به علت ضعف مدیریتی وزارت جهاد کشاورزی
صدیف بدری در نشست علنی عصر امروز (چهارشنبه، 25 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مخالفت با محمود حجتی گزینه پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی ضمن تبریک به مناسبت سالروز بازگشت افتخارآمیز آزادگان گفت: بنده ضمن تشکر از زحمات حجتی انتقاداتی به عملکرد وی در خصوص مدیریت بازار سلامت مواد غذایی، صیانت از کشاورزان و دامداران و رعایت عدالت و توسعه متوازن دارم.
نماینده مردم اردبیل، نیر و نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از وظایف وزارت جهاد کشاورزی مدیریت بازار محصولات کشاورزی است، افزود: متأسفانه در تولید و بازار محصولات کشاورزی آشفتگی خاصی حاکم است و در طول 4 سال گذشته هیچ اقدام مناسبی و در برنامه ارائه شده هم چیزی نیامده است.
وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی به جز محصول کشاورزی گندم برای خرید تضمینی دیگر محصولات کشاورزی اقدام مناسبی نکرده است به طور مثال برای تولید سیب زمینی که سالانه حدود 5.2 میلیون تن بوده نه برای بازار داخلی و نه برای بازار خارجی آن برنامهای وجود ندارد.
بدری خطاب به حجتی تصریح کرد: آیا خبر دارید در همین مدت مسئولیت شما در سال 94 قیمت فروش سیب زمینی تولید شده در استان اردبیل کیلویی حتی 50 تومان هم نبود و چه خسارت جبران ناپذیری کشاورزان زحمتکش اردبیل متحمل شدند.
وی ادامه داد: برای تولید و بازار پنبه در دشت مغان استان اردبیل که زمانی سالانه حدود 15 هزار تن بوده هیچ کاری نکردهاید، آیا میدانید مواد اولیه پنبه کارخانه بزرگ سبلان پارچه اردبیل از چه کشور آسیای میانه وارد میشود.
این نماینده مردم در مجلس دهم در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: آیا خبر دارید سال گذشته و امسال هندوانه تولیدی در مزارع دشت مغان در دست کشاورزان عزیز مانده و بیرون ریخته شده است.
بدری با بیان اینکه برای میزان کیفیت بازار عرضه داخلی و خارجی محصول کشاورزی به ویژه برای کشورهای همسایه هیچ برنامه مناسبی این وزارتخانه نداشته و ندارد، گفت: با وجود تولیدات مناسب داخلی متأسفانه به دلیل سوء مدیریت و برنامهریزیهای وزارتخانه و گاهی به دلیل ایجاد رانت برای افراد خاص نسبت به واردات محصولات کشاورزی و دامداری به ویژه در ایام برداشت تولیدات کشاورزی مجوز واردات از کشورهای خارجی داده می شود که نمونه آن در آستانه نوروز سال 96 بود و تعرفه 8 قلم محصول کشاورزی و دامداری برای واردات به کشور کاهش داده شد که از جمله انها میتوان به پرتقال، نارنگی و گوشت قرمز اشاره کرد.
وی ادامه داد: برای نگهداری محصولات کشاورزی جهت تنظیم بازار اقدام مناسبی برای ایجاد انبارهای مدرن توسط بخش خصوصی صورت نگرفته است که از جمله آن میتوان به انبار سیبزمینی تولیدی در اردبیل اشاره کرد که از این طریق خسارات فراوانی به کشاورزان کشور وارد شد.
بدری با بیان اینکه واردات محصولات خطرناک تراریخته بدون ضابطه در حال انجام است که سلامت و امنیت غذایی کشور را نشانه رفته است، افزود: مصرف بیرویه کود و سموم شیمیایی باعث به خطر افتادن سلامت غذایی مردم و همچنین باعث عدم خرید توسط کشورهای هدف صادراتی به دلیل کیفیت پایین آنها شده است.
وی خطاب به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی تصریح کرد: آیا خبر دارید که استان اردبیل یکی از قطبهای اصلی ابتلا به سرطان روده و معده بوده و علت اصلی آن مواد غذایی است، شما چه اقدام موثری در مورد نقش کودهای شیمیایی مصرفی در اراضی کشاورزی و سموم در مزارع و مراتع انجام دادهاید.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی مسئول مستقیم حراست از منافع کشاورزان، دامداران و عشایر کشور هستید، گفت: شما در طول4 سال گذشته اقدام موثر و جدی در این مورد انجام ندادهاید.
وی با بیان اینکه آیا میدانید که کشاورزان و دامداران به اندازه کارمند ساده که شاید سرمایه خاصی هم نداشته باشد ارج و قرب ندارد، گفت: حداقل بانک کشاورزی که تحت امر وزیر جهاد کشاورزی بوده باید ملزم به قبول اسناد ملکی کشاورزان باشد که متأسفانه هیچ برنامهای هم در این رابطه ارائه نشده است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در توزیع اعتبارات و فرصت ها متأسفانه وزارت جهاد کشاورزی در 4 سال گذشته به ویژه برای استانهای محرومی مانند اردبیل خوب عمل نکرده است.
حجتی پدر کشاورزی ایران است
شهباز حسن پور بیگلری در جلسه علنی نوبت عصر امروز (چهارشنبه، 25 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزیر جهاد کشاورزی، گفت: بهتر بود امروز نماینده ای در مورد چهار وزارت خانه حساس کشور، اطلاعات، دفاع و جهاد کشاورزی با توجه به حساسیتی که راجع به مصالح قضایی وجود دارد به عنوان مخالف صحبت نکند.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه حجتی مرد عمل، بی ادعا، خستگی ناپذیر، کار و تلاش و رزمنده بی ادعای هشت سال دفاع مقدس، سنگرساز بی سنگر و بی حاشیه دولت است، تصریح کرد: ایشان فرمایش امام ( ره ) و رهبری را در عمل پیاده کرد نه در شعار.
وی افزود: سخن گفتن بسی سخت است و دشوار اما خوشحال هستم که بیان کنم قریب به اتفاق اعضای کمیسیون کشاورزی و اکثریت مجلس همه قبل از معرفی اعضای دولت نگران بودند چند چهره تاثیرگذار را در دولت دوازدهم نداشته باشیم که یکی از این چهره های به نام حجتی بود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: مخالفان با انصاف در مورد ایشان قضاوت کنند زیرا در میدان عمل تجربه به کار آید نه برگ کاغذی.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس دهم، با بیان اینکه حجتی پدر کشاورزی ایران است، تصریح کرد: ایشان تجربه زیادی در این حوزه داشته و خدمات ایشان را باید از کشاورزانی که دست آنان پینه بسته است مطلع شد؛ آیا کسی است که در دورترین روستای کشور حجتی را نشناسند در استان کرمان که قریب به سی سال کار مدیریتی انجام می دهم کشاورزان بهتر از من نماینده ایشان را می شناسند؛ اگر خدمات صادقانه حجتی نبود در دهستان ها، بخش ها و روستاها امروز مشخص نبود وضعیت کود و سم چه مشکلاتی را در کشور به همراه داشت.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، افزود: سال گذشته با حمایت بانک کشاورزی بیش از 4 هزار میلیون صادرات پسته داشتیم؛ اگر هماهنگی بین دولت، حجتی و بانک کشاورزی نبود این امکان وجود نداشت؛ انتظار می رود حجتی از جوانان در وزارت خانه استفاده کند.
حجتی در راستای امنیت غذایی گامهای موثری برداشته است
رسول خضری در نشست علنی امروز (پنجشنبه، 26 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، در موافقت با وزیر پیشنهادی کشاورزی گفت:در بحث حوزه کشاورزی افتخار من این است که در کابینه یازدهم در سال 92 پشت همین تریبون از آقای حجتی دفاع کردم.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با کارنامهای که ایشان در حوزه کشاورزی دارند ،میتوانم به خود ببالم و با سربلندی و افتخار، بار دیگر نیز درباره برنامه های ایشان صحبت کنم.
وی ادامه داد: بحث رشد حوزه کشاورزی 5.3 بوده است که این رقم قابل قبول و چشمگیر است و بحث تولیدات کشاورزی در عرض 4 سال بالغ بر 21 میلیون تن افزایش پیدا کرده است و کمتر حوزهای را میتوان یافت که با این شدت روند رو به جلو داشته باشد و در بحث اقتصاد مقاومتی ،محورهای ششم ،هفتم و همچنین محوردوم سیاست های کلی کشاورزی و ماده 31 برنامه ششم که همکاران من تصویب کردند؛در واقع "حجتی" با اهداف بلندمدت ،میان مدت و کوتاه مدت برنامههای دقیق خود علیالخصوص در رابطه با محصولات استراتژیک کشاورزی مانند چغندرقند، گندم، جو، نخود ،دانههای روغنی و بحث لبنیات، گوشت، مرغ و تخم مرغ قدمهای بسیار مهمی برداشتند.
خضری افزود: 90 درصد ارزش مواد غذایی در حوزه جهاد کشاورزی است، 32.5 درصد ارزش افزوده در کسب و کار را در حوزه کشاورزی میتوان مشاهده کرد وهمچنین از ایشان خرده گرفته بودند که مدرک ایشان مرتبط نیست و مگر سال 79 که ادغام شد از وزارت راه و ترابری ایشان آمدند و وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد، ایشان مهندس عمران بودند ومقام معظم رهبری اسم جهاد را بر کشاورزی مقدم دانستند.
وی ادامه داد: دوستان دقت نظر داشته باشید که نام وزارتخانه را جهاد کشاورزی گذاشتند و آیا شخصی که بالغ بر 30 سال در حوزه کشاورزی کار کرده است، نمیتواند مدرک کشاورزی داشته باشد و خیلی جالب است، تجربیات ارزنده ایشان بسیار بالاتر از مدارک تحصیلی ایشان است.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خودکفایی تولید گندم در واقع در دوره وزارت اولیه ایشان در کشاورزی تأیید ادعای بنده است و در این دوره هم همین طور و نگاه کنید برنامههای ایشان برای رسیدن به اهداف عالی نظام در راستای برنامه ششم باشد که همین طور است و ما در این حوزه خرید تضمینی گندم 140 درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: ظرفیت سردخانههای ما 1.3 میلیون تن و ظرفیت مواد خام کشاورزی 15 میلیون تن افزایش پیدا کرده است و این یک حرکت رو به جلو است و بحث منابع تولید آب و خاک در حوزه آبیاری ایشان تونسته اند400 هزار هکتار سامانه آبیاری نوین را اجرایی کنند و در آبیاریهای فردی ، زهکشی وکانال کشی بالغ بر370 هزار هکتار زمین را ایشان تحت آبیاریهای فردی وزهکشی درآوردهاند.
خضری افزود: در بحث آبزیان 15 هزار تن افزایش تولید داشتهایم و تمام این عوامل حرکتهای رو به جلو است که ما را مصممتر می کند که بتوانیم با رأی قاطع ایشان را انتخاب کنیم و ما مشکلاتی داریم و ما انتظار داریم آقای حجتی که در حوزه تولید شکر که 50 درصد افزایش داشته است و با حمایت چغندرکاران عزیز بتوان کشاورزان را در عرصه تولید دلگرم کنیم و بسیاری از کشورهای دنیا یارانههای حمایتی دارند مانند استرالیا، آمریکا، ترکیه، چین، کره و با روشهای حمایتی توانستهاند به داد، کشاورزانشان برسند.
وی ادامه داد: بحث امنیت غذایی یک مقوله بسیار مهمی است که مهندس حجتی در حوزه امنیت غذایی گامهای بسیار موثری برداشته است و ارزش زنجیره تولید از مزرعه تا سفره بسیار مهم است و بحث حمایت از شرکتهای فنی کشاورزی که در دستور کار جدی ایشان است بسیار به این شرکت ها کمک کرده است و بحث صنایع تبدیلی ،کانالکشی و زهکشی در واقع در واقع می تواند اشتغالزایی ایجاد کند و توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی را ایشان در برنامهشان به نحو مطلوب گنجاندهاند و این انتظار به جد میرود که با حمایت جدی از صنایع تبدیلی و تکمیلی در راستای اشتغالزایی گامهای اساسی برداشته شود زیرا وزارت کشاورزی در حوزه اشتغالزایی مولد 19 درصد موثر است و بنابراین میتوان در اشتغالزایی مولد، توسعه اشتغال روستا و جلوگیری مهاجرتها از روستاها به شهرها را رقم زد.
خضری افزود: تسریع در پرداخت گندمهای کشاورزان که مشمول خرید تضمینی شدهاند باید در دستور کار قرار بگیرد و خرید تضمینی به منزله خرید قطعی است بدین معنا که بهای کشاورز باید به موقع پرداخت شود و البته کارهای مثبت ایشان در قبال کارهای نشده بسیار بسیار پررنگتر است.
وی ادامه داد: استمرار در خودکفایی گندم و شکر و عدم جلوگیری از ورود شکر و گندم از خواستههای به حق است و اقتصاد مقاومتی نیز بر آن تأکید دارد و ایشان نیز به این مقوله بسیار تأکید دارد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ،یادآورشد :ما امروزه شاهدیم بحث بازرگانی داخلی و خارجی و همچنین دیپلماسی خارجی دکتر ظریف و در حوزههای اقتصاد داخلی که دولت رویکردش حوزه اقتصاد است با معرفی 2 وزیرپیشنهادی مانند شریعتمداری و کرباسیان تواند دست تولیدکنندگان کشاورزی درامر صادرات و ارزآوری و جذب سرمایهگذار خارجی به داخل کشور که نیاز اساسی بگیرد.
زمین خواران حومه تهران مورد برخورد جدی وزارت جهادکشاورزی قرار نگرفتند
محمد حسینی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی (پنجشنبه، 26 مردادماه) در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی دولت دوازدهم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، اظهار داشت: با توجه به گستردگی حوزه وزارت جهادکشاورزی، این وزارتخانه بستری برای خلق ثروت از طریق تولید و اشتغال مولد است و 90 درصد ارزش مواد غذایی مورد نیاز و 19 درصد اشغتال مولد کشور را بر عهده دارد و میتواند نقش مهمی را در توسعه ملی ایفا کند.
وی افزود: امنیت غذایی با اتکای تولید ملی یکی از مفاد سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است که در سیاست های کلی بخش کشاورزی حاکم بر برنامه ششم و اصل 43 قانون اساسی مورد تاکید قرار گرفته است.
نماینده مردم تفرش و آشتیان ضمن بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی نیازمند مدیری مدبر و با تجربه است که با در نظر گرفتن مشکلاتی مانند خشکسالی های اخیر و منابع آبی کشور و خشک شدن چاهها و قنوات، فعالیتهای کشاورزی را دچار تنگنا کرده و مشکلات آبی سبب شده بخش کشاورزی با ناپایداری مواجه شود.
حسینی متذکر شد: در گذشته سرمایه گذاریهایی در شبکه های آبیاری انجام شده ولی امکان بهره برداری از سرمایه گذاریها را مختل کرده است.
نماینده مردم تفرش و آشتیان با اشاره به سوابق حجتی، اظهار داشت: سال گذشته جشن خودکفایی گندم را برگزار کرید، رکورد خرید 11 و نیم میلیون تن گندم را در سال های پس از انقلاب را تجربه کردید ولی وعده سر خرمن کشاورزان که از دیرباز در ذهن کشاورزان وجود داشت را بر باد دادید و به علت عدم پرداخت پول به موقع به جز یک بدهی چیزی برای کشاورزان نماند.
وی ادامه داد: قول دادید که 50 درصد از پول گندم را پس از 10 روز پرداخت کنید ولی متاسفانه بیش از 30 روز طول کشیده است.
حسینی با بیان اینکه خالی شدن روستاها و کاهش جمعیت روستایی کشور به 25 درصد و رسیدن سن ساکنین روستایی به بالای 40 سال، سیاست مزرعه تا سفره شما سبب شده که این قسمت از جامعه سفره هایشان کوچک تر شده، علی رغم اینکه خدمات خوبی به روستاها ارائه شده ولی به علت عدم درآمد مشکلات عدیده ای وجود دارد.
نماینده مردم تفرش و آشتیان با بیان اینکه با اجرای قانون اراضی ملی و اصلاحات بعدی و اجرای فرمان رهبری مبنی بر زمین خواری نه تنها مقابل زمین خواران حومه تهران، اوشان فشم، لواسانات، حاشیه رودخانه جاجرود و چالوس را نگرفتهاید بلکه اگر سری به دادگاه های شهرستان های کوچک بزنید، کشاروزان را خواهید دید که به جای کار در مزرعه، در راهروهای دادگاه دنبال آرا قضائی هستند و عملکردشما موجب کوچ مردم به حاشیه شهرها شده است.
وی با بیان اینکه می دانیم عملکرد شما مورد خرسندی رهبری است و این موضوع بر کسی پوشیده نیست، افزود: اما سوال این است که در اطراف شما به جز بازنشستگان نیروی کارآمد دیگری نبود تا از آنها استفاده کنند؟ تیم مدیریتی شما یکی از علامت سوالات نمایندگان است و لازم است اصلاح شود.
نماینده مردم تفرش و آشتیان با بیان اینکه سازمان تعاون روستایی در راس آن فردی بی انگیزه قرار دارد، بیان کرد: پروندههای حقوقی در این سازمان برای خرید کلزا و ذرت از شرکتهایی مانند روغن کشی خاور دشت، کیان البرز، روغن نباتی یگانه خزر، روغن نباتی جهان وجود دارد که بالغ بر 50 میلیارد تومان است و این ضرور و زیانی است که به خاطر نبود تصضمین های لازم قابل وصول نیست.
حسینی گفت: به دلیل خرید تضصمینی، 40 هزار تن سیب زمینی و پیاز معدوم و امحا شده است، همچنین خرید گندم خارجی توسط عاملان این سازمان و فروش به داخل، یکی از کارهای این سازمان بوده است.
وی با بیان اینکه از یارانه کشمشش نیز خبری نست، افزود: تنظیم بازار میوه نیز بشکلی است که تنها راه حل آن را خرید میوه از خارج کشور می دانید، گفت: در زمان برداشت محصول تولید داخل، مازاد آن توسط این سازمان پوشش نمیشود.
نماینده مردم تفرش و آشتیان با بیان اینکه صندوق محصولات کشاورزی، علی رغم کمک بوجه ای مجلس خسارت های لازم به کشاورزانی که دچار خشکسالی و سرمازدگی شده اند را پرداخت نکرده و در صورتی که 17 هزار میلیون ریال در سال 94 خسارت پدراخت شده که مخالف قانون بوده است.
حسینی با بیان اینکه در قانون بودجه سال 94 قرار بود که جریمه افراد کشاورزی که خشکسالی و سرما زدگی را تجربه کرده بودند و حق بیمه خود را پرداخت نکرده بود، گفت: تعداد این افراد یک میلیون و 500 هزار نفر است و وزیر جهاد کشاروزی هیچ کاری را انجام نداده است.
وی با اشاره به شرکت پیشتیانی امور دام، افزود: در سال 94 تنها از منابع موضوع خرید تصمینی جو و ذرت حدود 225 هزار میلیارد حق الزحمه و 239 میلیارد زیان پرداخت شده و در انبارگردانی که انجام شده 4 هزار و 600 تن کسری مواد غذایی به ارزش 74 میلیارد ریال گزارش شده است.
نماینده مردم تفرش و آشتیان با بیان اینکه از صندوق توسعه ملی حدود 800 میلیون یورو بابت واردات جو، ذرت و سویا دریافت کردهاید ولی در جای دیگری مصرف شده است، اظهار داشت: در خرید گوشت قرمز خارجی برای تنظیم بازار، ضمن پرداخت 900 هزار دلار جریمه، بابت واردات گوشت، جهت تنظیم بازار به دامداری ها ضربه وارد شد.
حسینی با بیان اینکه خالی شدن دامداریها به علت عدم اجرای سیاستها و نظارت موجب ورشکستگی دامداریها شده است، متذکر شد: دامداریهای فراهان، آشتیان و تفرش نمونه این ادعا هتسند.
نماینده مردم تفرش و آشتیان گفت: در شرکت خدمات حمایتی که مسئول واردات کود و سموم می باشد، مبلغ 88 میلیون یورو بابت واردات کود از صندوق توسعه ملی دریافت کردید ولی تصفیه نشده است.
تراز تجاری بخش کشاورزی ارتقاء یافته است
جلال محمودزاده در نشست علنی امروز (پنجشنبه، 26 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با تبریک سالروز ورود آزادگان قهرمان به کشور گفت: آقای حجتی از سابقه بالای کار در وزارتخانه جهاد کشاورزی برخوردار است و در 3 مقوله رزومه، عملکرد و برنامه، اقدامات وی قابل تشریح است.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای حجتی از سوابق مدیریتی برخوردار است و 6 سال در استانداری مسئولیت داشته و اجرای طرح های عظیمی مانند سد کرخه در زمان تصدی وی صورت گرفته است و پس از ادغام وزارتخانه های جهاد سازندگی و کشاورزی وزیر موفقی بوده است.
محمودزاده با بیان اینکه کشور نیازمند مدیران پاکدست است، گفت: در سال های گذشته کشور با مشکلاتی مانند خشکسالی و کم آبی روبه رو شده که این موضوع با امنیت غذایی کشور در ارتباط است بنابراین باید با اتخاذ تصمیمات صحیح تلاش کرد تا استقلال کشور در همه زمینه ها حفظ شود.
وی ادامه داد: حجتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی علاوه بر مسائل فنی به مباحث فرابخشی در تولید توجه دارد و بنده به عنوان کسی که از تجربه کاری در حوزه جهاد کشاورزی برخوردارم از عملکرد حجتی در وزارتخانه جهاد کشاورزی دفاع می کنم.
محمودزاده تصریح کرد: این موضوع را مخالفان اشاره می کنند که مدرک تحصیلی حجتی در رشته متفاوت با کشاورزی است، این در حالی است که احداث سد و بتن ریزی کانال و صدها مورد دیگر به رشته کارشناسی عمران ارتباط دارد و نکته دیگر اینکه حجتی از سوابق فراوانی برخوردار است که این سوال را مطرح می کند که آیا این سوابق ارزشمند به اندازه یک مدرک لیسانس دانشگاهی نیست.
وی ادامه داد: حجتی قانونی را ابلاغ کرده که در زمینه رفع تداخلات کاری است، زمینه اصلاح سندهای زمین های کشاورزی فراهم شده بنابراین باید عادلانه درباره عملکردها قضاوت کرد و این موضوع نباید فراموش شود که بخشی از مشکلات در حوزه کشاورزی مربوط به مسائل فرابخشی است.
وی ادامه داد: در قانون رفع موانع تولید و برنامه ششم توسعه این موضوع مطرح شده که حدود یک هزار و 350 میلیارد تومان دولت به صندوق بیمه کشاورزی اعتبار هدیه دهد اما اینکه چند ریال پرداخت شده جای سوال دارد، آیا این مشکل به حجتی ارتباط دارد به دلیل اینکه وزیر جهاد کشاورزی در این رابطه 30 مکاتبه را داشته است.
محمودزاده افزود: همه محصولات تراریخته در کشور که با مشکل روبه رو نیست در این رابطه علم جدیدی برای تولید محصولات تراریخته وجود دارد که باید مورد بررسی قرار بگیرد، همچنین بحث مصرف بهینه کود در برنامه های حجتی وجود دارد.
وی ادامه داد: در 4 سال گذشته رشد اقتصادی بخش کشاورزی از حدود 3.7 درصد در سال 91 به 5.7 درصد در سال 95 ارتقاء یافته و تولید گندم حدودا از 9.3 میلیون تن به 14.6 میلیون تن افزایش یافته که بیانگر 57 درصد پیشرفت است، در بحث خرید تضمینی گندم از 2.14 میلیون تن به 11.5 میلیون تن افزایش یافته و همچنین نرخ رشد تولید محصولات کشاورزی و دامی 7 درصد بوده و تراز تجاری بخش کشاورزی با 5 میلیارد دلار رشد روبه رو شده و تسهیلات مکانیزاسیون با ارتقاء روبه رو شده و همچنین به مسئله استفاده بهینه از آب توجه شده است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: با مدیریت حجتی به ترویج نوین کشاورزی در مراکز ارائه خدمات کشاورزی توجه شده و امیدوارم کارگزاران بیمه کشاورزی نیز در بدنه بخش کشاورزی جذب شوند، در هر صورت امیدوارم با توجه به تجارب مفید حجتی نمایندگان به وی رأی اعتماد بدهند تا زمینه مقابله با بحران های کشاورزی، منابع طبیعی فراهم شود.
فقدان برنامه وزارت جهادکشاورزی موجب نوسان تولید محصولات کشاورزی شده است
سیداحسن علوی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی(پنج شنبه 26 مردادماه) در مخالفت با وزیرپیشنهادی جهاد کشاورزی دولت دوازدهم گفت: معتقد هستم که وزرا به عنوان مدیران عالی کشور باید نگاهی کلان و انسجام یافته به درک ساخت یافته از وضعیت حوزه ماموریتی خود داشته باشند.
نماینده مردم سنندج و دیواندره در مجلس شورای اسلامی گفت: وزرا باید نقاط ضعف و قوت را بشناسند و به مدلی مفهومی دست پیدا کنند. این مدیران عالی از نگاه سطحی و تک بعدی باید عبور کنند.
وی در ادامه افزود: بخشی از عدم موفقیت مدیران در بخش عمومی کشور به دلیل رشد یک بعدی ظرفیت ها و کم توجهی به ظرفیت های دیگر است . این مسئله در وزارت جهاد کشاورزی کاملا ملموس است.
علوی با بیان این که عشایرکشورمان به لحاظ آماری 1 درصد جمعیت ایران هستند اما 25 درصد پروتئین تولید می کنند و 35 درصد صنایع دستی محصول آنهاست ، گفت: وزیرپیشنهادی جهاد کشاورزی هیچ برنامه ای برای عشایر بیان نکرده اند.
وی تصریح کرد: برنج آلوده به آرسنیک همچنان وارد کشور می شود اما وزارت جهادکشاورزی اقدامی در جهت جلوگیری از واردات انجام نمی دهد.
این نماینده مجلس دهم گفت: نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی موجب خام فروشی و خرده فروشی می شود. به عنوان نمونه در حوزه انتخابیه سنندج 80 درصد توت فرنگی کشور تولید می شود اما به صورت خام فروشی عرضه می شود که موجب ضررکشاورزان شده است.
وی بیان داشت: بیمه کشاورزی یک بحث پرغصه است ؛ کشاورزان پول می دهد و برای بیمه کشاورزی هزینه می کنند اما در نهایت به ما نامه می نویسند که پول بیمه کشاورزی مسترد شود.
علوی گفت: مشکلات عدیده در بازار تولید به عدم توازن تولید موجب اختلال و نوسان در بازار محصولات کشاورزی شده است. متاسفانه وزیرپیشنهادی جهادکشاورزی توجهی به ماده 22 قانون افزایش بهره کشاورزی و منابع طبیعی ندارد.
وی در ادامه افزود: ماده 48 درباره رفع موانع تولید به وزیرجهادکشاورز اجازه داده است که بانک اطلاعاتی ایجاد شود ولی این مهم محقق نشده است. کشاورز براساس قیمت تمام شده تولیدی محصولات خود را عرضه می کند ، به عنوان نمونه قیمت پیاز امسال افزایش یافته است و آقای حجتی هیچ برنامه ای برای حل این موضوع ندارند.
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: کشاورزان در فضایی کاملا مبهم و بدون برنامه مشغول فعالیت هستند . برخی موارد آنچنان محصول سیب زمینی زیاد می شود که آن را امحا می کنند ، در موردی دیگر آنچنان محصول پیاز در بازار زیاد می شود که آن را امحا می کنند و در نهایت ممکن است در یک سال قحطی یکی از این دومحصول رخ بدهد.
وی خاطرنشان کرد: با بی برنامگی وزارت جهاد کشاورزی ، کشاورزان نابود شده اند.
علوی گفت: سوال ما این است که در سال 94 به چه دلیلی 3 میلیون تن گندم واردات صورت گرفت و امسال جشن خودکفایی گندم نداشتیم ؛ دلیل این اتفاق این است که ما به امید خدا و باران کشاورزی می کنیم.
وی تاکید کرد: برنامه ای که وزرا ارائه می دهند باید مدیریتی و استراتژیک داشته باشد. معتقدم در بخش کشاورزی با مشکل مواجه هستیم زیرا برنامه نداریم.
۵۰درصد از پول گندمکاران پرداخت شده است/افزایش تولیدات کشاورزی به ۱۱۸ میلیون تن
محمود حجتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در نشست علنی امروز (پنجشنبه 26 مرداد) مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بنده دفاع یا پاسخی می دهم خدای ناکرده این امر تداعی نشود که نقاط ضعفی وجود ندارد و امیدوارم اگر تقدیر بود با حمایت دولت و مجلس بتوانیم قدمی در راه رفع مشکلات فراگیر بخش کشاورزی و کشاورزان برداریم.
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی دولت دوازدهم با بیان اینکه برنامه تقدیم شده دو بخش دارد، ادامه داد: بخش اول شامل رویکردها و مسیرها است و بخش دوم پروژه های اقتصادی و آورده شده در برنامه ششم توسعه در راستای اقتصاد مقاومتی که شرط وقوع آنها تامین منابع مالی است، با توجه به ظرفیت ها در بخش عملکرد مشکلی وجود نداشته اما امیدواریم در آینده از کمبود منابع مالی رنج نبریم.
وی با اشاره به اینکه در دوره سه ساله تا پایان سال 95 موفق شده ایم تولید را از 97 میلیون تن در سال به 118 تن برسانیم و همچنین تراز غذایی کشور را از منفی 8.1 میلیارد دلار علی رغم افزایش جمعیت و غذا در سال 95 به منفی 3.1 برسانیم، اضافه کرد: این ارقام نشان می دهد 5 میلیارد دلار یا صادرات بیشتر داشته ایم و یا واردات کمتر؛ که البته بخش مهمی از آن به افزایش میزان تولید باز می گردد.
به گزارش خانه ملت این وزیر پیشنهادی کابینه دوازدهم ادامه داد: هیچگاه از کودکی تا به الان از کشاورزی فاصله نداشته ام و کشاورز نیز بوده ام، داشتن لیسانس عمران در میزان فعالیت در عرصه های مختلف این بخش تاثیری ندارد، مگر قرار است کار تخصصی، ریز و بالینی انجام دهم، این امورات کار معاونین و کارشناسان است و نتیجه عملکرد آنها را نیز باید در شاخصها پیگیری کنیم.
حجتی با تاکید بر اینکه ما هم دغدغه پول کشاورزان را داریم، گفت: از ابتدا امر دغدغه و دلهره کار وجود داشته است، 8 هزار میلیارد تومان پول کشاورزان در ردیف های پیش بینی شده که همه ما از وضعیت خزانه مطلع هستیم و بخش دیگری از آن نیز باید توسط بانک ها و بخش دیگر آن از فروش گندم تامین می شد؛ امروز 50 درصد از پرداخت ها به روز است و اگر موردی خلاف این وجود دارد گفته شود آرام آرام برگشتهایم و در حال پرداخت 50 درصد دوم هستیم.
بیش از ۹۰ درصد نیاز غذایی کشور در داخل تامین میشود