بوم گردیها از الگوی توسعه پایدار خارج نشوند/ نظارتها تشدید خواهد شد
پورنگ پورحسینی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه درباره نظارت بر اقامتگاه های بوم گردی گفت: به سمت تشدید نظارت ها حرکت می کنیم و بزودی نوبت این اتفاق نیز خواهد رسید.
وی با اشاره نقش حمایتی سازمان میراث فرهنگی در گسترش اقامتگاه های بوم گردی گفت: ضوابط اقامتگاه های بوم گردی براساس طرح کسب و کار توسعه پایدار است. برای همین بر همه جنبه های این موضوع تاکید شده و به طور مثال حتی در مدیریت آب و مدیریت پساب و پسماند اقامتگاه ها باید الزامات در نظر گرفته شود.
پورحسینی در توضیح این که آیا گسترش اقامتگاه ها موجب کاهش کیفیت خدمات و خروج از الگو توسعه پایدار نمی شود، گفت: برنامه نظارتی به طور جدی وجود خواهد داشت. نگاه ها حمایتی هست تا این اقامتگاه های توسعه پیدا کنند. هر چند حمایت های خوبی نیز صورت می گیرد اما ما به دنبال افزایش حمایت ها از بوم گردی هستیم.
وی ادامه داد: از مجاری خاص بدون اطلاع صاحبان، اقامتگاه ها را رصد می کنیم و کارشناسان استانی هم بازدید های میدانی دارند.
مدیر دفتر طبیعت گردی با اشاره به اینکه اقامتگاه های بوم گردی محل فروش خواب و اسکان مسافر نیست، گفت: برنامه های نظارتی ما همیشه جنبه حمایتی دارد اما در صورتی که با مواردی برخورد کنیم که اقامتگاه تنها تبدیل به یک محل کسب درآمد شده و ضوابط و الزامات بوم گردی را رعایت نمی کند، نسبت به تمدید پروانه بهره برداری تجدید نظر خواهیم کرد.
گفتنی است که اقامتگاه های بوم گردی به عنوان گزینه تازه ای در اقامت گردشگران چند سالی است به طور جدی وارد چرخه گردشگری شده اند و توجه گردشگران داخلی و خارجی را به خود معطوف کرده اند. اقامتگاه های بوم گردی برخلاف هتل ها که تنها امکانات رفاهی را فراهم می کنند، مجموعه ای از فرهنگ، معماری، تاریخ، صنایع دستی، آداب و رسوم فرهنگی، لباس های محلی و خوراک های محلی را نیز برای گردشگران فراهم می کنند. اقامتگاه هایی که هر کدام به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود، تفاوت هایی در ارائه خدمات دارد و این باعث جذابیت استفاده از اقامتگاه های بوم گردی برای گردشگران داخلی و خارجی کشور شده است.
انتهای پیام/