پیروزی در "افغانستان" ممکن نیست؛ طرفهای درگیر بدنبال مذاکره از موضع قدرت هستند
به گزارش سرویس بین الملل به نقل از وکس، در حالی که دولت ترامپ استراتژی جدید آمریکا در افغانستان را بررسی میکند، ژنرال مک مستر مشاور امنیت ملی آمریکا برای اعزام چند هزار نیروی بیشتر به افغانستان تلاش میکند.
این در حالی است که به گزارش نیویورک تایمز، ترامپ نسبت به گزینه افزایش نظامیان علاقهای ندارد و در پی راههایی برای استخراج معادن غنی افغانستان به عنوان توجیهی برای ادامه حضور در این کشور است.
با این حال هنوز مشخص نیست که ترامپ چه تصمیمی درباره افغانستان اتخاذ خواهد کرد و یا حتی چه زمانی تصمیم خود را اعلام میکند.
از این رو پایگاه خبری وکس از لارل میلر که تا چندی پیش به عنوان دیپلمات ارشد آمریکا در امور افغانستان و پاکستان فعالیت میکرد درباره وضعیت این کشور پرسیده است.
میلر پیش از اینکه دفتر نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان و پاکستان بسته شود، حدود چهار سال سرپرستی این دفتر را بر عهده داشت.
وی در پاسخ به پیروزی آمریکا در جنگ افغانستان، تصریح کرد: خیر، پیروزی نظامی در آیندهای نزدیک ممکن نیست.
این دیپلمات ارشد آمریکایی گفت که مشکلات زیادی در افغانستان وجود دارد که ریشه در وضعیت سیاسی افغانستان و اختلافات موجود در جامعه این کشور دارد.
میلر افزود: هیچکدام از این مشکلات بدون نوعی تقسیم قدرت از طریق روند صلح قابل حل نیست و در حال حاضر نیز صلح خیلی محتمل بنظر نمیرسد.
این دیپلمات ارشد سابق دولت آمریکا میافزاید: پاکستان اجازه فعالیت به برخی از مخالفان دولت افغانستان در این کشور را داده است. تحقیقات نیز نشان میدهند که حمایت کشورهای همسایه از مخالفان دولت کابل و پناه دادن به آنها در خاک خود، شکست آنها را بسیار دشوار میکند.
وی درباره تلاش مشاور امنیت ملی آمریکا برای افزایش نظامیان این کشور در افغانستان نیز اظهار کرد: برخی طی سالهای گذشته اظهار میکنند که باید تواناییهای نیروهای امنیتی افغان تا حدی افزایش یابد که حکومت افغانستان از موضع قدرت در مذاکرات حاضر شود، نه در حالی که طالبان در حال پیشروی و قدرت گرفتن است.
میلر در ادامه افزود که طبیعتا در هر درگیری دو طرف ترجیح میدهند تا از موضع قدرت مذاکره کنند که احتمالا این مورد درباره طالبان نیز صدق میکند.
وی درباره زمان خودکفایی افغانستان برای تامین امنیت در این کشور نیز اظهار داشت: در حال حاضر افغانها تنها 10 درصد از هزینههای نیروها و سازمانهای امنیتی خود را میپردازند و به نظر نمیرسد که در آیندهای نزدیک به خودکفایی در زمینه تامین امنیت برسند.
دیپلمات آمریکایی در پایان اظهار داشت: نمیتوانم بگویم که جنگ چگونه پایان خواهد یافت، اما به نظر نمیرسد رویکردی که در حال حاضر در پیش گرفتهایم راهحل پایداری را ایجاد کند.