دریای خزر برای دنیا حائز اهمیت است

14:59 - 04 مرداد 1396
کد خبر: ۳۳۲۸۶۵
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه دریای خزر از شرایط خاصی برخوردار است،گفت: این اکوسیستم آبی نه تنها برای منطقه بلکه برای تمام دنیا حائز اهمیت است.

دریای خزر برای دنیا حائز اهمیت استبه گزارش گروه جامعه ،پروین فرشچی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست تخصصی مسئولان ذخیره گاه‌های حاشیه دریای خزر که به میزبانی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد با اشاره شرایط خاص دریای خزر، گفت: این اکوسیستم آبی نه تنها برای منطقه بلکه برای تمام دنیا حائز اهمیت است.

فرشچی با بیان اینکه نشست تخصصی مسئولان ذخیره گاه‌های حاشیه دریای خزر که امروز ۳ مردادماه با همکاری یونسکو و معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست آغاز به کار کرده است تا ۵ مردادماه ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: هدف از برگزاری این نشست تبادل تجربیات کشور‌های حاشیه خزر در خصوص حفاظت از ذخیره گاه‌ها است.

وی ابراز امیدواری کرد: با استفاده از تجربیات زیستگاه‌های خزری بتوانیم برای شناسایی ذخیره گاه‌های جنوب کشور اقدام کنیم. همچنین بتوانیم علاوه بر تبادل تجربیات، ضوابطی را برای شناسایی ذخیره گاه‌های جدید مطرح کنیم.

معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن یادآوری این موضوع که هدف فعالیت شبکه جهانی ذخیره گاه زیست کره ایجاد تعامل میان انسان و زیست کره است، خاطرنشان کرد: در ثبت مناطق مختلف به عنوان ذخیره گاه‌های زیست کره فقط بحث حفاظت و اکوسیستم مطرح نیست، بلکه ارتقاء معیشت مردم محلی، بهبود فرصت‌های اقتصادی و ایجاد چارچوب قانونی برای همکاری در راستای حفاظت از ذخیره گاه‌های زیست کره هم مطرح است.

فرشچی با بیان اینکه ۶، ۶، ۹ ذخیره گاه در دنیا وجود دارد، گفت: از این تعداد ۲، ۱ ذخیره گاه در کشور‌های عربی و ۱، ۴، ۹ ذخیره گاه نیز در آسیا و اقیانوسیه قرار دارند و اروپا و آمریکای شمالی از بیشترین تعداد ذخیره گاه زیست کره برخوردار هستند. البته در سال‌های اخیر تعدادی از مناطق از شبکه ذخیره گاه‌های زیست کره خارج و تعدادی نیز به آن اضافه شده اند.

وی درباره دلایل انتخاب دریای خزر به عنوان محور این نشست، تاکید کرد: خزر به دلیل ویژگی‌هایی همچون برخورداری از لقب بزرگترین دریاچه جهان، تغذیه از فقط یک منبع یعنی رودخانه ولگا، برخورداری از پنج گونه ماهی تن، همچنین یک گونه پستاندار منحصر به فرد به نام فک خزری، هفت هزار کیلومتر خط ساحلی دارای جایگاه اقتصادی، اکولوژیکی و تنوع زیستی خاصی است.

معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد: از طریق تبادل دانش، تخصص و تجربه در این نشست سه روزه که با حضور نمایندگان کشور‌های قزاقستان، آذربایجان، روسیه، ترکمنستان و ایران برگزار می‌شود، شاهد افزایش همکاری میان کشور‌های حاشیه خزر در خصوص ذخیره گاه‌های زیست کره باشیم.

وی ضمن یادآوری حضور یک نماینده از کشور رومانی به عنوان نماینده دریای سیاه در این نشست، گفت: دو روز آینده، این نشست در بندر انزلی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *