ده نمکی: چیزی که همواره از کاسهساز به یادگار مانده لبخند همیشگی او است/ هاشمی: هرکس به حبیب الله نگاه می کرد در او فقط آرامش می دید +عکس
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ٬ مراسم تشییع پیکر حبیب الله کاسه ساز تهیه کننده سینما امروز صبح ساعت ۹ در محل خانه سینما برگزار شد.
در این مراسم علاوه خانواده کاسه ساز٬ مسئولان فرهنگی٬ هنرمندان و دوستداران این هنرمند سینما جمع شده بودند.
سید جواد هاشمی مجری این برنامه در وصف شخصیت انسانی کاسه ساز گفت: متفق القول همه قبول دارند که در عرصه سینمای دفاع مقدس هرکس به حبیب الله نگاه می کرد در او فقط آرامش می دید و بس.
ناصر شفق یکی از دوستان کاسه ساز در وصف اخلاق وی گفت: حبیب یک پارچه گل بود.اولین بار در کوه های کردستان با حبیب آشنا شدم.خیلی سخت است حبیب شدن. در عرصه تهیه و تولید حبیب علی حاتمی سینمای ایران بود. در هر موردی هر فیلمسازی با حبیب کار کرده از صبر او یاد می کند.
سردار پورجمشیدیان یکی دیگر از یاران جبهه های دفاع مقدس حبیب الله کاسه ساز بعد از حضور پشت تریبون افزود: حبیب از یاران گهواره ای انقلاب است. برای من افتخار بزرگی است که با حبیب در یک منزل زندگی کردیم و در راه انقلاب شاهد فداکاری های حبیب بودم. وی در راه پیروزی انقلاب سر از پا نمی شناخت.
وی ادامه داد: حبیب پس از پیروزی انقلاب در تثبیت جمهوری اسلامی در صحنه آمده و از همان روزهای اول جنگ به مقابله با دشمنان پرداخت. دهه شصت بود و همه روی سر ایران آتش می بارید. من حبیب را در دوران دانشگاهش دیدم. همه چیز حبیب در خدمت رزمندگان بود. در آن دوران خیلی ها نقش می زدند اما حبیب در آن روزگار بر علیه دشمن ایستاده بود. حبیب درس خوانده بود و با همه وجودش برای انقلاب کار می کرد. سالها بعد حبیب تهیه کننده سریال در چشم باد شد. بعد از این همه سال ذره ای از اعتقادش کم نشده بود.
این یار جبهه های کاسه ساز همچنین تاکید کرد: اکثر مواقع متاسفانه عمر هنرمندان هدر می رود. وقتی هستیم دیده نمی شویم و وقتی میمیریم عزیز می شویم. امروز همه حق را از خودشان میدانند و می خواهند حق دیگران را هم از آن خودشان کنند. من نمی فهمم چرا این جبهه بندی ها در سینما بوجود آمده است. حبیب همواره همت کرده بود تا این دو دستگیر را بردارد و رنج هایش نیز بر هم بابت همین بود. حبیب کاسه ساز عشق و شور و سینما بود.
ده نمکی کارگردان فیلم اخراجی ها تصریح کرد : گرچه صحبت در این چنین محفلی کار سختی است. آنها که در جبهه بودند می دانند استرس شب عملیات از خود عملیات سخت تر است. در مورد فیلم هم همین استرس وجود دارد و شما فکر کنید چهل فیلم تهیه کنندگی کرده باشی و این استرس کشیده باشید. من فکر می کنم یکی از دلایل بیماری حبیب استرس ها بود. با وجود تمام این مشکلات چیزی که همواره از حبیب به یادگار مانده لبخند همیشگی او است.
سیروس الوند دیگر کارگردان سینمای ایران در این مراسم بیان کرد: کاسه ساز را اولین بار در یکی از فیلم های دفاع مقدسی به عنوان بازیگر دیدم. من آن موقع فکر کردم که وی بازیگر هستند. من بسیار تعجب کردم که حبیب چه قدر به دفاع مقدس ارادت داشت.
وی افزود: من چیزی در کاسه ساز دیدم که در بسیاری از به ظاهر همجنس های او ندیدم. من وظیفه میدانستم که بگویم حبیب جلوی خیلی ها ایستاد. در زمانه ای که خیلی عرصه دفاع مقدس را دکان خود کرده اند حبیب اگر بود و این دکان بسته میشد با پول جیب خودش هنوز کار می ساخت.
محمدمهدی عسگرپور کارگردان سینما در ابتدای سخنان خود گفت: ما امروز پیکر مردی مومن ٬ راستگو٬ سختکوش و درست کردار را تشییع می کنیم. من از دهه شصت و اولین فیلمم با کاسه ساز آشنا شدم. ظرف انقلاب کسانی را وارد فرهنگ کرد که با دلهای خود به این عرصه می پرداختند.
وی ادامه داد: امشب برادر شهیدشان به استقبال وی خواهند آمد.امیدوارم روحشان با شهدا محشور شود.
شاهسواری مدیرعامل خانه سینما آخرین فردی بود که برای سخنرانی روی سن آمد و گفت: حبیب سینمای ایران به دیار باقی شتافت. بعضی واژه ها به بیان در خواهند آمد بی آنکه مفهوم واژه ها برنامه آشکار شوند. وی برای رسیدن به خالق خود عجله داشت. مرگ حق است و همه به تاریخ می پیوندیم آنچه میماند این است که با خلاقیت چه کردیم. آنچه امروز گذشت ادای احترام به یکی از خلاق ترینهای سینمای ایران بود. خانه سینما به تمامی مردم تعلق دارد و امیدوارم هیچکس شکاف را میان اهالی سینما ایجاد نکند.
این مراسم با ذکر مصیبت و خواندن نماز میت بر پیکر حبیب الله کاسه ساز ادامه پیدا کرد و پیکر این تهیه کننده سینما برای تدفین به قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران تشییع شد.