تلاش میکنیم هیچ ادعایی درباره ایران بی پاسخ نماند
معاون دبیر ستاد حقوق بشر گفت: به عنوان یک همکار قضایی وظیفه خود میدانم که هیچ ادعایی درباره ایران بی پاسخ نماند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، خسرو حکیمی مشاور رئیس قوه قضاییه و معاون قضایی دبیر ستاد حقوق بشر در حاشیه بازدید از نمایشگاه ستاد حقوق بشر در محل این ستاد در پاسخ به سئوالی در رابطه با مفاهیم قابل توجه این نمایشگاه گفت: ستاد حقوق بشر وظیفه گستردهای در پاسخگویی به ادعاهای مطرح شده علیه ایران به عهده دارد و از سال 84 که این ستاد راه اندازی شده در این زمینه اقداماتی صورت گرفته است.
وی افزود: عناوینی که در این نمایشگاه مشاهده میشود، مجموعه اقدامات قسمتهای مختلف ستاد حقوق بشر است.
معاون دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: موقعیت فعلی کشور و مطالبی که تحت عنوان ادعا یا اتهام از سوی کشورهای معاند با امکانات زیادی که در اختیار دارند مطرح میشود وظیفه سنگینی را در دوش ستاد حقوق بشر به منظور رصد و پایش گذاشته است و باید به این ادعاها پاسخ داده شود.
وی بیان داشت: در سال95، وطیفه تبیین حقوق بشر اسلامی از سوی رهبر معظم انقلاب بر عهده قوه قضاییه گذاشته شد و از آن موقع تاکنون عزم خود را جزم کردهایم تا از کیان دستگاه قضا و مواضع کشور دفاع کنیم.
حکیمی تصریح کرد: به عنوان یک همکار قضایی وظیفه خود میدانم که هیچ ادعایی درباره ایران بی پاسخ نماند.
معاون دبیر ستاد حقوق بشر خاطرنشان کرد: آخرین گزارش گزارشگر ویژه که توسط خانم اسما جهانگیر تهیه شده بود در 120 صفحه پاسخ دادیم، در این گزارش 45 مورد مطرح کردند که ظرف 8 روز موارد را جمع آوری کرده و پاسخ دادیم.
وی افزود: همچنین به پیش نویس دبیرکل و به بیش از 200 سند پاسخ دادهایم. علاوه بر اینها به 853 کیس غیر از این موارد نیز پاسخ لازم ارائه شده است.
حکیمی با بیان اینکه پاسخگویی به کیسهایی که از سوی یونسکو مطرح شده بر عهده ستاد حقوق بشر است، گفت: 21 کیس در آنجا مطرح شد که 16 مورد آن را پاسخ دادیم و 5 مورد از آنها باقی مانده است.
وی با اشاره به این مطلب که پاسخگویی به ادعاهای سازمان بینالمللی کار نیز وظیفه این ستاد است، بیان داشت: قطعنامه ای که هر سال به پیشنهاد کانادا مطرح و گزارشاتی از جانب دبیرکل سازمان راجع به آن ارائه میگردد نیز توسط ستاد پاسخ داده میشود.
معاون دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: قطعنامه نقد میکنیم و میگوییم ایران نباید گزارشگر ویژه حقوق بشر داشته باشد و تاکنون 7 گزارشگر موضوعی را پذیرفتیم و با کمیسیون عالی حقوق بشر همکاری داریم.
حکیمی اضافه کرد: همکاری با احمد شهید داشتیم همچنین با خانم جهانگیر در جهت تعامل نیز مذاکراتی داشتیم. به گونهای پاسخ میدهیم که جای ابهام نباشد و به منابع غیر معتبر ایراد میگیریم.
معاون قضایی دبیر ستاد حقوق خاطرنشان کرد: در طول سال، 80تا90 جلسه تشکیل میدهیم تا محور سنجی کرده و مطالب را تطبیق دهیم.
حکیمی یادآور شد: این اقدامات بخشی از اقداماتی است که در ستاد حقوق بشر انجام می شود.
وی بیان داشت: مدیریت قصاص افراد زیر 18 با ستاد است تا سعی کنیم سازش صورت گیرد که به سازش منتهی شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *