"دیپلمات پاکستانی": ضرورت واکنش جهان اسلام به سکوت اجلاس ریاض در قبال مسئله فلسطین
یک دیپلمات کهنه کار پاکستانی با تاکید بر اینکه مسائل جهان اسلام از جمله مسئله فلسطین باید، مهم ترین اولویت هرگونه اجلاس کشورهای اسلامی باشد، سکوت اجلاس اخیر ریاض در قبال این مسئله را غیرقابل توجیه دانست که باید از سوی جهان اسلام مورد سرزنش قرار گیرد.
خبرگزاری میزان - وی گفت: پاکستان برای رهایی از شرایط دشواری که بین عربستان و ایران با آن مواجه است، به ایجاد یک پل بین تهران و ریاض نیاز دارد. درصورتی که پاکستان بتواند از میان تنش ها و اختلافات، پل روابط ایران و عربستان را برقرار کند، می تواند از این پل برای رهایی خود از شرایط سخت کنونی نیز استفاده کند.
به گزارش سرویس بین الملل رستم شاه مهمند سفیر پیشین پاکستان در افغانستان و از تحلیل گران مسائل منطقه ای اظهار داشت: سکوت جهان اسلام در قبال غفلت اجلاس ریاض در برابر جنایات و اشغالگری های اسرئیل علیه مردم فلسطین، آن هم در آستانه فرا رسیدن روز جهانی قدس، شایسته نیست.
وی گفت: علت اینکه در اجلاس ریاض هیچ اشاره به مظلومیت مردم فلسطین و جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان نشد، حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در این اجلاس بود و برگزار کنندگان اجلاس نمی خواستند موجب رنجش رئیس جمهوری بزرگترین حامی اسرائیل شوند.
این دیپلمات پاکستانی گفت: وقتی اجلاسی با حضور تعداد زیادی از رهبران جهان اسلام تشکیل می شود، بدون تردید باید مسئله فلسطین در چنین اجلاسی مورد توجه و تاکید قرار گیرد و سکوت سران کشورهای مسلمان جهان در برابر رنج ملت مظلوم غزه که به یک زندان بزرگ برای فلسطینیان تبدیل شده است، پذیرفته نیست.
رستم شاه مهمند با تاکید بر اینکه حضور شخصیت هایی چون ترامپ در اجلاس کشورهای مسلمان نمی تواند کمکی به حال مسائل جهان اسلام کند، گفت: نباید فراموش کنیم که گروه های تروریستی نظیر داعش که امروز به معضلی بزرگ برای جهان اسلام تبدیل شده است، حاصل دخالت نظامی آمریکا در عراق است. این آمریکا بود که زمینه و شرایط را برای ظهور داعش فراهم کرد.
کشورهای جهان اسلام به جای اینکه به دست آمریکایی ها چشم بدوزند، باید خودشان به فکر حل مسائل خود باشند. به عنوان مثال، چندی پیش پاکستان تلاش هایی را برای رفع تنش میان ایران و عربستان به عنوان یکی از مسائل جهان اسلام آغاز کرد اما متاسفانه این روند گویا متوقف شده است.
وی در خصوص مشارکت پاکستان در اجلاس ریاض و تاثیر آن بر روابط پاکستان با کشور منطقه نیز گفت: پاکستان از طرفی روابطی خوب و دوستانه با ایران به عنوان کشور همسایه دارد و از سوی دیگر هم، از روابط بسیار خوبی با عربستان برخوردار است. شرایط کنونی، حرکت را برای پاکستان در مسیر میان ایران و عربستان دشوار کرده است و اینکه ایران و عربستان به عنوان دو کشور دوست پاکستان، دارای تنش ها و اختلاف هایی هستند، به نفع پاکستان نیست.
سیاست خارجی پاکستان با شرایط دشواری روبرو است. در چنین شرایطی، موافقت پاکستان با انتصاب فرمانده سابق این کشور به عنوان فرمانده ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان، گزینه های پیش روی پاکستان را کم کرده و راه را برای پاکستان دشوارتر ساخته است. اگر پاکستان بخواهد برای ادامه همکاری با ائتلاف سعودی، شرط و شروط تعیین کند، اعتبارش را نزد اعراب از دست می دهد و اگر بخواهد با سیاست های عربستان در ائتلاف همراه شود، موجب ناخرسندی و نارضایتی ایران خواهد شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *