"تحلیل گر هندی": دیپلماسی راهبردی ترین اسلحه ایران است
نویسنده و تحلیل گر هندی با اشاره به توانمندی بالای ایران در مذاکره و تغییر شرایط منفی به مثبت براساس منافع ملی کشور اظهار کرد دیپلماسی و مذاکره،راهبردی ترین اسلحه ایران است.
خبرگزاری میزان - نویسنده در پایان به گفت وگوی روحانی و مودی در'اوفا' اشاره می کند و می نویسد انها دوسال پیش درباره پروژه های داخل هند و چابهار گفت وگو کردند اما سرعت کار تاکنون بسیار کند بوده است.
به گزارش سرویس بین الملل ام.کی.بادر اکومار با انتشار مقاله ای در روزنامه تریبیون با عنوان آهسته و ناپایدار با اشاره به موفقیت های ایران در دیپلماسی می نویسد ایران درسالهای گذشته با استفاده مناسب از گفت وگو نشان داد که دیپلماسی کشنده ترین اسلحه این کشور است.
وی با اشاره به حمله آمریکا به عراق در سال 2003 میلادی نوشت ایران و آمریکا براساس اشتراک منافع در ایجاد ثبات و اتحاد در عراق در آن زمان به توافق رسیدند که حاصل آن تفویض قدرت به شیعیان شد.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است امریکا دارای تجربه تاریخی در عراق و قبل از آن در افغانستان و لبنان است و خوب می داند که بدون تعامل با ایران سیاست های واشنگتن در خاورمیانه موثر نخواهد بود.
نویسنده درادامه با اشاره به نقش منطقه ای ایران نوشت ایران نقش بسیار مهمی در آزادی موصل از تروریست های داعش ایفا می کند و دو کشور در این زمینه دارای اشتراک منافع هستند.
در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به سخنان دکتر روحانی رئیس جمهوری منتخب در خصوص تعامل با جهان نوشت ایران برای برقراری ارتباط سازنده با غرب از دیپلماسی اقتصادی خود استفاده می کند.
نویسنده این مطلب در ادامه به سیاستمداران و تجار هندی توصیه کرد بدون در نظرگرفتن نارضایتی آمریکا و قبل از شرکت های غربی ارتباط خود با ایران را افزایش دهند.
وی با اشاره به زمینه های همکاری ایران و هند در بخش های مختلف اضافه کرد ایران یک متحد طبیعی هند در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی است .
به عقیده این تحلیل گر ،اگر طراحان سیاست هند،روابط دوجانبه با ایران را به آرامی نگاه کنند و مسائل جغرافیایی را با آن مخلوط نکنند ،توازن منطقه ای به نفع هند است.
در ادامه این مطلب با اشاره به ظرفیت ایران و هند برای همکاری در زمینه انرژی اضافه شده است از نظر شرایط بازار و جغرافیا، اقتصاد ایران و هند مکمل یکدیگرند و میادین گازی فرزاد ب یک عامل احتمالی عوض کننده این بازی است.
نویسنده با اشاره به سخنان بیژن زنگنه وزیر نفت می نویسد هند نتوانست پیشنهاد مناسبی برای سرمایه گذاری در میدان گازی فرزاد ب ارائه کند و این امر تهران را تشویق خواهد کرد به جای شرکت او.ان.جی .سی هند با شرکت روسیه قراداد توسعه این میدان را امضا کند.
به نوشته این روزنامه ،با در نظر گرفتن شرایط رقابتی بازار نمی توان از ایران انتظار داشت که گاز را به هند با تخفیف بفروشد و باید بپذیریم که درمیادین گازی فرزاد ب تاخیر کردیم و ایرانی ها با شرایط مناسب این میدان را قبل از تحریم ها به ما پیشنهاد داده بودند.
این صاحب نظر هندی در ادامه خواستار تسریع در احداث خط لوله گاز از بستر دریا از بندر چابهار به پوربندر درگجرات شد و افزود:قیمت گاز وارداتی از این طریق بسیار کمتر از ال .ان.جی وارداتی تمام خواهد شد و بهتر است درباره قیمت گاز از میدان فرزاد ب نیز با ایران مذاکره کنیم چرا که انتقال گاز این میدان از طریق خط لوله بسیار کم هزینه تر از واردات گاز از آمریکا است.
وی در ادامه با اشاره به پیام تبریک مودی به روحانی به واسطه انتخاب دوباره به ریاست جمهوری می نویسد مودی با این پیام نشان داد که بسیار جلوتر از دستگاه اداری هند و علاقه مند به برقراری روابط ویژه با ایران است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *