تغذیه مناسب، روزه داری در ماه رمضان را آسان میکند
یک مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: برنامه غذایی مناسب در خانواده علاوه بر حفظ سلامت بدن، توان جسمی روزه داران در روزهای طولانی ماه رمضان را تأمین میکند.
پیام فرحبخش در گفتگو با خبرنگار جامعه گفت: انتخاب وعدههای غذایی مناسب در ماه رمضان، توان جسمی لازم برای روزه داری را تأمین میکند و در صورت داشتن برنامه غذایی خوب، جایگزینی افطار و سحری به جای وعدههای غذایی روزانه، هیچ مشکلی را برای روزه داران در طی ماه رمضان پیش نمیآورد.
وی افزود: با تأمین آب کافی مورد نیاز بدن، تحمل ساعات طولانی روزه داری برای مردم آسانتر میشود؛ بنابراین باید به مصرف ۱۲ لیوان آب در ساعات بین افطار تا سحر، توجه شود و حتما در ۳ وعده از میوه و سبزیجات که منبع ذخیره آب و ویتامینها است، استفاده شود.
مشاور تغذیه و رژیم درمانی خاطر نشان کرد: مصرف چایی و خرما در افطارهای ماه رمضان کمک میکند تا معده آمادگی پذیرش غذای اصلی را بعد از ۱۵ ساعت گرسنگی و تشنگی، پیدا کند. مصرف غذاهای سنگین پس از ساعات طولانی روزه داری، منجر به بروز مشکلات معده و هضم مشکل غذا میشود بنابراین غذاهای سیرکننده و برنج در وعدههای سحر و غذاهای ساده و سبک و نانی در افطار مصرف شود تا علاوه تأمین مواد مورد نیاز بدن، از ایجاد بیماری جلوگیری شود.
وی عنوان کرد: فیبر موجود در سبزیجات، منجر به کاهش چربی، سیری بلند مدت و رفع آب موردنیاز بدن شده و توصیه میشود از انواع سالادها در وعدههای سحری استفاده شود.
فرحبخش اذعان داشت: تصور اشتباه والدین مبنی بر کمبود ویتامین بدن در ماه رمضان موجب میشود مصرف مکملهای ویتامین افزایش و سلامت فرزندان را به خطر میاندازد؛ بنابراین با برنامه غذایی مناسب، نگرانی نسبت به مشکلات جسمی وجود نخواهد داشت.
وی در ادامه گفت: آش و حلیم از جمله غذا هایی است که حجم سنگینی از معده را پر میکند. براین اساس افزایش استفاده بیش از حد از این مواد غذایی فرآیند هضم را با مشکل روبرو خواهد کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *