برخی در این دولت ۴۰۰ میلیارد تومان وام بدون بهره گرفتهاند/مهار تورمی که قدرت خرید مردم را کاهش دهد، هنر نیست/ دولت آینده ضدفساد خواهد بود/کار ممیزی و انتظامی در کنار کار فرهنگی مورد نیاز است
شب گذشته رسانه ملی برنامههای تبلیغاتی ۴ نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را از شبکههای مختلف رادیویی و تلویزیونی به روی آنتن برد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، شب گذشته رسانه ملی برنامههای تبلیغاتی ۴ نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را از شبکههای مختلف رادیویی و تلویزیونی به روی آنتن برد که در ادامه متن مشروح آن را می خوانید:
پخش "صدای مردم" از شبکه یک سیما
ساعت ۲۲ شب گذشته دومین مستند انتخاباتی حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی به مدت ۲۹ دقیقه و ۳۰ ثانیه بر روی آنتن شبکه اول سیما به روی آنتن رفت.
در این مستند بخشهایی از استقبال پرشور و تاریخی مردم در استانهای مختلف کشور از رئیسی و حضور او در روستاها پخش شد و دغدغه این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری برای برخورد و اصلاح وضعیت فساد، فقر، بیکاری و محرومیت مستضعفین محور اصلی این مستند بود.
رئیسی در این مستند تاکید کرد: قبل از آغاز تبلیغات انتخاباتی بنده فاصله خود را با آستان قدس رعایت کردم و به قائم مقام گفتم شما کار را دنبال کنید و به روزنامه آستان قدس گفتم شما نباید یک کلمه از من دفاع کنید، برخلاف اینکه دولت روزنامه ایران و بسیاری از روزنامههای زنجیرهای را بهکار گرفت، یعنی سعی کردم خودم باشم و حتی در جلسات رسمی آستان قدس نیز حاضر نشدم تا از آستان خرج نشود، ولی متاسفانه رقیب ما از امام رضا (ع) و آستان قدس علیه ما استفاده کرد.
برخی در این دولت ۴۰۰ میلیارد تومان وام بدون بهره گرفتهاند
محمدباقر قالیباف کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری شب گذشته در شبکه خبر ضمن انتقاد از سیاستهای اقتصادی دولت، گفت: در همه دنیا وقتی بحران اقتصادی شکل میگیرد دولتها حمایت میکند. بیکاری، رکود و گرانی سه مشکل اساسی کشور است و نباید به این سه مشکل به صورت جداگانه نگاه کنیم، چرا که مسائل اقتصادی به صورت یکپارچه است.
وی افزود: من فکر میکنم با شرایطی که امروز در کشور وجود دارد در حوزه سیاسی و مالی ظرفیت داریم و بانک و تولیدکنندگان ما از ظرفیتهای جدی ما هستند.
قالیباف با اشاره به طولانی شدن دوره رکود در کشور گفت: طولانی شدن دوره رکود در کشور ما تاریخی شده است و اگر به ۵ - ۶ دوره قبل برگردیم هیچ موقع رکود به این طولانی نخواهید دید و برای رفع این رکود مهمترین چالش ما چالش مدیریت است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به باور غلط برخی دولتمردان یادآور شد: متاسفانه کسانی که در دولت تصمیمگیر هستند باورشان در نگاه اول به یک اقتصاد درونزا نیست و به دنبال این هستند به سمت سرمایهگذاری خارجی بروند.
وی با اشاره به تعطیل شدن کارخانجات در دولت یازدهم گفت: کارخانجات کوچک و بزرگ، چون سرمایه و تولید ندارند رو به تعطیلی رفتند و بانکها نیز سرمایه را در جایی غیر از تولید مصرف میکنند که این وظیفه دولت است که اینها را به سمت تولید سوق دهد که متاسفانه موفق به انجام این کار نشده است.
قالیباف با اشاره به قاچاق ۲۵ میلیارد دلار کالا و ارز تصریح کرد: در یک سال ۵۴۰ هزار میلیارد تومان وام داده شده که هم تمدید وامهای قبلی بوده و هم وامهای جدید بوده است. در حالی که این وامها را چندین هزار نفر گرفتهاند و سرمایهگذاری در جهت تولید هدایت نشده است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که باید سیاستهای مالیاتی را اصلاح کنیم گفت: ما میخواهیم کارگاههای کوچک و متوسط را بعضا از صد در صد مالیات معاف شوند، همچنین کارگاههای دیگر نیز تا ۵۰ درصد معافیت از مالیات داشته باشند تا نوع کار و نقدینگی ارزش پیدا کند.
وی با بیان اینکه ۴۰ درصد فرار مالیاتی در کشور داریم، گفت: آیا ما نمیدانیم که این فرارکنندگان از مالیات چه کسانی هستند، اینها همان ۴ درصد هستند که ثروتهای بدون زحمت به دست میآورند.
قالیباف ضمن انتقاد از وجود رکود در دولت یازدهم گفت: این که دولت میگوید گرانی نیست، رکود ایجاد کرده که گرانی هم در اقلام اصلی از جمله شکر وجود دارد که با توجه به رکود به مردم فشار آمده است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که مرزهای ما تماما تحت کنترل هستند و حتی یک جلیقه انفجاری وارد کشور نمیشود، گفت: این نشان میدهد که مرزها قابل کنترلاند و این قاچاق کالا و ارز اشکالات مسئولینی هست که درگیر سیاستگذاری هستند و در عین حال خودشان ذینفع هستند.
وی افزود: سرمایههای بانکها متعلق به مردم است، بنابراین بانکها هستند که اقتصاد کشور را در نقدینگی اداره میکنند، ولی دولت نتوانست نظارت را بر توزیع درست این نقدینگی انجام دهد.
قالیباف با بیان اینکه برخی بدون وثیقه ۴۰۰ میلیارد تومان از بانک وام دریافت میکنند، تصریح کرد: متاسفانه ما شاهد هستیم که برخی میتوانند بدون وثیقه ۴۰۰ میلیارد تومان وام بدون یک ریال بهره دریافت کنند و جالب اینجاست که این پول به همان سیستم بانکی سپرده میشود و از آن سود ۲۰ درصد میگیرند. این در حالی است که یک زوج جوان برای گرفتن وام چندمیلیونی باید در نوبت بمانند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری افزود: اگر یک شغل پایدار برای جوانان ایجاد شود مشکل ازدواج جوانها هم حل میشود لذا اینجاست که میگوییم چرخه بیکاری امالفساد است و وقتی میگوییم ۵ میلیون شغل ایجاد میکنیم یعنی ۵ میلیون ازدواج هم در کنار آن ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه ما باید بخشی از یارانه را به سمت توانمندسازی و تولید ببریم، گفت: در دولت مردم ضمانت بازپرداخت وام مردم را از محل یارانهها برای قشر مستضعف تامین میکنیم.
قالیباف با بیان اینکه حرفها و قبولهای من از روی عدد و رقم است، تصریح کرد: من قول میدهم هم رونق را بیاوریم و هم گرانی به وجود نیاید. همچنین افزایش قیمت را در اقلام اصلی کنترل کنیم و نیز ۵ میلیون شغل در کشور ایجاد کنیم.
مهار تورمی که قدرت خرید مردم را کاهش دهد، هنر نیست
سید مصطفی میرسلیم کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر دیروز (دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه) در برنامه پاسخ به سوالات جوانان که از شبکه ۳ سیما پخش شد، با بیان این که جوانان در جامعه ما در شرایط مشکلی قرار گرفتهاند گفت: مواجهه با جوانان باید با نگاه درست صورت گیرد، چرا که طبع جوانی براساس درستی، صداقت، پاکی و راستی است و ما باید به مسائل آنها اهمیت بدهیم تا آثار خودش را در جامعه بگذارد.
وی با اشاره به برنامههای دولتش در زمینه ورزش همگانی خاطر نشان کرد: از برنامههای مهم ما این است که امکانات ورزشی رایگان به صورت همگانی در اختیار جوانان قرار بگیرد تا براساس استعداد آنها از جوانان حمایت بشود. همانطور که ما خودمان در رشته غریق نجات سعی کردیم جوانان را با توجه به استعدادشان در این زمینه آموزش بدهیم؛ لذا باید علایق و استعدادهای جوانان بررسی شود. همچنین مربیان کارآزموده تاثیر زیادی در تربیت جوانان دارند.
میرسلیم با اشاره به اهمیت تربیت معنوی جوانان تصریح کرد: ما باید جوانانمان را بگونهای تربیت کنیم که به لحاظ معنوی مجهز بشوند چرا که کشور ما سابقه فرهنگی کهنی دارد و جوانان ما باید با این سابقه آشنا باشند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما باید درسهایی که جنبه اعتقادی دارد به جوانان منتقل بکنیم، که اینها باید توسط آموزگاری که کاملاً بر موضوع احاطه دارد به جوانان منتقل بشود.
وی درباره مسکن جوانان و تجربه کشورهای مختلف در حوزه مسکن ارزان، خاطر نشان کرد: مسکن ارزان به معنی مسکن بدون کیفیت نیست، بلکه دولت باید زمینهای رایگان را برای این طرح در نظر بگیرد.
میرسلیم با اشاره به نحوه مهندسیها در ساختمانسازی گفت: ما باید از سولههای مهندسی و طراحی مصالح که جنبه تشریفاتی نداشته باشند و بیشتر به رفاه ساختمان پردخته باشند استفاده کنیم، که این مسائل نیازمند بهرهگیری از فنون مهندسی است، ما باید از فنون مهندسی استفاده کنیم تا ساختمانهای ما بتواند زندگی توأم با رفاه را تامین بکند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به یکی از نحوههای خانهدار کردن جوانان گفت: طرح اجاره خرید یکی دیگر از طرحهاست که به این صورت است، که زوجهای جوان وقتی اجارهخانه پرداخت میکنند این میزان اجاره به عنوان اقساط خانهدار شدن آنها محسوب بشود یعنی یک زوج جوان بعد از مدتی اجاره نشینی خانهدار شود.
وی درباره موضوع اشتغال جوانان یادآور شد: کشور ما اشتغال شرایط بدی نداشته، اما شرایط ۱۰ سال اخیر باعث شده به سمت رکود برویم و فضای کسب و کار کیفیت نداشته باشد.
میرسلیم با اشاره به راههای رسیدن به اشتغال در کشور گفت: برای رسیدن به اشتغال باید ظرفیتهای مناطق مختلف مورد توجه قرار بگیرد و همچنین صنایع جنبی که نیازمند سرمایهگذاری هنگفت نیست در نظر گرفته شود.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که دانشجویان ما پس از گرفتن مدرک از دانشگاه با صنعت آشنا نیستند، تصریح کرد: توصیه ما به جوانان این است که ضمن دانشجویی در دورههای کارآموزی شرکت کنند، چرا که مقدمهای برای اشتغال آنهاست و هم ممکن است برخی جوانها که خوب کار میکنند برای اشتغال بعد از فراغت از تحصیل انتخاب بشوند.
وی با اشاره به آمادگی کارآفرینان برای جذب جوانان و مشکلات سر راه آنها گفت: ما کارآفرینانی داریم که آمادگی خوبی برای جذب جوانان دارند، اما فضای کسب و کار مانع از آن میشود لذا ما باید مقرراتی را که به دولت بر میگردد درست و تسهیل کنیم تا فضای کسب و کار به یک فضای پرنشاط تبدیل بشود.
میرسلیم افزود: برای وضع کنونی که رکود جامعه را فرا گرفته است باید ابتدا رکود را مهار کنیم و کارگاههایی که در شرف تعطیلی هستند را حفظ و پشتیبانی کنیم و آنهایی را نیز تعطیل شدهاند برای فعالیت مجددشان کمک کنیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: ما باید سرمایههای موجود در کشور را به فعلیت برسانیم و بهرهوری آنها را افزایش دهیم و همچنین دو روز از هفته را برای جوانان تسهیلات قائل شویم و در آمد آنها را افزایش دهیم و محل افزایش این درآمد نیز از هدفمندسازی یارانهها خواهد بود چرا که الان ۳ درصد از بودجه هدفمندی یارانهها برای تولید مصرف میشود.
وی با اشاره به انواع تورم، اظهار داشت: تورم همیشه بد نیست، یکی تورم بیمارگونه است که نرخ آن بیش از ۲۰ درصد است که باید با آن مبارزه کرد و فاجعه آفرین است و نوعی دیگر از تورم وجود دارد که در حد ۳ الی ۴ درصد، که برای کشورهای در حال توسعه است و به نوعی مشوق محسوب میشود.
میرسلیم با بیان این که راهحلهایی که برای مهار تورم لحاظ میشود نباید موجب سختی زندگی مردم شود، گفت: این که مهار تورم قدرت خرید مردم را کاهش دهد، انصافاً هنر نیست.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که اولویت در مسائل اقتصادی با اشتغال است، تاکید کرد: اشتغال اهمیت زیادی دارد، چون در صورت از بین رفتن اشتغال رکود ایجاد میشود و در کنار آن مشکلات دیگر اقتصادی، امنیتی و اجتماعی ایجاد میکند که برای جامعه خطرناک است.
وی با اشاره به اهمیت احزاب در کشور، یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران مردمسالاری دینی است و یکی از راههای اصلی مردمسالاری دینی مشارکت عمومی است؛ لذا باید انجمنهای مردمی در سراسر کشور شکل بگیرد و مردم با صلایق خودشان به این تشکلها بپیوندند و برای اداره کشور راهحل ارائه بدهند، چرا که اداره کشور به عهده مردم است و در قانون اساسی ذکر شده که مردم فرد یا افرادی را انتخاب میکنند تا به نمایندگی از آنها به خود مردم خدمت بکند.
میرسلیم با اشاره به فعالیت احزاب در کشور گفت: اگر احزاب فعال در چارچوب قانون اساسی در کشور شکل بگیرند اینها در ارائه راهحلهای نیک و خدمتهای ارزنده با هم مسابقه میگذارند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به معنای تحزب خاطر نشان کرد: اصل تحزب یعنی دارای تشکل، نظم، راهحل و مسئولیت پذیری است و ما شاهد هستیم که در صحنه انتخابات گاهی مواجه میشویم با افرادی که از هیج حزبی شرکت نکردهاند و معلوم است که بعد از به قدرت رسیدن فقط به فکر خودشان هستند.
وی افزود: وقتی فردی از سوی یک حزب به عنوان مثال برای کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری معرفی میشود، تمام آبرو و مسئولیت برنامههای این فرد به عهده حزب است و حزب ناچار است برای حفظ آبرو و کارآمدی خودش هم که شده نهایت همکاری را با دولت داشته باشد.
میرسلیم با اشاره به همگانی کردن ورزش تصریح کرد: ما در یک بررسی و پژوهش متوجه شدیم که یکی از گروههای مرجع که جوانان از آنان سرمشق میگیرند جانان هستند لذا ورزشکاران باید توجه داشته باشند که دیده میشوند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به فنآوری اطلاعات و تحول آن در جامعه امروزی، گفت: اطلاعرسانی دیگر مانند سابق نیست و فضای مجازی امکانات گستردهای را فراهم کرده است. البته صدا و سیما و مطبوعات رسانه ملی هستند و امروزه این شیوهها مکمل شیوه سنتی است که باید به آنها توجه شود، که یکی از راههای اشتغال جوانان است.
وی با بیان این که در شبکههای مجازی باید مردم در صورتی که از مسئولان تخلفی صورت گرفت اشاعه دهند گفت: مدیران و مسئولان باید بدانند که رفتارشان زیر ذرهبین قرار گرفته و اگر تخلفی از آنها سر بزند مردم آن را در فضای مجازی اشاعه میدهند.
میرسلیم با بیان این که باید ۴۰۰ هزار مسکن در سال تولید شود، اظهار داشت: دولت باید مشوق بخش خصوصی باشد، چرا که عمده تولید مسکن به عهده بخش خصوصی است و دولت باید حمایت کند.
دولت آینده ضدفساد خواهد بود و هیچ خط قرمزی در این زمینه نخواهد داشت
اسحاق جهانگیری دوشنبه شب در برنامه زنده گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما با موضوع آشنایی با دیدگاههای اقتصادی، نخست در پاسخ به چگونگی برنامههای اشتغالزایی خود با بیان اینکه، تاکنون صحبتهای زیادی از سوی برخی نامزدها بدون اشاره به برنامهای خاص انجام شده است گفت:ما یک انباشت بیکاری داریم که از سالهای گذشته بین سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۱ اتفاق افتاده است و خالص ایجاد اشتغال ما تقریبا در این سالها تقریبا صفر بوده است.
وی افزود: این میزان انباشت بیکاری بین ۲. ۵ تا ۳ میلیون نفر است که البته یک رقمی نیز هرسال به این آمار اضافه میشود که بطور متوسط سالی یک تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.
جهانگیری در خصوص اینکه اقتصاد ایران از چه توانی برای ایجاد اشتغال برخوردار است، یادآوری کرد: بهترین دوران ایجاد شغل تقریبا مربوط به دولت اصلاحات است که سالانه حدود ۶۳۵ هزار شغل ایجاد شده است.
وی در عین حال افزود: البته در سالهای اخیر در دولت تدبیر و امید سالانه ۶۸۰ تا ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شده است که جز بهترین سالهای ایجاد شغل به شمار میآید.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه، مطابق با برنامه ششم بایستی سالانه ۹۵۰ هزارشغل در اقتصاد ایجاد شود، گفت: اشتغالزایی نتیجه یک سری اقدامات از جمله ایجاد رونق در تولید و سرمایه گذاری در بخشهای مختلف است.
جهانگیری سپس تصریح کرد: ما برای دولت دوازدهم یک برنامه کاملی برای ایجاد شغل تهیه کرده ایم.
وی رعایت یکسری الزامات از جمله امنیت در سرمایه گذاری را برای ایجاد سالانه ۹۵۰ هزار شغل ضروری دانست و یادآورشد: البته رهبر معظم انقلاب نیز در ابتدای سال که شعار 'اقتصاد مقاومتی، تولید واشتغال' را برای سالجاری در نظرگرفتند این مهم را مورد تاکید قرار دادند.
وی ادامه داد: برای ایجاد شغل بایستی مجموعهای از الزامات شغل از جمله سیاستهای داخلی شامل سیاستهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و همچنین سیاستهای خارجی برای تشویق ورود سرمایه گذاری از سوی بخش خصوصی در نظر گرفته شود.
جهانگیری گفت: اگر موفق شویم سالانه ۸ درصد رشد اقتصادی داشته باشیم این خود به خود حجم قابل توجهی شغل با خود به ارمغان خواهد آورد.
جهانگیری در عین حال با تاکید براینکه، افزایش تولید در کشور نیازمند یک دیپلماسی فعال و قوی هستیم، افزود: برای راه اندازی تولید، ایجاد بازار داخلی و صادراتی، سرمایه گذاری خارجی در کشور و همچنین مبارزه با قاچاق کالا ضروری است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه، برای ایجاد ۹۵۰ هزار شغل بصورت سالانه نیاز به ۷۰۰ هزار میلیاردتومان سرمایه گذاری است ادامه داد: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی ۶۵ میلیارد دلار این میزان سرمایه گذاری مربوط به منابع خارجی است که تامین آن به طور حتم نیازمند یک تعامل جدی با دنیاست.
وی گفت:رئیس جمهوری میتواند ۶۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کند که اهل تعامل با دنیا باشد چراکه با یکسری شعارهای بهم زننده روابط کشور با دنیای خارج نمیتوان اشتغال ایجاد کرد همانطور که در یک دورهای که کشور با وفور درآمد مواجه بود، میزان ایجاد اشتغال نیز صفر بود.
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه، یکی از اولویتهای ما در بحث ایجاد اشتغال توجه به اقتصاد دانش بنیان بعنوان سادهترین و کم هزینهترین روش ایجاد شغل است، گفت:این شرکتها دارای ۱۱۰ هزار شاغل میباشند و پیش بینی کرده ایم که تعداد این شرکتها در دولت آتی به ۱۰ هزار شرکت افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه، اشتغال در روستاها و مناطق مرزی به عنوان یک اولویت در صدر کارهای دولت یازدهم بوده است افزود: در دو سال گذشته ۳۴۰ هزار شغل در روستاها و مناطق مرزی ایجاد شده است.
جهانگیری با بیان اینکه، در اواخر سال گذشته یک لایحه از سوی دولت مبنی بر اعطای ۱. ۵ میلیارد دلار وام از صندوق ذخیره ارزی برای ایجاد اشتغال برای روستائیان، افزود: این لایحه به دلیل گرفتاری مجلس هنوز به تصویب نرسیده که البته رئیس مجلس قول داده است که در روزهای آتی این تصویب شود.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین تصریح کرد: یک بودجه قابل توجه دیگری نیز برای اعطا وام اشتغالزایی به روستائیان پیش بینی شده است.
جهانگیری همچنین درادامه گفت: بهبود وضعیت تامین مالی و تسهیل امور صنایع کوچک و متوسط از جمله اولویتهای اقتصادی دولت برای اشتغالزایی است که درکنار بهبود فضای کسب و کار از جمله بستههای حمایتی دولت در بحث اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۶ است که از سوی دولت در دستور کار قرار گرفته است.
جهانگیری در خصوص برنامه دولت خود برای خروج بخش مسکن از رکود به عنوان یکی از بخشهای اشتغالزا و پیشران در توسعه اقتصادی گفت: با فعال شدن بخش مسکن دهها بخش صنعتی فعال خواهد شد، ضمن اینکه مهمترین مشکل ما در بخش مسکن، تولید مسکن نیست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر طبق آخرین برآوردها 2.5 میلیون واحد خالی در کشور وجود دارد، افزود: تنها در تهران ۶۰۰ هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد و در یک محاسبهای حدود ۲۵۰ میلیارد دلار ارزش سرمایه گذاری واحدهای مسکونی خالی و منابع کشور معطل مانده است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید براینکه، مسکن متناسب با قدرت خرید مردم طراحی نشده است گفت: متاسفانه در طول ۱۰ سال گذشته قیمت مسکن به صورت وحشتناکی دریک دورهای افزایش و رشد ۱۰ برابری داشته است.
وی در ادامه، با تاکید براینکه چندین موضوع برای تامین مسکن مردم در دولت دوازدهم درنظر گرفته شده است، نخستین اولویت را تامین مسکن خانه اولیها عنوان کرد.
جهانگیری ادامه داد: مطابق با این طرح خانه اولیها میتوانند با سپرده گذاری مبلغی دریک صندوق پس از یک مدت پیش بینی شده تا ۱۶۰ میلیون تومان در تهران تسهیلات با نرخ کمتر از ۱۰ درصد و با دوره تقریبا ۲۵ ساله دریافت کنند که در سایر کلان شهرها این مبلغ ۲۰ میلیون تومان کمتر خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه، این طرح یک فرصت مناسب برای خانه دار شدن خانه اولی هاست گفت: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون بیش از ۱۶۰ هزار زوج جوان برای دریافت سرمایه گذاری در این صندوق برای تامین مسکن خود اقدام کرده اند.
این نامزد دوازدهمین همچنین ایجاد مسکن در بافتهای فرسوده را از دیگر طرحهای دولت آتی برای خانه دار کردن مردم ذکر کرد و گفت: در بافتهای فرسوده زیربناها به اندازه کافی وجود دارد و پیش پینی شده است که سالانه با همکاری شرکتهای توسعهای بخش خصوصی صدها هزار مسکن ایجاد شود.
جهانگیری گفت: البته شورای پول و اعتبار نیز امتیازاتی را برای استفاده شرکتهای خصوصی فعال در بخش مسکن درنظر گرفته است که با مشارکت صاحبخانهها در بافتهای فرسوده و همینطور در حاشیه شهر مسکن ایجاد کنند.
وی گفت: همچنین پیش پینی شده است سالانه ۲۰۰ هزار مسکن روستایی ایجاد شود که این البته با هدف استحکام بخشی منازل روستایی نیز به شمار میآید.
جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه نوع دیگری مسکن تحت عنوان مسکن اجتماعی برای مردم پیش پینی شده است گفت: این بخش با کمک نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد، بهزیستی، وزارت تعاون و همچنین خیرین علاقمند برای کسانی که قادر به استفاده از تسهیلات بانکی نیستند طراحی شده است.
وی افزود: البته خانوارهایی که دارای دو معلول باشند در حال حاضر واحد مسکونی به آنها تعلق میگیرد که امیدواریم امسال حتی طرح تامین مسکن خانوارهای دارای یک معلول را که از توان لازم برای خانه دار شدن برخوردار نیستند را اجرا کنیم، این طرح در شکل مسکن اجتماعی برنامه ریزی شده است.
وی در خصوص حجم نقدینگی در کشور با بیان اینکه، این حجم در حال حاضر حدود ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان است گفت: نسبت این عدد با تولید ناخالص داخلی خیلی از کشورها کمتر است. چراکه حجم نقدینگی خیلی از کشورها از تولید ناخالص داخلی آنها بیشتر است.
وی در عین حال وجود نقدینگی را کمک کننده توسعه اقتصادی از جمله رونق تولید و سرمایه گذاری در کشور دانست و گفت: البته اگر خوب بدان پرداخته نشود یک تهدید جدی است.
جهانگیری یکی ازمراکز مناسب جذب نقدینگی را بازار سرمایه دانست و گفت: بایستی دولت به این بخش توجه کند و دولت دوازدهم برای جلوگیری از هرگونه آسیب به سرمایه گذاران، بازار سرمایه را بصورت جدی مورد حمایت قرار خواهد داد.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه در خصوص برنامه خود برای مهار رکود تورمی نیز با بیان اینکه، اقتصاد ایران در طی ۵۰ سال گذشته در مقاطعی با تورم بالای ۴۰ درصد نیز مواجه شده است گفت: حتی در همان دوره نیز رشد اقتصادی مثبت بوده است و در مواقعی که البته رشد اقتصادی منفی بوده، اما تورم هم پاینین بوده است، لذا تنها در یک دوره شاهد رشد منفی و تورم بالامواجه بوده ایم که سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ اتفاق افتاد.
جهانگیری گفت: دولت یازدهم برای نخستین بار در طول ۵۰ سال گذشته اقتصاد ایران شاهد رکود تورمی مواجه شده بود که باسیاست گذاری مناسب انجام شده ابتدا به سمت کاهش تورم تک رقمی حرکت و پس از آن بدنبال ایجاد رونق اقتصادی حرکت کردهایم.
به طوریکه طبق گزارش مرکز آمار ایران رشد اقتصادی سال گذشته بالای ۷ درصد بوده است و طبق گزارش بانک مرکزی بالای ۱۱ درصد بوده است که رشد بسیار بالایی است.
وی در عین حال کوچک شدن سفره زندگی مردم را به دلیل برخی گرفتاریهای بجای مانده از سالهای گذشته دانست و گفت:مردم هنوز تاثیر این رشد را بدرستی در زندگی خود لمس نکرده اند که در دولت دوازدهم سرعت رشد اقتصادی و قدرت خرید مردم را افزایش خواهیم داد.
وی مهترین تصمیم خود در دولت دوازدهم را افزایش سرعت اقتصادی قابل لمس در زندگی مردم بیان کرد و گفت: در حال حاضر اقتصاد ایران از دوران سخت رکود تورمی در حال خروج است و هم اکنون این اقتصاد قادر به ایجاد شغل و همچنین افزایش معیشت مردم و پاسخگویی به مشکلات طبقات ضعیف جامعه است.
وی در خصوص برنامه خود برای مالیات بر بخش تولید گفت: البته کشور ما از جمله کشورهای دریافت کننده مالیاتهای پایین در دنیا محسوب میشود و بنگاه هایی که فعالیت داشته و سود داشته باشند ۲۵ درصد مالیات میدهند که این در برخی از کشورها بالای ۳۰ درصد و در خود کشور ما نیز در یک مقطعی بالای ۳۰ درصد بوده است.
جهانگیری گفت: ما در بخش مالیاتهای خرد بایستی به اصناف اعتماد کنیم و با ایجاد رابطه بهتری بر اساس خود اظهاری آنها مالیات دریافت خواهیم کرد، اما بایستی تمرکز ما بر دریافت مالیات از بنگاههای بزرگ که فرار مالیاتی دارند باشد.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچین تصریح کرد:در طول دو سال گذشته با طراحی یک سامانه و تمرکز لازم بیش از ۷ هزار میلیارد تومان از فرار مالیاتی جلوگیری شد.
جهانگیری در خصوص برنامه خود برای رفع معضل قاچاق کالا نیز با بیان اینکه، این پدیده از بدترین اتفاقاتی است که ممکن است برای یک کشور ایجاد شود گفت: چراکه بسیاری از این اجناس در داخل کشور تولید میشود و این به تولیدات داخلی کشور آسیب میرساند.
وی با تاکید براینکه، دولت یازدهم عزم جدی برای برخورد با کالای قاچاق داشته است، یادآورشد: روز شروع کار دولت یازدهم حجم کالای قاچاق حدود ۲۵ میلیارد دلار بوده است که این میزان در حال حاضر به ۱۲ میلیارد دلار کاهش یافته است که این توفیق بسیار بزرگی است.
جهانگیری ضمن تاکید برایجاد سامانههای مناسب برای کنترل کالای قاچاق در کشور، تصریح کرد: خوشبختانه امروز گمرک ایران به یکی از گمرکات مجهز به سامانههای الکترونیکی و ردیابی کالا از مبدا تا لحظه ترخیص تبدیل شده است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه اطمینان داد که در دولت آتی با تمهیداتی که برای گمرکات کشور در نظر گرفته شده است دغدغههای مربوط به قاچاق کالا هرچه سریعتر برطرف خواهد شد.
وی در خصوص اینکه مشکلات اقتصادی کشور در حال حاضر به دلیل تحریم است یا سوء مدیریت نیز گفت: ما در دولت یازدهم با بیشترین تحریمها مواجه بوده ایم، اما در یک دورهای به بهانه تحریم یک تلاطم عجیبی در اقتصاد کشور ایجاد شد که هیچکس قادر به پیش پینی کالاهای مصرفی یا قیمت ارز و سکه برای روز بعد نبود که این البته این بخشی به دلیل سوء مدیریت بوده است.
جهانگیری ادامه داد:با وجوداینکه در دولت یازدهم تحریمها همچنان وجود داشت، اما با مدیریت عالمانه یک ثبات اقتصادی بسیار مناسبی ایجاد شد که به نظر مدیریت خوب میتواند حتی عوارض تحریم را به حداقل برساند.
وی در خصوص اینکه، فساد اقتصادی تا چه میزان جدی است و ریشه آن کجاست نیز گفت: فساد از مسائلی است که متاسفانه به شکل بسیار نامناسبی در اقتصاد ایران شکل گرفته است که به تعبیر بنده فساد سیستمی است.
جهانگیری با تاکید براینکه، دولت آینده دولتی ضدفساد خواهد بود وهیچ خط قرمزی در این زمینه نخواهد داشت افزود: با هرکسی که در فساد آلوده شده باشد بایستی با تعامل مناسب با قوه قضائیه با آن برخورد شود.
وی در عین حال یکی از اقدامات پیشگیرانه در بروز فساد را دسترسی آزاد به اطلاعات بیان کرد و گفت: بایستی سامانههای الکترونیکی در نظام بانکی و پولی ایجاد و مسئولان در اتاقهای شیشهای و دردسترس و کنترل مردم باشند.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین وجود فضای مجازی را بهترین فرصت در مبارزه با فساد دانست و گفت: اطلاع رسانی از حقوقهای بالا در همین فضا اتفاق افتاد.
جهانگیری در خصوص دیدگاه خود در خصوص اقتصاد درونزا و برونزا نیز با بیان اینکه، درون زایی استفاده از تمام ظرفیتهای داخلی و برون نگری نیز تعامل با دنیا است گفت: ما از اقتصاد دنیا سرمایه، بازار و تکنولوژی میخواهیم و رئیس جمهوری و تیم سیاست خارجی کشور بایستی از طریق دیپلماسی این سه نیاز را در بخش اقتصادی تامین کنند.
وی در ادامه یکی از ضرورتهای درون زا کردن اقتصاد کشور را توجه ویژه به روستاها دانست و با تاکید براینکه، روستاها از ظرفیت بسیار بالای اقتصادی درکشور برخوردارند گفت: دولت یازدهم موفق شد خیلی از خدمات را درسختترین شرایط به روستاها ارائه کند.
جهانگیری با بیان اینکه، یکی از دغدغههای روستاها در طول چندین سال گذشته آب بوده است گفت: در طول ۸ سال گذشته تعداد متوسط روستاهایی که آب رسانی شده است حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ روستا بوده است، در حالی که در سال ۱۳۹۵ بیش از ۲۹۰۰ روستا آبرسانی و حتی کار برق رسانی به روستاهای با تعداد ۱۰ خانوار نیز انجام شد.
وی با بیان اینکه، راه روستایی نیز ۱۰ کیلومتر برقرار شد، گفت: اینترنت نیز به ۷ هزار روستا منتقل شد و در ۲ سالا گذشته در بیش از ۳۴۰ هزار روستا شغل ایجاد شد و ما به سمت ایجاد توسعه سرمایه گذاری و همچنین توسعه بخشهای کشاورزی، صنایع تبدیلی و گردشگری در روستاها گام برداشته ایم.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یکی از ظلم هایی که به دولت یازدهم شده است را انگ بی توجهی به طبقات ضعیف جامعه بیان کرد و گفت: این درحالی است که دولت یازدهم در بدترین شرایط اقتصادی کشور و بر اساس اولویتها بهترین خدمات را به محرومین کشور ارائه داده است.
جهانگیری با بیان اینکه، بر اساس گزارشات دولت قبل هرسال دو میلیون نفر به علت ناتوانی درتامین هزینه درمانی به طبقات فقیر منتقل میشده اند، گفت: طبق همین مسئله نخستین کار این دولت ساماندهی درمان مردم بوده است به طوریکه در این دولت بیش از ۱۰ میلیون نقر بیمه شدند.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین رسیدگی به اقشار آسیب پذیر جامعه از جمله خانواده کمیته امداد و بهزیستی که حدود ۱۰ میلیون نفر را تحت پوشش خود دارند را یکی دیگر از اقدامات اساسی دولت یازدهم در بخش رسیدگی به محرومان جامعه عنوان کرد.
جهانگیری همچنین گفت: در قالب یک طرح در سالجاری به خانوادههای تک نفره حدود ۲۰۰ هزارتومان، خانواده دو نفره ۳۴۰ هزارتومان، خانواده سه نفره ۴۵۰ هزار تومان، خانواده چهارنفره ۶۰۰ هزارتومان و خانواده پنج نفره ۷۰۰ هزار تومان از محل مستمری وضع کرده ایم که به آنها پرداخت میشود به طوریکه پرداخت مستمری این خانوارها تا چهاربرابر افزایش یافته است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: البته گام دوم این است که به همه خانوارهای ایرانی اعلام کنیم هرکس درآمدش از این مبالغ کمتر است در کمیته امداد و بهزیستی ثبت نام کنند و حتما این مبالغ به آنها پرداخت خواهد شد.
وی یکی دیگر از ظرفیتهای رسیدگی به محرومین را بحث سهام عدالت دانست و گفت: به طوریکه ۵۰ میلون نفر متقاضی این سهام هستند ودر سه سال گذدشته کار فشردهای برای سازمانددهی این سهام صورت گرفت که مردم به معنای واقعی سهم سهامدارشدن درکارخانجات را بچشند.
جهانگیری با بیان اینکه، طبق قانون مجلس شورای اسلامی میبایست در سال ۱۳۹۶ برای سهام عدالت تعیین تکلیف شود، افزود: خوشبختانه میزان ۵۰ میلیون مردم ایران سهامشان در کارخانجات مشخص شده است و ارزش هر خانواده ۵ نفره ایرانی ۱۰ میلیون سهم است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: البته تمام افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی پول سهام عدالت خود را پرداخت کرده اند و از سال ۱۳۹۶ میتوانند سود سهام را دریافت کنند و باقی مردم نیز تا شهریور ما ه. تعیین تکلیف میشوند.
وی با تاکید براینکه، رسیدگی به محرومان در دولت دوازدهم بیش ازگذشته عملیاتی خواهد شد گفت: متاسفانه برخی با شایعات میخواهند دل مردم راخلی کنند درحالی که دولت مصمم به رفع مشکلات و دغدعه مردم و طبقات ضعیف و نیازمند جامعه
است.
وی در خصوص برنامه دولت خود برای تامین شغل فارغ التحصیلان دانشگاهی جامعه گفت: یک طرح کارورزی در نظر گرفته شده است که برای جذب هر فارغ التحصیل دانشگاهی در کارخانجات بخشی از حقوق را دولت و بخشی را صاحب کار پرداخت خواهد کرد.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: خوشبختانه همچنین در حال حاضر زیرساختهای آی تی به دنبال سرمایه گذاریهای سنگین سالهای گذشته فراهم شده که امیدواریم یکی از زمینههای اشتغال در کشور باشد.
وی در خصوص برنامه خود برای رفع مشکل صندوق بازنشستگی نیز گفت: بنده به بازنشستگان عزیز همانطور که در سالهای اخیر سعی کردهایم بیش از تورم حقوقها را افزایش دهیم، اطمینان میدهیم که به طور حتم این صندوق را تقویت خواهیم کرد.
جهانگیری همچنین در ادامه در خصوص برنامه خود برای تقویت بازار سرمایه و حفظ منافع سهامداران گفت: بعد از اضافه شدن سهامداران سهام عدالت به بازار سرمایه یک بازار سرمایه بزرگی روبه رو خواهیم شد.
وی تاکید کرد:ما بایستی سیاستهای اتخاد کنیم که سهامداران خرد آسیب نبیند که روشهای مختلفی را مد نظر داریم ضمن اینکه بازار سرمایه باید درتامین مالی بنگاههای بزرگ نقش مناسبی را ایفا کند.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه تصریح کرد: بازار سرمایه با اقدامات اساسی پیش رو در آینده به یکی از مراکز بزرگ تامین سرمایه بنگاههای بزرگ کشور تبدیل خواهد شد.
جهانگیری در خصوص برنامه خود برای ساماندهی شکبه توزیع و کوتاه کردن دست دلالان در بخش کشاورزی گفت: یکی از بهترین راههای توسعه فعالیتهای اقتصادی کشور تعاونیها است که یک مجموعه وسیعی در بخشهای مختلف تولیدی، خدماتی و توزیعی را شامل میشود.
وی گفت:سیاست دولت طبق اصل ۴۴ قانون اساسی افزایش هرچه بیشتر سهم تعاونیها در اقتصاد کشور است و تعاونیهای کشاورزی در بخش پشتیبانی در تامین نهادههای و هم در عرضه محصولات میتوانندنقش آفرین باشند و واسطهها را به حداقلها کاهش دهند.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما در این بخش قادر به حمایتهای بیشتری هستیم که البته این حلقه بصورت کامل ایجاد نشده است که در دولت آینده بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه، در این روزها شایعات زیادی علیه دولت و مسئولان دولت یازدهم میشود، گفت: برخی متاسفانه در اقدامات غیر اخلاقی ق. دل دینداران را خالی و آنها را نگران کرده اند.
جهانگیری اظهارکرد: بنده با اطمنیان میگویم که این دولت برای خانوادههای معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان و انسانهای متدین کشور جایگاه و ارزش ویژهای قائل است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: این دولت اقدامی که با باورهای دینی مردم در تضاد باشد را انجام نخواهد داد و این دولت بهترین رابطه را با مراجع و آیات عظام داشته است.
جهانگیری در ادامه، با اشاره به بحثهای اخیر مطرح شده در ارتباط با سند ۲۰۳۰ سازمان یونسکو که برخی سعی کرده اند که اینطور تبلیغ کنند که دولت قصد انجام اقدامات ضد دینی داشته است و شب نامه هایی را به دروغ علیه دولت توزیع کرده اند گفت: این یک بیانیه است و درجاهایی که با قانون، مقررات و ارزشهای دینی ما منافات داشته باشد اجرا نخواهد شد، همانطور که از سوی وزیر ما به یونسکو نیز اعلام شده است.
وی ادامه داد: حتی ما به سازمان یونسکو اعلام کرده ایم که این سند نباید با اسناد بالادستی و برنامههای توسعه کشورمان در تضاد باشد و از مردم خواهش میکنیم به این شایعات توجه نکنند چراکه ما بطور جدی خود را ملزم میدانیم که از ارزشها و باورهای دینی مردم مراقبت کنیم.
انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و نخستین میان دورهای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی جمعه ۲۹ اردیبهشت ماه جاری برگزار میشود.
کار ممیزی و انتظامی در کنار کار فرهنگی مورد نیاز است
سیدمصطفی هاشمیطباء کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در برنامه رادیویی چهره به چهره در رادیو معارف درباره سند چشمانداز ۱۴۰۴ و تحقق اهداف پیشبینی شده آن، یادآور شد: سند چشمانداز ۱۴۰۴ مهمترین سند بالادستی نظام اسلامی است و همه دولتها موظف به انجام برنامههای پیشبینی شده در آن هستند.
وی با اشاره به بخشهایی از این سند در حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی، یادآور شد: سند چشمانداز در زمینه آموزش و پرورش و آموزش عالی جایگاههایی را در نظر گرفته که این جایگاه برای آموزش و پرورش یکم و برای آموزش عالی دوم منطقه است. به نظر بنده مجموعه نظام اجرایی کشور نتوانسته اهداف سند را در همه زمینهها تا سال ۱۴۰۴ فراهم کند که از جمله آنها آموزش و پرورش است.
هاشمیطباء ادامه داد: اگر خود باوری و رساندن ستوه مختلف علیالخصوص در بخشهای آموزشی منطبق بر مسائل جاری کشور باشد، از تحقق این سند میتوان امیدوارتر بود.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به اینکه آموزش و پرورش در زمینه آموزش فعال است، اما در زمینه پرورش دچار کم تحرکی شده، گفت: بیشتر مسائل آموزش و پرورش در کشور ما حول مسئله معیشت معلمان میگردد و بحث پژوهش و تربیت در آن مورد غفلت قرار گرفته است. هر چند مسئله معیشت معلمین هم مهم است، اما نباید از بعد تربیت نیز غافل ماند.
وی با تجربه خود در سازمان تربیت بدنی اشاره کرد و افزود: بنده معتقد بودم اگر در مدارس مان برای تدریس دانشآموزان معلمان برجسته تربیت بدنی داشته باشیم، دانشآموزان خود به خود جذب این مسئله شده و انگیزههای تربیت بدنی در آنها شکوفا میشود. در حوزه تربیت نیز معتقدم نقش معلمین در این زمینه مهم است و باید به گونهای شود که مسائلی مانند تربیت و به خصوص تربیت دینی انگیزههای انقلابی و اعتقادی ملکه ذهن جوانان و نوجوانان شود.
هاشمیطباء در ادامه این گفتگوی رادیویی درباره برنامههایش برای تقویت و اثربخشی شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: اصولا از ترکیب شورای عالی انقلاب فرهنگی نمیتوان این انتظار را داشت که در زمینه فرهنگ حرکت فرهنگی جامع داشته باشد. وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی عبارت است از افراد مختلف القدرت و مختلف البیان نمیتوان انتظار داشت این شورا شکل واقعی به خود برای رفع مشکلات فرهنگی را بگیرد.
وی درباره برنامههایش برای حوزههای علمیه گفت: حوزههای علمیه باید چراغ راه جامعه و دولتها باشند و دستآوردهای خود را در اختیار دولتها قرار دهند.
هاشمیطباء افزود: دولتها صلاحیت این را ندارند تا درباره مسائل آنها تصمیم بگیرند، زیرا حوزههای علمیه از ابتدا مستقل و قائم به ذات بودهاند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری افزود: باید از دستآوردهای حوزههای علمیه نظیر برنامههای اجرایی آنها به خصوص در مسائل اجتماعی و فرهنگی کمک گرفت. به این معنی که آنها با رصد مسائل اجتماعی و فرهنگی و تمرکز بر مشکلات این بخش برنامهها و راهکارهایی را به دولتها ارائه دهند هر چند دولتها موظفند به آنها کمک مادی کنند. اما فرایند کار باید به دست خود آنها ادامه یابد.
وی درباره برنامههای در مقابل تهدیدات فضای مجازی یادآور شد: کار ممیزی و انتظامی در همه زمینهها در کنار کار فرهنگی مورد نیاز است. فضای مجازی از جمله فضاهایی است که باید به دقت مورد رصد و توجه قرار گیرد.
هاشمیطباء با بیان اینکه فضای مجازی وقت انسانها را تلف میکند و در بسیاری از اوقات باعث میشود انسانها وقت خود را در آن هدر دهند، گفت: برای کم کردن آسیبهای این فضا باید راه کارهایی در نظر گرفت از جمله اینکه فضای مجازی داخل را فعال کرد، به شکلی که با جذاب کردن آنها و در اختیار داشتن اطلاعات دقیق اجتماعی جایگاه خود را به عنوان یک پایگاه خبری مطمئن در نزد مردم محکم کنند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به آسیبهای این فضا به خصوص برای کودکان و نوجوانان خاطر نشان کرد: باید ابزارهای کنترلی و انتظامی را برای این فضا در کشور فراهم کرد، به شکلی که کشورهای دیگر نیز فضایی را برای کنترل آن در نظر گرفتند، مثلا در ژاپن با ایجاد سیمکارتهایی مخصوص نوجوانان و کودکان آنها را در برابر این فضا کنترل و محدود کردند؛ لذا کار فرهنگی، کنترلی و انتظامی هر دو در فضای مجازی مورد نیاز است.
وی درباره برنامههایش در خصوص دانشگاه اسلامی گفت: در دانشگاه اسلامی هم اساتید فرهیخته و اسلامی و مسلمان هستند و هم دانشجویان در چنین فضایی فعالیت میکنند. اینگونه نیست که اسم دانشگاه هم اسلامی باشد، بلکه هویت دانشگاه باید در این راستا قرار گیرد.
هاشمیطباء با بیان اینکه دانشگاه مرکز علم اندوزی و محدودیتی در این خصوص نباید داشته باشد گفت: نمیتوان دور برخی علوم را خط قرمز کشید و بگوییم آنها علوم اسلامی نیستند و نباید به آن توجه کرد. بلکه دانشگاهی اسلامی است که همه علوم در آن مورد توجه قرار گیرند و به عنوان مرکز علم به دنبال تحلیلهای دقیق علمی باشند نه تحلیلهای جهت دار.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری افزود: بر خلاف آنچه که برخی معتقدند اساتید غیر مسلمان نیز میتوانند در تدریس برخی دروس در دانشگاه اسلامی حضور داشته باشند، زیرا هدف این دانشگاه معرفی دقیق اسلام و پاسخ گویی به شبهههایی است که تنها دانشگاه میتواند به آن پاسخ دهد.
وی درباره وحدت حوزه و دانشگاه نیز گفت: وحدت حوزه و دانشگاه یعنی این که آنها در سرنوشت انسان وحدت داشته باشند. حوزه بیشتر به مسائل و ابعاد دینی و دانشگاه به شکل عامتر در حوزههای فرهنگی و علمی نسبت به مشترکات انسان توجه میکند.
هاشمیطباء درباره برنامههایش برای هنر اسلامی وانقلابی با تعریفی از هنر گفت: هنر تبلور اراده انسان در بیان است، بنده پیش از انقلاب در زمینه عکاسی فعالیتهایی را داشتم لذا از هنر دور نیستم، معتقدم برخورد ما با هنرمندان باید ظریفتر باشد و آنها را بهتر درک کنیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه هنرمندان عمدتا در کشور ما آزرده خاطر هستند، گفت: این به این دلیل است که ما درک درستی از هنرمند نداریم، لذا نمیتوانیم آنها را به خوبی درک کنیم.
وی درباره هنر انقلابی نیز گفت: هنر انقلابی یعنی این که بتوانیم از ابزارهای هنر به محتوای هنر انقلابی برسیم. هنر انقلابی باید اغلب از درون هنرمند بجوشد و اینگونه نیست که ما تنها محتوا را انقلابی کنیم و از هنرمند بخواهیم آن را پیاده کند، بلکه باید این جوشش از درون خود هنرمند با تربیت دینی به عنوان مناسک دینی جوشش داشته باشد. اما متاسفانه در کشور ما چندان به جوهره دینی توجه نمیشود.
هاشمیطباء درباره برنامههایش برای استحکام بنیان خانواده در ایران گفت: بنده معتقدم مسئله ازدواج در کشور ما بیشتر دچار درد فرهنگی است، اینگونه نیست که دولتها با دادن وام، تهیه مسکن بتواند کانون خانواده را تقویت کنند. کشور ما در این حوزه دچار درد فرهنگی است و باید با کنشها و رفتارهای فرهنگی آن را درمان کرد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به شعارهای برخی از کاندیداها در زمینه رفع موانع ازدواج گفت: برخی از کاندیداها در بیان وعدههای خود ژست اپوزوسیونی میگیرند و سخنانی مطرح میکنند که علیه نظام جمهوری اسلامی است. مانند کسی که در واشنگتن و خارج از ایران نشسته و اظهاراتی را علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح میکند، اما من معتقدم دولت در این خصوص به جز برخی حمایتها نمیتواند اقداماتی را صورت دهد لذا برای حل این مشکل به حرکت فرهنگی نیازمندیم.
وی ایجاد زمینههایی برای ازدواج سهل وآسان را از جمله برنامههای فرهنگی دانست و گفت: باید زمینه ازدواجهای آسان و به دور از تشریفات در کشور فراهم شود، زیرا هرچه تشریفات بیشتر شود فرصت و زمان ازدواج جوانان بیشتر به عقب میرود.
هاشمیطباء درباره استفاه از پژوهشهای کشور برای رفع مسائل اجتماعی و فرهنگی گفت: معتقدم پژوهشکدهها و پژوهشگاههای کشور به عنوان یک چهاردیواری تنها به انجام کارهای اداری خود میپردازند، زیرا جامعه و دولت از آنها برای حل مشکلات استفاده نکرده است. مشکل پژوهش در کشور ما این است که به آن بها داده نمیشود و به دنبال حل مسائل از طریق آن نیستیم؛ لذا باید کمک کنیم تا پژوهشکدهها با انجام پژوهشهای کاربردی به بتن جامعه نزدیکتر شود و از آنها در راستای حل مشکلات بهره گرفت.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری درباره مشکلات بانکداری اسلامی گفت: بنده معتقدم بانکداری پدیده جدیدی در اسلام بوده و در صدر اسلام وجود نداشته است.
وی گفت: بانکداری در ایران به شکلی است که ما توانستهایم تنها عقود اسلامی را بر پدیده غربی سوار کنیم و به دنبال حل این موضوع از ابتدا نبودهایم.
هاشمیطباء خاطرنشان کرد: این مقوله، مقوله پیچیدهای است که با آن به شیوه کلاه نادرست شرعی برخورد شده، لذا نتوانسته بسیاری از مشکلات موجود را برطرف کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *