-گروه سیاسی: ماجرا از توافق چهارم آوریل آغاز شد؛ زمانی که مقرر گردید افراد مسلح از دو شهر "زبدانی" و "مضایا" در ریف دمشق که در کنترل نیروهای ارتش سوریه قرار دارد خارج شوند و در ازای خروج این افراد مسلح، نزدیک به 16 هزار نفر از غیرنظامیان ساکن "فوعه" و "کفریا" از این دو شهر خارج و به ریف حلب منتقل شوند. بشار اسد در این باره گفته بود که "این تخلیه به صورت موقت بوده و بعد از شکست تروریستها، ساکنان به خانههای خود بازخواهند گشت".
طی روزهای گذشته دستکم 80 اتوبوس جهت انجام انتقال غیرنظامیان به "ریف حلب" وارد فوعه و کفریا شد و فرآیند خروج غیرنظامیان همچنان ادامه دارد.
اما عصر روز شنبه (26 فروردین) و به فاصله یک روز از آغاز نقل و انتقال، انفجار تروریستی مهیبی در مسیر اتوبوسهای حامل غیرنظامیان فوعه و کفریا رخ داد که در پی این انفجار تاکنون بیش از 100 غیر نظامی کشته و حدود 48 نفر دیگر نیز زخمی شدند؛ گروه تروریستی احرارالشام مسئولیت این انفجار را به عهده گرفته است؛ گروهی که هنوز که هنوز است آمریکا و اتحادیه اروپا، آن را گروهی "میانه رو" و "غیرتروریست" و جزو "مخالفان مسلح دولت سوریه" می داند.
غیرنظامیان، زنان و کودکان فوعه و کفریایی، حدود "30 ساعت" گرسته نگاه داشته شدند و بعد از دادن غذا به طرزی ددمنشانه به شهادت رسیدند.
اثبات ناکارآمدی سازمانهای بین المللی در حل بحران سوریه/ جنایت اخیر سند حقانیت مردم و دولت سوریه است
در همین رابطه جعفر قنادباشی کارشناس و تحلیلگر مسائل غرب آسیا در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، اظهار کرد: جنایت هولناک اخیر در مسیر اتوبوس های مردم غیرنظامی فوعه و کفریا بار دیگر غلط بودن انگاره "غیرتروریستی" بودن برخی گروههای ضد حکومت سوریه را اثبات کرد.
وی افزود: لازم بود که هم سازمان ملل و هم کسانی که به عنوان میانجی انتخاب شدند، تضمین های لازم را برای رسیدن بدون دردسر ساکنان فوعه و کفریا به ریف حلب بدهند؛ کمانکه ما دیدیم اتوبوس های حامل تروریستها در صحت و سلامت کامل به ادلب رسیدند و هیچ آسیبی متوجه آنها نشد؛ حقیقت این است که عامل عدم نظارت بر نقل و انتقال "ساکنان فوعه و کفریا" و " تروریستها"، در رقم خوردن جنایت اخیر بیشترین نقش را داشته است.
قنادباشی با بیان اینکه تروریستها به هیچ عنوان قابل اعتماد نیستند و به هیچ روی نمی توان روی قول ها و وعده وعیدهای آنها حساب کرد، تاکید کرد: چهره واقعی تروریستهای بین المللی سوریه که بیش از 6 سال است گرد هم جمع شده اند و روز به روز در حال افول هستند، در ماجرای جنایت بیش از 100 غیرنظامی شیعه فوعه و کفریا برای جهانیان روشن شد؛ اما همچنان غربی ها خودشان را به ندیدن می زنند و چشمشان را بر روی جنایت وحشیانه و ددمنشانه تروریستها در سوریه بسته اند.
قنادباشی تصریح کرد: جنایت اخیر هم ناکارآمدی سازمانهای بین المللی در حل بحران سوریه را اثبات کرد و هم "میانه رو" خواندن برخی گروههای تروریستی توسط آمریکا و اتحادیه اوپا را به سخره کشاند.
این تحلیلگر مسائل غرب آسیا در ادامه با بیان اینکه هیچ جنایتکاری در طول تاریخ، سنگدلی، شقاوت و قساوت تروریستهای امروز سوریه را نداشته است، خاطرنشان کرد: جنایت اخیر مردم بی گناه فوعه و کفریا، سند حقانیت مردم و دولت سوریه و همچنین همپیمانان استراتژیک این کشور است.
قنادباشی با بیان اینکه موقعیت نظامی و استراتژیک فوعه و کفریا حساس بود اما نه به این اندازه که اجازه رسیدن غذا هم به ساکنان آن داده نشود، گفت: مقاومت مردم فوعه و کفریا در طول سه سال گذشته در برابر محاصره تکفیری ها مثال زدنی بود و همین امر باعث انتقام گیری تروریستها از آنان شد.
شیعه بودن مردم فوعه و کفریا در انجام عملیات تروریستی اخیر بیتاثیر نبود
همچنین
حسن هانی زاده یکی دیگر از کارشناسان و تحلیلگران مسائل غرب آسیا در گفتوگو با
خبرنگار گروه سیاسی ، اظهار کرد: جنایت روز شنبه نشان داد که
گروههای تروریستی به هیچکدام از تعهدات خودشان پایبند نیستند و هرگاه که دچار شکست
می شوند دست به عملیات انتحاری و تروریستی می زنند.
وی
افزود: پشت این عملیات تروریستی، آمریکا، عربستان، رژیم
صهیونیستی، قطر، اردن و برخی کشورهای غربی قرار دارند و از طریق این هراس افکنی
سعی می کنند که دولت سوریه را به دادن امتیازات بیشتر به گروهکهای تروریستی وادار
کنند.
هانی
زاده با بیان اینکه دولت سوریه در خصوص انتقال اعضا و خانواده های گروهک های
تروریستی به "مضایا" و "زبدانی" ، به تعهدات خودش عمل کرد اما
تروریستها با این عملیات انتحاری ثابت کردند نمی خواهند به یک راه حل سیاسی برسند،
افزود: آمریکایی ها از طریق تشویق تروریستها به انجام عملیات انتحاری، سعی در
تضعیف دولت سوریه دارند.
این
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه مردم فوعه و کفریا در طول سه سال گذشته نوعی
از پایداری و مقاومت منطقه ای و داخلی را در برابر تروریستها از خودشان نشان دادند،
خاطرنشان کرد: یقینا شیعه بودن مردم فوعه و کفریا در انجام عملیات تروریستی روز
گذشته بی تاثیر نبود.
گفتنی است؛ "فوعه" شهرکی شیعه نشین در شمال سوریه و در "ریف ادلب" است. این شهرک در شمال شرق ادلب قرار دارد و بر طبق آخرین سرشماری این شهرک بیش از 10 هزار نفر نفر جمعیت داشته است. بیشتر اهالی این شهرک را مسلمانان شیعه تشکیل میدهند. شهرک پس از جنگ داخلی سوریه نزدیک به سه سال است که در محاصره نیروهای مخالف دولت قرار دارد.
"کفریا" نیز یک شهرک شیعه نشین در شمال سوریه و در ریف ادلب قرار دارد؛ این شهرک با جمعیتی بالغ بر 20 هزار نفر در محاصره تروریست هاست و به مدت سه سال است از انتقال مواد غذایی به این شهر جلوگیری میشود. تروریست ها به منظور جلوگیری از کمک به خطوط تدارکاتی جبهه مقاومت در شمال و جنوب، این دو شهرک را محاصره کردند.
با توجه به اینکه آمریکایی ها اخیرا به بهانه حمله شیمیایی دولت سوریه به منطقه خان شیخون به پایگاه هوایی الشعیرات حمله ور شدند و چندین موشک را به سمت آن پرتاب کردند، اما دیدیم که در برابر این جنایت تروریستی تکفیری ها که حدود یکصد تن از مردم بی گناه فوعه و کفریا در آن جان باختند، سکوت سنگینی اختیار کردند! سکوتی که از رنگین تر بودن خون تروریستها نسبت به مردم سوریه برای آمریکایی ها، پرده برداری می کند.