اعتکاف چه اعمالی دارد/چه کارهایی برای فرد معتکف ممنوع است

21:45 - 20 فروردين 1396
کد خبر: ۲۹۶۹۸۵
حجت الاسلام والمسلمین خداداده با اشاره به اینکه فرد معتکف شرایط خاصی را رعایت می کند، از اعمال ویژه اعتکاف سخن گفت.
اعتکافحجت الاسلام و المسلمین کمال الدین خداداده کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: اعتکاف و اعمال آن شباهت‌هایی به حالت احرام و اعمال آن دارد.

وی ادامه داد: زمانی که ما محرم می شویم و به خانه خدا احرام می بیندیم، انجام دادن بعضی از اعمال در این شرایط برای ما حرام می شود که از جمله آن ها می توان به صید کردن و یا روابط با همسر اشاره کرد.

حجت الاسلام والمسلمین خداداده تصریح کرد: اعتکاف نیز حالتی شبیه به احرام دارد به این معنا که وقتی انسان معتکف می شود در حقیقت معتکف خانه خدا است و انجام دادن برخی از اعمال برای او حرام می شود.

وی در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: در شرایطی که فرد در مراسم اعتکاف حاضر می شود، نمی تواند از مسجد خارج شود مانند فرد حاجی که نمی تواند از حالت احرام خارج شود.

این کارشناس مذهبی یادآور شد: زمانی که انسان معتکف می شود باید شرایط خاص اعتکاف را به طور کامل رعایت کند و توجه او تنها به سوی خداوند باشد.

وی همچنین گفت: در حالت اعتکاف حتی بوییدن عطر و استفاده از آن برای فرد دارای اشکال است از این رو چنین فردی در شرایط خاصی قرار دارد که باید احکام و اعمال خاصی را مورد توجه قرار دهد.

حجت الاسلام و المسلمین خداداده تصریح کرد: برای انسان در روز اول و دوم اعتکاف مستحب است که یکسری اعمال را انجام دهد اما اگر دو روز به نیت اعتکاف در مسجد ماند ، معتکف شده و روزه روز سوم اعتکاف بر او واجب می شود.

وی اظهار کرد: چنین فردی باید حتما در مسحد  حاضر باشد و اعتکافش را ادامه دهد و نمی تواند آن را رها کند چرا که در صورت شکستن اعتکاف، گویی روزه واجب را شکسته و باید کفاره آن را پرداخت کند.

این کارشناس مذهبی همچنین یادآور شد: با نگاهی به اعمال اعتکاف متوجه می شویم که مناسک بسیار خاصی در این زمینه وجود دارد که در زمان پیامبر اکرم (ص) نیز این موضوع بین مسلمانان رواج داشته است.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود توضیح داد: خود پیامبر اکرم (ص) نیز به اعتکاف بسیار مقید بودند و در برخی از اوقات سال به خصوص در دهه آخر ماه مبارک رمضان معتکف می شدند.

حجت الاسلام والمسلمین خداداده تصریح کرد: در بین اعمال اعتکاف تنها روزه گرفتن بر فرد معتکف واجب است و سایر اعمالی که انجام دادن آن ها و همچنین دعاهایی که خواندن آن ها در کتاب هایی مانند مفاتیح الجنان مورد سفارش قرار گرفته است، مستحب است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین خواندن دعای ام داوود در روز 15 رجب که برابر با روز آخر اعتکاف است، بر افراد مستحب است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *