حضور دوندههای عربستانی در تهران، وزیر ورزش را به کارت زرد نمایندگان مجلس نزدیک میکند؟
هجدهم فروردین امسال نخستین دوره مسابقات بین المللی دو ماراتن پارس، با حضور دونده هایی از ایران و 40 کشور جهان، در غرب تهران و در مسیر ورزشگاه آزادی تا میدان آزادی به صورت رفت و برگشت و به طول 42 کیلومتر برگزار شد.
خبرگزاری میزان -
-گروه سیاسی: هجدهم فروردین امسال نخستین دوره مسابقات بین المللی دو ماراتن پارس، با حضور دونده هایی از ایران و 40 کشور جهان، در غرب تهران و در مسیر ورزشگاه آزادی تا میدان آزادی به صورت رفت و برگشت و به طول 42 کیلومتر برگزار شد.
علی رغم برخی از ضعف های برگزاری این مسابقه نظیر "ایجاد ترافیک سنگین در اتوبان شهید لشکری و بروز مشکل برای مسافران فرودگاه مهرآباد و پایانه اتوبوسرانی ترمینال غرب" و همچنین "کمبود برخی از امکانات مورد نیاز در مسیر مثل آب آشامیدنی کافی"، اما به اذعان اکثر کارشناسان، برگزاری این مسابقه بین المللی با این ابعاد گسترده و در نظر گرفتن تعداد بالای دونده های خارجی و همچنین طول مسافت زیاد، جای تقدیر فراوانی دارد.
"برجام" رویکرد جامعه جهانی ورزش نسبت به ایران برای میزبانی ها را تغییر داده است
مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان دولت یازدهم در حاشیه برگزاری مسابقه دو ماراتن پارس گفته بود: "امیدواریم پس از اجرای برجام که باعث شده جامعه جهانی ورزش، رویکرد خوبی نسبت به ایران برای میزبانیها داشته باشد، ورزش ایران در حوزههای همگانی و قهرمانی توسعه پیدا کند".
اما یکی از حاشیه های پررنگ تر از متن نخستین دوره مسابقات بین المللی دو پارس، حضور ورزشکاران کشور عربستان سعودی در این دوره بود؛ مساله ای که واکنش های متفاوتی را در پی داشت؛ این حضور در حالی رخ داده بود که ایران و عربستان همچنان با یکدیگر روابط کنسولی ندارند و حتی مسابقات فوتبال جام باشگاههای آسیا میان تیمهای ایرانی و عربستانی، در زمین کشور ثالث برگزار می شود.
دست پایین دولت در مواجهه با اقدامات نسنجیده حکومت عربستان سعودی
در همین رابطه سید قاسم جاسمی نماینده مردم کرمانشاه و عضو فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، ضمن واکنش نشان دادن به حضور ورزشکاران عربستانی در مسابقه دو ماراتن تهران که روز جمعه (18 فروردین) حوالی میدان آزادی برگزار شد، اظهار کرد: متاسفانه در مواقعی که ما باید عکس العمل مناسب به طرف مقابل نشان دهیم، این کار را نمی کنیم.
وی با بیان اینکه حضور دونده های عربستانی در مسابقه دو ماراتن تهران هیچگونه توجیهی نداشت، تاکید کرد: این حضور در ذهن مردم ایران سوالات فراوانی را ایجاد کرده و مردم حق دارند در این خصوص سوالات خود را بپرسند.
این عضو فراکسیون ورزش مجلس در ادامه با بیان اینکه متاسفانه دولت در مواجهه با اقدامات نسنجیده حکومت عربستان سعودی، دست پایین را می گیرد، عنوان کرد: فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی باید به ماجرای حضور دونده های عربستانی در مسابقه روز 18 فروردین 96 وارد شود و از وزیر مربوطه سوالات پیش آمده را بپرسد و طرح موضوع کند.
جاسمی یادآور شد: باید از تکرار دوباره چنین سهل انگاری هایی جلوگیری شود که در این جلوگیری نقش نمایندگان ملت بسیار پررنگ است.
لزوم افزایش دیپلماسی ورزشی توسط مسئولان
پیش از این جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت و عضو فراکسیون ورزش مجلس دهم با بیان اینکه افزایش روابط دیپلماسی ورزشی مهمترین اقدامی است که مسئولان ورزشی کشور باید بر روی آن تمرکز کنند، گفته بود: "تمرکز بر روی برگزاری بینقص نخستین مسابقه دو بینالمللی در تهران میتواند ایران را به اهداف خود نزدیکتر و از این طریق سیاستهای خصمانه عربستان را افشا کند."
وی بیان کرده بود: ثبتنام ورزشکاران عربستانی در این مسابقه و حضور آنها در ایران نشان از "نگاه متناقض سیاسی عربستانی ها به ایران"، "دخیل کردن سیاست در ورزش" و "پوچ بودن ادعاهایشان علیه ایران" است.
با این حال و با وجود اظهارنظرهای متفاوت اعضای فراکسیون ورزش، باید منتظر بمانیم و ببینیم که موضع رسمی فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی در قبال حضور دونده های عربستانی در مسابقات بین المللی دو پارس، چگونه خواهد بود؟ آیا آنها این حضور را در راستای دیپلماسی ورزشی قلمداد خواهند کرد یا وزیر ورزش را درحالیکه هنوز 6 ماه از وزارتش نمی گذرد به اولین کارت زرد خود نزدیک می کنند؟
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *