مدار صفر درجه، شاهکار حسن فتحی/ درخشش شهاب حسینی و لعیا زنگنه در این سریال از یاد نمی رود + عکس
سریال "مدار صفر درجه" از جمله آثار درخشان حسن فتحی است که می توان از آن با عنوان شاهکار یاد کرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، سریال "مدار صفر درجه" از جمله آثار درخشان حسن فتحی است که می توان از آن با عنوان شاهکار یاد کرد.
مدار صفر درجه سریالی ایرانی است که از ۳ اردیبهشت ۱۳۸۶ از شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی ایران به روی آنتن رفت. گمان میرود این فیلم بر اساس زندگی واقعی عبدالحسین سرداری ساخته شده باشد، اما هیچگونه نشانه دقیقی برای تأیید این موضوع در سریال موجود نیست (نه نام شخصیتها و نه سرنوشت آنها به عبدالحسین سرداری شباهتی ندارد).
این سریال ماجرای سفر دانشجویی ایرانی به نام حبیب پارسا (شهاب حسینی) به فرانسه- به خاطر تحصیل در رشتهٔ فلسفه در دانشگاه پاریس - را نشان میدهد. ماجرا بر بستر جنگ جهانی دوم و شکل گرفتن صهیونیزم و تسلط تدریجی بر فلسطین میگذرد که طبیعتاً فضای داستان متأثر از این واقعه مهم تاریخی است. در زمان اعزام دانشجویان ایرانی به فرانسه و همچنین تحصیل آنها در دانشگاه پاریس، جنگ جهانی دوم نیز در حال آغاز است.
حبیب پارسا در دانشگاه با دختری یهودی به نام سارا استروک (ناتالی متی) آشنا میشود که اوایل، در کلاس با یکدیگر به مخالفت میپردازند که تدریجاً این مخالفت و سرکشی به عشق و تمایل بین این دو نفر مبدل میشود.
ترور یهودیان به دست صهیونیستها در ایران و اروپا و دنبال کردن سرنوشت دانشجویی ایرانی در فرانسه و رابطه عاطفی او با دانشجویی یهودی با سلسله حوادثی به یکدیگر مرتبط میشوند. به دنبال فتح پاریستوسط آلمان نازی، جان سارا آستروک و خانوادهاش نیز به خطر میافتد زیرا دولت آلمان با یهودیان مخالف است؛ و پس از این وقایع مشکلات فراوانی برای حبیب که پس از مدتی به ایران بازمیگردد روی میدهد درحالی که از پی خواسته او سارا آستروک و مادرش نیز به تهران آمده بودند؛ (زیرا جانشان در پاریس به خطر افتاده بود) و حبیب مجدداً دو بار دستگیر میشود (به اتهام ربودن گذرنامه).
پس از آزادی وی از زندان شهربانی و رخ دادن اتفاقاتی از جمله کشته شدن چند نفر مثل سرگرد فتّاحی و خواهر حبیب، در آخر ماجرا سارا عمویش را که در تخت جمشید قصد قتل حبیب را داشت به قتل میرساند و حبیب پارسا دوباره به زندان میافتد؛ ولی در آخر پس از رهایی از زندان به معشوق خود میرسد که آخرین سکانس سریال است.
دوبلهٔ این سریال در شهریور ۱۳۸۵ یعنی ۸ ماه پیش از آن که به روی آنتن برود شروع شد.
در ابتدا قرار بود طی یک ماه و نیم کار دوبله به پایان برسد ولی تا پایان اردیبهشت ۱۳۸۶ به درازا کشید. بهرام زند سرپرست گویندگان این سریال دلیل این تأخیر را سختی کار و ضرورت حفظ کیفیت عنوان کرد. وی افزود در دوبلهٔ این سریال بیش از ۶۰۰ دوبلور شرکت داشتهاند که به جای بازیگران ایرانی و خارجی صحبت کردهاند.
صداپیشگان
پرویز بهرام، احمد رسولزاده، فهیمه راستکار، ناصر طهماسب، مریم شیرزاد، ناصر نظامی، فریبا رمضانپور، حمید منوچهری، جواد بازاریان، تورج مهرزادیان، کسری کیانی، صادق ماهرو، ناصر احمدی، کتایون اعظمی، مهتاب عسگری، اعظمالسادات دلیری، علیهمت مومیوند، میرطاهر مظلومی، مینا حبیلی، مینا شجاع، بهمن هاشمی، امیر جوشقانی، محمدعلی دیباج، منوچهر زندهدل، بهرام زاهدی.
شخصیت های این سریال تاریخی به شرح زیر هستند:
• شهاب حسینی در نقش حبیب پارسا
• ناتالی متی در نقش سارا آستروک
• رؤیا تیموریان در نقش مادر حبیب
• مسعود رایگان در نقش پدر حبیب
• پیر داغر در نقش سرگرد بهروز فتاحی
• لعیا زنگنه در نقش زینتالملوک جهانبانی
• آتنه فقیهنصیری در نقش سعیده پارسا
• احمد ساعتچیان در نقش محسن مظفر
• پیام دهکردی در نقش سردار احتشام
• ایرج راد در نقش جهانگیر همایونپناه
• رحیم نوروزی در نقش تقی نواده
• علی قربانزاده در نقش اردشیر توکلی
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *