نگاهی به سیاست ضد مهاجرت رئیس جمهور آمریکا/ ترامپ چگونه به اعتراضات مردمی دامن زد
«دونالد ترامپ» به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا از روز 20 ژانویه کار خود را در کاخ سفید آغاز کرد اما در طول این مدت سیاستهایی را در پیش گرفته که برخی از آنها با اعتراض گسترده در داخل و خارج از آمریکا مواجه شده است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه بینالملل ،«دونالد ترامپ» به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا از روز 20 ژانویه کار خود را در کاخ سفید آغاز کرد اما در طول این مدت سیاستهایی را در پیش گرفته که برخی از آنها با اعتراض گسترده در داخل و خارج از آمریکا مواجه شده است.
دونالد ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی خود متعهد شده بود که اقدامات سختگیرانهای را در مرزها و برای کنترل مهاجرت در پیش خواهد گرفت و در مرز مشترک آمریکا با مکزیک نیز دیواری را احداث خواهد کرد.
ترامپ بعد از روی کار آمدن و در تاریخ 27 ژانویه فرمان مهاجرتی جدیدی را امضا کرد که بر اساس آن پناهجویان سراسر جهان به مدت 120 روز و نیز مهاجران 7 کشور ایران، سوریه، عراق،،یمن، لیبی، سومالی و سودان به مدت 90 روز حق ورود به آمریکا را ندارند.
در این دستور اجرایی، از مقامات وزارت امنیت داخلی و امور خارجه آمریکا و همچنین مقام هماهنگ کننده اطلاعات ملی این کشور خواسته شده بود تا لیستی از کشورهایی ارائه دهند که حاضر به همکاری و دادن اطلاعات لازم در زمینه بررسی اتباع خارجی نیستند.
علاوه بر این در این قانون به کشورهای مورد هدف 60 روز فرصت ارائه اطلاعات شهروندان خود به مقامات مربوط داده شده و مقامات کاخ سفید اعلام کردند در غیر اینصورت از ورود مهاجران این کشورها به آمریکا جلوگیری میشود.
با اجرایی شدن دستور ترامپ در اولین روز، تظاهرات گستردهای در فرودگاههای سراسر آمریکا به راه افتاد و بسیاری از مردم آمریکا در اعتراض به سیاست ضد مهاجرت ترامپ در فرودگاههای این کشور ازدحام کردند.
سازمان ملل نیز در واکنش به تصمیم ترامپ مبنی بر ممنوعیت ورود پناهجویان و نیز مهاجران از کشورهایی با اکثریت مسلمان به آمریکا، این اقدام را محکوم کرد.
آژانس پناهندگان سازمان ملل و نیز سازمان بینالمللی مهاجرت، از دولت ترامپ خواستار پذیرش پناهجویانی شد که از جنگ و شکنجه فرار کردهاند، حقی که قوانین بینالمللی از آن محافظت میکنند.
این تصمیم ترامپ علاوه بر واکنش سازمان ملل و نیز مردم و مقامات آمریکا با واکنش بسیاری از کشورها نیز همراه شد.
یکی از اقدامات پلیس آمریکا در راستای اجرای دستور مهاجرتی جدید ترامپ، دستبند زدن به کودک 5 ساله ایرانی بود که این اقدام پلیس آمریکا با واکنش گسترده مواجه شد و بسیاری از رسانههای جهان نیز این اقدام پلیس آمریکا را پوشش دادند.
این در حالی است که کاخ سفید ادعا کرد که کودک پنج ساله ایرانی تبار که چندین ساعت در یکی از فرودگاههای آمریکا بازداشت شده، میتواند یک تهدید امنیتی محسوب شود.
این کودک در فرودگاه بینالمللی «دالس» واشنگتن بیش از چهار ساعت بازداشت شد و گزارشها حاکی است که پلیس آمریکا به این کودک پنج ساله دستبند زده و کاخ سفید نیز ادعا کرد که این کودک میتواند تهدید امنیتی برای آمریکا باشد.
«شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید نیز به دفاع از این اقدام پلیس آمریکا پرداخته و گفت: اگر به خاطر سن و جنسیت کسی فرض کنیم که آن شخص تهدید امنیتی محسوب نمیشود، اشتباه و گمراه کننده است.
علاوه بر این دادستانهای 16 ایالت آمریکا با انتشار بیانیهای، اقدام دونالد ترامپ در راستای ممنوعیت ورود مهاجران از 7 کشور به آمریکا را محکوم کردند و یک قاضی فدرال در نیویورک با صدور حکمی دستور جدید ترامپ را به طور موقت تعلیق کرد.
دونالد ترامپ در پی این اقدام تعدادی از دادستانهای آمریکا، آنها را هدف حملات لفظی و انتقاد شدید قرار داد و «سالی یتس» دادستان کل و سرپرست موقت دادگستری آمریکا را نیز که حاضر به دفاع از دستور ضد مهاجرت ترامپ نشد از کار برکنار کرد.
در پی بالا گرفتن تظاهرات و ثبت چندین شکایت علیه این دستور، «جیمز روبارت» قاضی فدرال ایالت واشنگتن با صدور حکمی دستور ضد مهاجرت ترامپ را در سراسر آمریکا به حالت تعلیق در اورد.
کاخ سفید در پی این اقدام قاضی ایالت واشنگتن، درخواست تجدید نظر در این حکم را از وزارت داگستری خواستار شد. در پی درخواست تجدید نظر کاخ سفید، شعبه نهم دادگاه استیناف در سانفرانسیسکو تشکیل جلسه داد اما درخواست تجدید نظر از سوی کاخ سفید نیز نتیجهای در بر نداشت.
پس از لغو دستور ضد مهاجرتی ترامپ، کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ دستور جدیدی در این راستا امضا خواهد کرد و دونالد ترامپ متعهد شد که در تنظیم دستور ضد مهاجرتی جدید به گونهای عمل کند که دادگاه آمریکا نتواند این دستور را لغو و یا آن را به چالش بکشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *