روش عجیب ترور با دستمال!/گاز سمی vx را بشناسید+تصاویر
قتل «کیم جونگ نام» برادر ناتنی رهبر کره شمالی و آشکار شدن عامل اصلی و نحوه قتل وی بار دیگر موجب شد که یکی از خطرناکترین سلاح های کشتار جمعی یعنی گاز سمی ویایکس (vx) به صدر خبر رسانهها تبدیل شود.
به گزارش گروه بینالملل ، پلیس مالزی سرانجام پس از تحقیقات فشرده و گسترده خود درباره عامل اصلی قتل برادر ناتنی رهبر کره شمالی اعلام کرد که بنا بر تحقیقات پلیس ماده مورد استفاده برای قتل «کیم جونگ نام»، ماده شیمیایی «وی ایکس» (عامل اعصاب) بوده که یک ماده شیمیایی بسیار سمی است که در تولید سلاح های شیمیایی کشتار جمعی استفاده می شود.
«کیم جونگ نام» 45 ساله برادر ناتنی رهبر کره شمالی که از سال 2001 به علت اختلافاتی با پدر فقید خود «کیم جونگ ایل» در تبعیدی غیررسمی در جزیره ماکوئو چین زندگی میکرد بنابه گزارش رسانههای خبری روز 13 فوریه در فرودگاه کوالالامپور هنگامی که قصد سفر به ماکائو را داشت که دو زن همزمان و با اسپری مادهای را به صورت وی پاشیده و به سرعت از محل میگریزند؛ «کیم جونگ نام» اندک زمانی پس ازحمله در راه بیمارستان جان سپرد.
پلیس مالزی سرانجام پس از تحقیقات فراوان با اشاره به اینکه در رابطه با قتل کیم جونگ نام نزدیک به 10 تن مظنون بازداشت شده اعلام کرد که کالبدشکافیهای جسد نشان میدهد که برادر ناتنی «کیم جونگ اون» با یک نوع ماده سمی خطرناکی به قتل رسیده است؛ بقایای گاز سمی «ویایکس» بر روی صورت و چشم مقتول نشان میدهد که وی با این ماده شیمیایی خطرناک به قتل رسیدهاست که در سلاح های کشتار جمعی به کار میرود.
پلیس مالزی همچنین ضمن اشاره به اینکه تحقیقات گسترده درباره جزئیات این قتل آغاز شده تأکید کرد که در شرایط حاضر مهمترین و جدیترین سؤال این است که این زنان چگونه به این سلاح کُشنده دسترسی پیدا کردهاند و اینکه از چه طریقی این گاز سمی وارد کشور مالزی شدهاست.
گاز «ویایکس» VX یکی از خطرناکترین ترکیبات شیمیایی است که تاکنون انسان ساخته و بیشتر استفاده آن در ساخت سلاح های شیمیایی است، از نظر ظاهری این گاز همانند روغنی کم رنگ مینماید، بدون رنگ و بدون بو بوده و در رده سمیترین گازهای عصبی قرار دارد، و از طریق استشمام، غذا، پوست و چشم وارد بدن میشود، استشمام این گاز عضلات تنفسی را فلج کرده و در عرض چند دقیقه باعث مرگ میشود.
گاز وی اکس (VX) نخستین بار در آزمایشگاه تحقیقاتی در شهر ویلت شر انگلیس در سال 1952 ساخته شد و همزمان اثرات وحشتناک و مخرب آن مورد مطالعه قرار گرفت، دولت انگلیس فنآوری تولید این سلاح شیمیایی (VX) را در اختیار ایالات متحده قرار داد و در مقابل آن فنآوری سلاحهای هستهای حرارتی را دریافت نمود.
خاصیت چسبندگی این ماده استفاده راهبردی آن برای از کار انداختن پایگاهها و یا فرودگاههای دشمن میسر میسازد؛ این چسبندگی بسیار قوی موجب مرگ نیروهایی میشود که قصد استفاده از پایگاههای هوایی و یا پادگانهای آلوده به وی.اکس را داشته باشند و حرف «V» که پیشوند اسم آن میباشد به معنای ماندگاری درازمدت این ماده است که آن را بسیار خطرناکتر از گازهای اعصاب دیگر (سریG) مانند تابون (GA) و یا سارین (GB) میکند.
تابون (GA) و یا سارین (GB به سرعت تجزیه میشوند، اما مایع ویایکس از طریق پوست و چشم قربانی به سرعت جذب شده و پس از یک تا 2 ساعت باعث مرگ وی میگردد و زمانی که از آن به صورت اسپری استفاده گردد تقریباً به صورت آنی باعث مرگ میگردد و چنانچه این ترکیب استنشاق گردد مرگ را به همراه خواهد داشت منتهی در دراز مدت .
خوشبختانه آگاهی انسان از خواص کشنده و مخرب گاز وی اکس موجب شده که موارد استفاده از این گاز حتی در میدان های جنگ نیز محدود باشد چرا که چنانچه جهت وزش باد تغییر کند ویایکس به طرف نیروها و یا استحکامات خودی رانده شده و باعث مرگ آنها خواهد گشت.
و از سویی دیگر چنانچه وی اکس جهت نابودی دشمن مورد استفاده قرار گیرد میتواند آغازگر یک سری حملات متقابل هستهای شود، چون گاز سمی ویایکس جز سلاح های کشتار جمعی طبقهبندی شده است که از منطقه اصابت پخش و منجر به مرگ هر جانداری در مسیر خود میگردد.
در حال حاضر تنها کشورهای آمریکا، فرانسه و روسیه دارای ماده سمی خطرناک VX هستند، و انگلیس پس از دریافت فنآوری سلاح های حرارتی هستهای پروژههای خود را در ارتباط با ویایکس متوقف کرد.
بنا به گزارش های رسمی تاکنونی هیچ مدرکی دال بر استفاده از VX به دست نیامده اما مستندات موجود نشاندهنده این است که صدام دیکتاتو سابق عراق به احتمال زیاد طی سال های 1988-1980، یعنی در دوران دفاع مقدس و جنگ ایران از این گاز سمی استفاده کرده است؛ در کنار آن نیز میتوان از استفاده احتمالی VX در حمله ارتش صدام به کردهای عراق در شهر حلبچه نیز نام برد که منجر به کشته شدن حداقل 5000 نفر و مشکلات زیست محیطی و بهداشتی زیادی شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *