انتقاد از رژیم شاه، زندان ، تبعید و شهادت را در پی داشت/ قبل از انقلاب برخی زنان ابزار برای طبقه فاسد بودند/با حضور در مناطق مختلف، آمریکا را زمین گیر کردیم
نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت گفت: قبل از انقلاب مردم استقلال و آزادی نداشتند، انتقاد از رژیم شاه، زندان ، تبعید و شهادت را در پی داشت، خفقان سیاسی حاکم بر جامعه، روح آزادی خواهی ملت را سرکوب می کرد.
خبرگزاری میزان -
-گروه سیاسی: «با حضور در مناطق مختلف چون عراق ، سوریه، لبنان و.. عملا آمریکا و اسرائیل را زمین گیر کردیم»، «انتقاد از رژیم شاه، زندان ، تبعید و شهادت را در پی داشت»و «قبل از انقلاب برخی زنان ابزار برای طبقه فاسد بودند اما امروزه زن شخصیت پیدا کرده است»، این جملات را حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر در گفت و گویی که به مناسبت دهه فجر ترتیب داده شده بود به گفت.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر متولد پنجم خرداد 1333 در اصفهان است وی تحصیلات حوزوی خود را در مقاطع مختلف در اصفهان و قم با موفقیت سپری و در سال 1373 از شورای مدیریت حوزه علمیه قم ، مدرک دوره دوم خارج معادل دکترا را دریافت کرد.
وی در سال 1376 نیز از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان امام جمعه موقت اصفهان منصوب شد و به مدت 5 سال در این سمت انجام وظیفه کرد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر سالهای متمادی در بعثه حضرت امام خمینی (ره) و سپس در بعثه مقام معظم رهبری مسئولیت داشته و از سال 1370 توسط حجت الاسلام و المسلمین ری شهری به ترتیب به عنوان معاون فرهنگی و ارشاد، سرپرست معاونت امور روحانیون و معاون آموزش و پژوهش بعثه مشغول فعالیت بوده است. وی در حال حاضر نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت است.
از وی تعداد 16 جلد کتاب و نزدیک به 50 مقاله علمی تاکنون به چاپ رسیده و چند مقاله نیز به کنگره های بینالمللی حج که در عربستان برگزار میشود ارائه داده است.
در ادامه مشروح گفت وگوی با حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر را می توانید بخوانید:
: بررسی روند انقلاب از آغاز تا سال 57 را چگونه ارزیابی می کنید؟
حجت الاسلام والمسلمین عسکر: اگر بخواهیم زمینه های پیدایش انقلاب اسلامی و علل مقابله امام - قدس سره - با رژیم پهلوی را بررسی کنیم ، به چند نکته مهم باید توجه شود: اولین نکته وابستگی سیاسی تمام عیار رژیم پهلوی به قدرت های استکباری و به خصوص آمریکا و اسرائیل بود. این وابستگی شدید و دخالت آنها در امور داخلی کشور باعث از دست رفتن استقلال میهن و تحقیر ملت ایران شد. اعطای امتیازاتی نظیر کاپیتولاسیون را می توان اوج سرسپردگی و وابستگی تمام عیار رژیم شاهنشاهی پهلوی به قدرت های بیگانه دانست. در همین راستا می توان گفت خاندان پهلوی نه تنها از خود اراده ای نداشتند بلکه توان مدیریت و اداره جامعه را هم نداشتند. رضا خان یک قزاق بود که با کودتای سوم اسفند انگلیسی ها به قدرت رسید و وقتی استعمارگران احساس کردند دیگر او نمی تواند منافع انگلیس را در ایران تأمین کند، وی را برکنار و با ذلت و خواری از ایران تبعید کردند.
نکته دوم اینکه رژیم پهلوی آغازگر یک حرکت مرموز و جدی علیه اسلام و قوانین اسلام بود. ترویج فساد و استفاده از مشروبات الکلی ، مواد مخدر، بی بندو باری و ولنگاری فرهنگی، از بین بردن هویت فرهنگی و سرکوب روحیه خودباوری، مبارزه با عزاداری سیدالشهدا، ترویج بی حجابی و کشف حجاب نمونه هایی از اقدامات رژیم منحوس پهلوی درمبارزه با اسلام بود.
نکته سوم وابستگی اقتصادی آن رژیم بود، اصلاحات ارضی و انقلاب سفید، کشاورزی ایران را نابود و آن را به کشورهای بیگانه وابسته کرد. درکنار افزایش بی رویه واردات ، منابع ملی را غارت و با واگذاری آن به غرب به جای آن تسلیحات وارد کرد. با اقتصاد وابسته، مونتاژ و غیر مولد، قدرت اقتصادی را از مردم گرفتند و در نتیجه شکاف طبقاتی گسترده ای بر جامعه حاکم شد.
در زمینه فرهنگی نیز وضعیت همینطور بود، علاوه بر رژیم پهلوی ، روشنفکران چپ گرا و کمونیست گرچه ظاهراً مغضوب شاه بودند، اما در پشت صحنه یک هدف مشترک داشتند و آن ترویج سکولاریسم و دین ستیزی در جامعه بود، هردوی آنها دین را افیون ملت ها می دانستند وتلاش شان این بود که ملت ما را وابسته کنند.
آنها به حدی جنایت کردند که این مملکت را با نیروی انسانی بسیار توانمند و دانشگاه های قوی از درون تهی کردند. ترویج بی بندوباری در دانشگاهها، تأسیس انجمن های ایالتی و ولایتی ، برداشتن قید اسلام از شرایط انتخابات ، مطرح کردن چیزهای دیگری به جای قرآن در مراسم سوگند و ترویج بی بند و باری به اسم آزادی زنان بخشی از تاریخ سیاه آن دوره است.
پیوندهای شاه با آمریکا و اسرائیل هم از محورهای مهمی بود که اگر تداوم می یافت همین بلایی که امروز دامنگیر خیلی از کشورهاست، بر سر کشور ما نیز می آمد. مردم استقلال و آزادی نداشتند، انتقاد از رژیم شاه، زندان ، تبعید و شهادت را در پی داشت، خفقان سیاسی حاکم بر جامعه، روح آزادی خواهی ملت را سرکوب می کرد. وابستگی از همه جهات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و حتی نظامی بر کشور حاکم و حتی صنایع نظامی نیز غیرکاربردی و وابسته بود.
: به نظر حضرتعالی نقطه آغاز انقلاب از کجا بود؟
حجت الاسلام والمسلمین عسکر: امام (رض) درچنین شرایطی روشنگری را شروع و نه تنها خطرات را گوشزد کردند بلکه شاه دوستی و استعمار را به عنوان ریشه خطر هدف قراردادند. امام (ره) در واکنش به حمله عمال رژیم به مدرسه فیضیه که درفروردین سال 1342 صورت گرفت ، با انتشار بیانیه ای صریحاً فرمودند که شاه دوستی یعنی غارتگری، هتک اسلام، تجاوز به حقوق مسلمین و تجاوز به مراکز علم و دانش؛ شاه دوستی یعنی ضربه زدن به پیکر قرآن و اسلام، سوزاندن نشانه های اسلام و محو آثار اسلامیت؛ «شاه دوستی» یعنی کوبیدن روحانیت و اضمحلال آثار رسالت. در این بیانیه امام می فرمایند: حضرات آقایان توجه دارند اصول اسلام در معرض خطر است. قرآن و مذهب در مخاطره است. با این احتمال، تقیه حرام است... و همین هشدارها مقدمه سلسله رویدادهایی شد که به انقلاب اسلامی منجر شد.
در سخنرانی 13 خرداد ماه 1342 امام با اقتدار در برابر رژیم پهلوی ایستادند و فرمودند: من به شما توصیه می کنم که این قدر با ملت بازی نکن، با روحانیت مخالفت نکن، از سرگذشت پدرت عبرت بگیر، تساوی حقوق زن بهانه ای است که به تو تحمیل کردند تا زمینه اختلاف میان ملت و اخراج تو را فراهم کنند. این اقتدار بی سابقه بود که یک روحانی معمم بدون هیچ پشتوانه نظامی و ساختار تشکیلاتی و با سخنرانی ، وعظ و منبر، روشنگری و در برابر همه جهان ایستادگی کند. این شجاعت و روشنگری های امام به مردم امید بخشید، آنها را وارد اجتماعات و راهپیمایی های مخالفت با رژیم کرد و همانطور که دیدیم در جریان قیام های بعدی لبیک مردم به ندای آزادی بخش امام بود که زمینه سقوط رژیم منحوس 2500 ساله پهلوی را فراهم کرد. امام با کار عظیمی که انجام دادند اسلام را احیا کردند.
:چه نکاتی قبل و در شروع انقلاب مطرح بود و الان شرایط چگونه است؟
حجت الاسلام والمسلمین عسکر: قبل از انقلاب و با شرایطی که آتاتورک در ترکیه به وجود آورد، هدف این بود که منطقه را به سمت سکولاریسم سوق دهند و دین را در این ممالک از بین ببرند. امام توانست جلوی این خطر بزرگ را بگیرد و اسلام را به عنوان مدافع مستضعفان و پابرهنگان معرفی کند. امام در چنین شرایطی می فرمایند: در قول و عمل مدافع اسلام پابرهنگان زمین، اسلام مستضعفین، اسلام رنجدیدگان تاریخ، اسلام عارفان مبارزه جو، اسلام پاک طینتان عارف، و در یک کلمه، مدافع اسلام ناب محمدی - صلی الله علیه و آله وسلم - باشند و افرادی را که طرفدار اسلام سرمایه داری، اسلام مستکبرین، اسلام مرفهین بیدرد، اسلام منافقین، اسلام راحت طلبان، اسلام فرصت طلبان، و در یک کلمه، اسلام امریکایی هستند طرد نموده و به مردم معرفی نمایند.
یکی دیگر از اقدامات مهم امام (ره) احیاء فرهنگ عاشورا بود که مردم شهادت طلب شدند و ما تجلی کل یوم عاشورا، کل ارض کربلا را در دفاع مقدس شاهد بودیم.
مسئله بعدی طرح ایده حکومت اسلامی و نظام ولایت فقیه بود که امام با استدلال و منطق از آن دفاع کردند و پای آن ایستادند، به مردم حق تعیین سرنوشت عطا کردند و نمونه آن برگزاری این همه انتخابات بعد از پیروزی انقلاب درکشور و برجسته شدن نقش مردم است که با استقلال همه جانبه محقق شد. قبل از انقلاب حدود 40 هزارمستشار آمریکایی امور کشور را اداره می کردند و به خاطر حضور در ایران حق توحش می گرفتند، از 54 هزار روستا فقط دو هزار روستا برق داشت، پزشکان ما از خارج می آمدند ولی الان کشور مستقل شده و مردم حاکمیت پیدا کردند و آن بحثی که در شعار ها مطرح می شد، یعنی استقلال و آزادی در کشور ما اتفاق افتاده است. در حالی که در خود اروپای مدعی آزادی و حقوق بشر اگر کسی از هولوکاست انتقادکند، به جرم انتقاد از یک مسئله تاریخی که یا اثبات می شود یا نه، وی را دستگیر و زندانی می کنند و مردم حق ندارند بسیاری از مسائل را مطرح کنند، مردم ما امروز در همه صحنه ها حضور دارند و مسائل را می فهمند، برای خودشان تحلیل دارند و آزادانه حرف می زنند، روزنامه ها ومطبوعات، صدا و سیما و حالا شبکه های مجازی آزادانه مطالب خود را بیان می کنند و می توانند نقد کرده و حرف بزنند.
امام ایده مردم سالاری دینی، دفاع از جمهوریت و اسلام، جهاد سازندگی، تاسیس بنیادهایی برای شکوفایی کشور ، روحیه خودباوری و علمی را در کشور گسترش دادند. امروز بیش از 4 میلیون دانشجو داریم و در سال 2013 میلادی به رتبه 14 علمی جهان رسیدیم. این همه پیشرفت علمی در زمینه های انرژی هسته ای، صنایع هوایی و نظامی، سلولهای بنیادی، پرتاپ ماهواره های فضایی، حوزه سایبری، کشتی های پهن پیکر، نانوتکنولوژی، سد سازی و ... به برکت انقلاب اسلامی و به دست جوانان و دانشمندان ما تحقق پیدا کرده است. امروز در حوزه نظامی امنیت فضای کشور به کمک رادارهای ساخت داخل تأمین می شود، با حضور در مناطق مختلف چون عراق ، سوریه، لبنان و.. عملا آمریکا و اسرائیل را زمین گیر کردیم، یعنی مردم به برکت انقلاب ودر سایه تدابیر امام (ره) و مقام معظم رهبری حفظه الله در برابر توطئه ها ایستادگی کردند.
یکی دیگراز کارهای مهم تغییر نگرش درمورد جامعه زنان و حضور بانوان در صحنه ها و عرصه های اجتماعی است که از جمله برکات آنها درتظاهرات، انتخابات، دانشگاهها، عرصه های مدیریتی، حوزه های علمیه خواهران، تربیت خانواده، دفاع مقدس و... شاهد هستیم و خدمات بزرگی محسوب می شود. نکته دیگر این که جامعه بانوان ما توانستند در مسائل اسلامی رشد کنند و هم اکنون شاهد حضور بانوان در حوزه های علمیه و دانشگاهها در رشته های مختلف هستیم، علاوه بر این بانوان ما حتی در رشته های هسته ای، نانو تکنولوژی و فنی هم سرآمد هستند. قبل از انقلاب برخی زنان ابزار برای طبقه فاسد بودند اما امروزه زن شخصیت پیدا کرده است، خودشان رأی میدهند، خودشان انتخاب می کنند و حتی تعداد دختران و بانوانی که وارد دانشگاه می شوند از آقایان بیشتر است.
همچنین انقلاب اسلامی منشاء بحث بیداری اسلامی بود که موازنه سیاسی جهان را به نفع دین تغییر داد. بعد آنها داعش را به وجود آوردند تا موج اسلام خواهی را تحت الشعاع قرار دهند و از اسلام چهره ای خشن در جهان ارائه و اسلام هراسی را ترویج کنند.
مبارزه با ظلم و استکبار ازدیگر مسائلی بود که امام راحل نه تنها در داخل کشور بلکه در جهان نهادینه کردند، امام می فرمودند که همیشه با بصیرت و چشمی باز به دشمن خیره شوید، اسلام را با روش درست صادر و ارزش های آن را برای جهانیان تبیین کنید، این وظیفه ما و انقلاب اسلامی است که در سراسر جهان صدا بزنیم که ای خواب رفتگان! ای غفلت زدگان! بیدار شوید و به اطراف خود نگاه کنید که در کنار لانههای گرگ منزل گرفتهاید. برخیزید که اینجا جای خواب نیست! و نیز فریاد بکشیم سریعاً قیام کنید که جهان ایمن از صیاد نیست! امریکا و شوروی در کمین نشستهاند و تا نابودی کامل تان از شما دست بر نخواهند داشت.
امام سه عنصر مهم صهیونیزم، سرمایه داری و کمونیزم را به عنوان دشمن بشریت معرفی کردند و در صدد مقابله با آنها برآمده و صراحتاً فرمودند که ما می خواهیم به لطف و عنایت خدا نظام هایی را که بر این سه پایه استوارند نابود ساخته و حاکمیت اسلام را تحقق ببخشیم و دیر یا زود ملت های دربند شاهد آن خواهند بود. این مطلب را زمانی امام مطرح می کردند که کسی فکر نمی کرد چند سال بعد شوروی سابق همانطور که امام عظیم الشأن پیش بینی کرده بودند، فروبپاشد.
امام خط مشی ها را ترسیم کرده و راه رسیدن به آنها را به جهانیان نشان دادند و خطاب به مسلمانان تمامی کشورهای جهان فرمودند: از آن جا که شما در سلطه ی بیگانگان گرفتار مرگ تدریجی شده اید، باید بر وحشت از مرگ غلبه کنید و از وجود جوانان پرشور و شهادت طلبی که حاضرند خطوط جبهه کفر را بشکنند استفاده نمایید. به فکر نگه داشتن وضع موجود نباشید بلکه به فکر فرار از اسارت و رهایی از بردگی و یورش به دشمنان اسلام باشید که عزت و حیات در سایه ی مبارزه است و اولین گام در مبارزه، اراده است. امام راحل حمایت از مظلومان را صراحتا بیان می کردند و می فرمودند ما باید در ارتباط با مردم جهان و رسیدگی به مشکلات و مسایل مسلمانان و حمایت از مبارزان ، گرسنگان و محرومان با تمام وجود تلاش نماییم و این را باید از اصول سیاست خارجی خود بدانیم.
امام خط مشی ها را ترسیم کرده و راه رسیدن به آنها را به جهانیان نشان دادند و خطاب به مسلمانان تمامی کشورهای جهان فرمودند: از آن جا که شما در سلطه ی بیگانگان گرفتار مرگ تدریجی شده اید، باید بر وحشت از مرگ غلبه کنید و از وجود جوانان پرشور و شهادت طلبی که حاضرند خطوط جبهه کفر را بشکنند استفاده نمایید. به فکر نگه داشتن وضع موجود نباشید بلکه به فکر فرار از اسارت و رهایی از بردگی و یورش به دشمنان اسلام باشید که عزت و حیات در سایه ی مبارزه است و اولین گام در مبارزه، اراده است. امام راحل حمایت از مظلومان را صراحتا بیان می کردند و می فرمودند ما باید در ارتباط با مردم جهان و رسیدگی به مشکلات و مسایل مسلمانان و حمایت از مبارزان ، گرسنگان و محرومان با تمام وجود تلاش نماییم و این را باید از اصول سیاست خارجی خود بدانیم.
در زمینه های فرهنگی امام همیشه می فرمودند باید خودتان ، اسلام و مکتب اسلام را آنگونه که هست به دانشگاه معرفی کنید. ایشان می فرمودند ما باید در جنگ اعتقادیمان بسیج بزرگ سربازان اسلام را در جهان به راه اندازیم، من با اطمینان میگویم: اسلام ابرقدرتها را به خاک مذلت مینشاند، اسلام موانع بزرگ داخل و خارج محدوده خود را یکی پس از دیگری برطرف و سنگرهای کلیدی جهان را فتح خواهد کرد. اینها نشان می دهد امام ملهم من عندالله بودند و اگر غیر از این بود محال بود که این انقلاب به نتیجه برسد.
: چه کسانی در نزدیکی وقوع انقلاب از قطار انقلاب پیاده شدند؟
حجت الاسلام والمسلمین عسکر: بعد از انقلاب خیلی ها تلاش کردند انقلاب را از مسیر اصلی اش منحرف کنند، با کودتاها و شورش های داخلی، دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی و استفاده از ماهواره ها به منظور بی اعتماد کردن مردم به نظام و بسیاری موارد دیگر دشمنان و بدخواهان تلاش زیادی کردند تا دشمن از در رفته از پنجره بازگردد، ولی امروز و با گذشت 37 سال از انقلاب مردم مقتدرانه و با بصیرت پای انقلاب ایستاده و امنیت را به وجود آورده ا ند به طوری که کشورهای سلطه گربا تمام ابزارها و تحریم ها نتوانسته اند اراده پولادین این ملت را تضعیف کنند.
امروز وظیفه ماست که ارزش های انقلاب را به نسل های بعد انتقال دهیم و توجه داشته باشیم که انقلاب هم با رویش و هم با ریزش مواجه است، منافقین که نتوانستند رهبری امام را بپذیرند، به دامان صدام و اسرائیل رفتند، مزدور آنهاشده و این همه جنایات را رقم زدند و اسرار کشور را به دشمنان فروختند. سرنوشت آنان نشان داد که هر کس خلاف اراده امام ، رهبری و ملت حرکت کند محکوم به نابودی است.
امروز وظیفه ماست که ارزش های انقلاب را به نسل های بعد انتقال دهیم و توجه داشته باشیم که انقلاب هم با رویش و هم با ریزش مواجه است، منافقین که نتوانستند رهبری امام را بپذیرند، به دامان صدام و اسرائیل رفتند، مزدور آنهاشده و این همه جنایات را رقم زدند و اسرار کشور را به دشمنان فروختند. سرنوشت آنان نشان داد که هر کس خلاف اراده امام ، رهبری و ملت حرکت کند محکوم به نابودی است.
: درپایان بفرمائید که چه توصیه ای برای حفظ ارزش های انقلاب و انتقال آن به نسل های بعد دارید؟
حجت الاسلام والمسلمین عسکر: در پایان چند نکته را در خصوص وظایف امروز مان یادآوری می کنم:
1. ما باید پایه های این انقلاب را روز به روز مستحکم تر کنیم و یاد ، راه و اندیشه های امام راحل را زنده نگه داریم و نگذاریم به اصول این انقلاب لطمه وارد شود.
2. باید تلاش کنیم که یک جامعه نمونه اسلامی را به دنیا معرفی کنیم، دنیا وقتی دنبال ما می آید که احساس کند این جامعه در همه عرصه ها موفق است، ما رهبری بی نظیر داریم، رهبری با ویژگیهای شبیه امام خمینی - قدس سره - که با همان جامعیت جامعه را رهبری می کنند لذا اطاعت از رهبری یکی از وظایف ماست و می تواند جامعه را از خطرهای گوناگون مصون سازد.
3. باید یک شناخت جامع از اسلام پیدا کنیم و وحدت کلمه را در میان ملت ، مسئولین و مردم حفظ نماییم.
4. در حوزه مسایل اجتماعی و اقتصادی تلاش کنیم شکاف اجتماعی و ظلم و تبعیض را از بین ببریم و زمینه شکوفایی جامعه و عزت و کرامت را فراهم کنیم و آزادی های مشروع را توسعه بخشیم. حضرت امیر(ع) با این تعبیر زیبا می فرمایند:" لن تقدس امة لا یؤخذ للضعیف فیها حقه من القوی غیر متتعتع.... " آن ملتی که نتواند آزادانه حق مظلوم را از ظالم بستاند هرگز روی سعادت نخواهد دید.
و در نهایت اینکه همه مسئولان باید خدمتگزار مردم باشند، این مردم شایسته خدمتند لذا همه باید برای آبادانی و توسعه علمی و حاکمیت نظم و قانون درجامعه تلاش کنیم و با بصیرت با توطئه ها مقابله نماییم. حرمت و کرامت خانواده شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان و همه کسانی را که در راه انقلاب فداکاری کردند بیش از پیش حفظ کنیم و برای ترویج و تعمیق معنویت و حاکم شدن دیانت همراه با عقلانیت، توسعه روابط دوستانه با کشورهای اسلامی و ساختن جامعه نمونه و کارآمد الهی تلاش نماییم. بدانیم که اگر برای خدا کار کنیم، خدا هم ما را تنها نخواهد گذاشت، این وعده قرآن است که می فرماید: "ان تنصرواالله ینصرکم و یثبت اقدامکم" ، وقتی شما در راه نصرت الهی قدم زدید، خدای متعال قطعاً شما را نصرت خواهد کرد.
انشاء الله انقلاب اسلامی زمینه ساز قیام جهانی حضرت بقيه الله الاعظم ارواحنا فداه باشد و پرچم این انقلاب را به دست رهبری عظیم الشأن انقلاب اسلامی به صاحب اصلی آن امام زمان - عجل الله تعالی فرجه الشریف - بسپاریم.
انشاء الله انقلاب اسلامی زمینه ساز قیام جهانی حضرت بقيه الله الاعظم ارواحنا فداه باشد و پرچم این انقلاب را به دست رهبری عظیم الشأن انقلاب اسلامی به صاحب اصلی آن امام زمان - عجل الله تعالی فرجه الشریف - بسپاریم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *