طنین "بهار شیراز" با صدای علی زندوکیلی/ یاد بزرگان موسیقی در جشنواره موسیقی فجر
علی زندوکیلی شامگاه چهارشنبه 29 دیماه در سالن مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد با رپرتوار مفصلی روی صحنه رفت.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، علی زندوکیلی علاوه بر قطعات خاطرهانگیزش، برای اولینبار چند قطعه از آلبوم جدیدش «رؤیای بیتکرار» را خواند. این مجموعه قرار بود تا پایان پاییز منتشر شود و زندوکیلی درباره تأخیر پیش آمده در ارائه این اثر هم توضیحاتی را در برنامه بیان کرد.
پس از سلام ویژه علی زندوکیلی به دوستدارانش که با شعر «سلامی چو بوی خوش آشنایی» بود کنسرت این خواننده و شب پرخاطره دوستداران این خواننده آغاز شد. او در ادامه قطعه خاطرهانگیز «به سوی تو» را با همخوانی حضار و همراهی پیانو و تار و کمانچه خواند.
«دعا کن» قطعه بعدی این برنامه بود که این خواننده با اکتهای مختص خودش و همراهی سولوی کمانچه و ضرب سازهای کوبهای اجرا کرد. قطعه پرطرفدار «آه سرد» انتخاب بعدی زندوکیلی برای دوستدارانش بود که با همراهی آنسامبل زند حال و هوای ایرانی این کار بیشتر از نسخه اصلی بود. اما پس از این قطعه که اشک برخی مخاطبانش را جاری کرد، به سراغ قطعه شاد «عطر خاطره» رفت. او سپس گفت: «قول داده بودیم تا اواخر آذرماه آلبوم رویای «بیتکرار» منتشر شود اما متأسفانه بنا به دلایلی این اتفاق رخ نداد. اما امشب میخواهیم قطعاتی از آلبوم «رویای بیتکرار» را برایتان رونمایی کنیم.»
با این توضیحات رنگ و بوی ارکستر «زند» تغییر کرد و اولین آهنگ از آلبوم جدید اجرا شد و نوازنده کمانچه با ویلن این قطعه را آغاز و پیانو هم به رنگآمیزی عاشقانه این اثر کمک کرد. با پخش افکت صاعقه و اجرای ملودی آغازین قطعه «بیتابانه» توسط نوازنده گیتار باز هم صدای تشویقهای حاضرین، در سالن پیچید.
یکی دیگر از کارهای آلبوم «رویای بیتکرار»، «جانانه» نام داشت و ریتم رگه آن و همراهی تمبک و ویولن تشویقهای حاضرین را به دنبال داشت. قطعه بعدی که این خواننده اجرا کرد با مطلع «رفیقم چی بگم بارونه حالم» هم از کارهایی بود که در آهنگسازی آن از اوج صدای زندوکیلی به خوبی استفاده شده بود. او بعد از اتمام این قطعه گفت: «این اثر یکی دیگر از شاهکارهای علیرضا افکاری و افشین مقدم بود.»
علی زندوکیلی با اتمام قطعه پرخاطره و معروف «شهزاده رویاها» گفت: «یادی کنیم از بزرگان تاریخ موسیقی ایرانی که قدمت کارهایی مثل شهزاده رویا و به سوی تو به چهل پنجاه سال قبل باز میگردد. با تشویقهای شما یادی کنیم از استاد همایون خرم، استاد بیژن ترقی، استاد معینی کرمانشاهی و استاد مجید وفادار.»
خواننده «یادی به رنگ امروز» در ادامه باز به سراغ آلبوم جدیدش و قطعه دیگری با مطلع «لحظه شیرین قرارم تویی» رفت. این کار شش و هشت توانست انرژی سالن را همراه گروه کند و پتانسیل هیتشدن را دارد. «لالایی» یکی از آثاری بود که از ابتدای برنامه توسط دوستداران زندوکیلی درخواست میشد و بالاخره با همنوازی ملودی این اثر توسط کمانچه و پیانو شروع شد.
این خواننده با ذکر خاطرهای جالب به یکی از خصوصیتهایی که در مورد شیرازیها به کار میبرند اشاره کرد: «به نظرتان ما شیرازیها تنبل هستیم؟! من یک مسترکلاس در شیراز داشتم و بخشی از کار ما نتخوانی است و در این کلاس گفتم که نتها را آرام و سپس سریع باید بخوانیم. آن هنرجو پنج دقیقه مات من را نگاه کرد و گفت هم باید برم بالو و هم بیام پایین؟! خودم ابتدا برای او تکرار کردم ولی گفت که من حوصلهام نمیشود. ما شیرازیها هم فقط حوصلهمان نمیشود.»
او با بیان این خاطره با لهجه اصلی قطعه «بهار شیراز» خواند. شب پر انرژی این پسر شیرازی خوشاخلاق با این قطعه ریتمیک و سولوی کمانچه و حضور پرقدرت نوازندگان کوبهای گروهش تکمیل شد. «رفتی» یکی دیگر از قطعات نوستالژیک زندوکیلی در این کنسرت بود که فضای ایرانی سازها در اجرای آن غالب بود و تنظیم جدید آن هم برای مخاطبان جذابیت داشت. این خواننده در ادامه گفت: «دوست داشتیم همه کارهای منتشرشده را بخوانیم اما میخواستیم قطعاتی را هم از آلبوم «رویای بیتکرار» اجرا کنیم و به همین دلیل موفق نشدیم.»
اما سورپرایز اصلی برنامه اجرای خود قطعه «رویای بیتکرار» بود. تنظیم این کار کمی فضای والس داشت و در عین مدرن بودن، حس و حال ایرانی همیشگی کارهای زندوکیلی را داشت. «سیه مو» قطعه پایانی رپرتوار این کنسرت بود و علی زندوکیلی در پایان برنامه دو قطعه «لالایی» و «بهار شیراز» را به درخواست دوستدارانش دوباره خواند.
سینا علم (کمانچه)، سحاب علم (تار و پیانو)، رامتین اتابکی (گیتاربیس)، افشین بابایی (سازهای کوبهای)، شایان ریاحی (سازهای کوبهای) و امید غفاری (پیانو و گیتار الکتریک) از اعضای گروه بودند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *