ساماندهی سموم کشاورزی در الویت وزارت جهاد
وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه ساماندهی سموم اصلی مهم در مأموریتهای جهاد کشاورزی است، تصریح کرد: اگر در این موضوع توجه و نگاهی ویژه صورت نگیرد آثار زیان باری برای سلامت جامعه و جیب کشاورزان خواهد داشت پس مسئولیت فوقالعاده سنگینی در این زمینه بر دوش مسئولین وجود دارد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه اقتصاد ، محمود حجتی اظهار کرد: با توجه به وجود آفات و بیماریهای گوناگون در سطح کشاورزی کشور، وظیفه خطیری بر دوش مسئولین حفظ نباتات سطح کشور وجود دارد که خوشبختانه با تلاشها و اقدامات شبانهروزی شاهد کاهش آن و رشد و تحول درزمینهٔ کشاورزی هستیم که آثارش در رشد اقتصادی کشور پدیدار است.
وی با اشاره به اینکه با در بخش کشاورزی در سال ۱۳۹۴ با افزایش تولید و رشد ۵ و ۴ دهم درصدی روبهرو بودیم که باعث رشد تولید در کشور شد، تصریح کرد: این افزایش تولید سبب افزایش درآمد کشاورزان و آحاد مختلف جامعه شده است و تمامی این موفقیتها علیرغم تمامی محدودیتها و تنگناها بوده است.
حجتی ادامه داد: خوشبختانه این سازماندهی آغاز شده و باید بهخوبی مراقبت شود و باید بدانیم بشر هر کاری بخواهد میتواند انجام دهد که نیازمند اراده و پایبندی است و در این زمینه نباید شانه خالی کرد و نبود اعتبارات و امکانات را بهانه کنیم زیرا بهانه اینچنینی به خاطر تنبلی مغز و خودمان است دو اینکه نخواستهایم کار و تلاش کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در مدت مسئولیتم تنها یک سند توسعهای ارائه کردیم و نه امکاناتی اضافه شد نه اعتباراتی بلکه اعتبارات کم هم شد، اضافه کرد: اما در این مدت چون تمامی مسئولین بخش کشاورزی خواستند که کاری انجام دهند خوشبختانه تمامی امور بهخوبی و با سرعت پیش میرود.
وی اضافه کرد: مگر بارش سال ۱۳۹۱ نسبت به سال ۱۳۹۴ کمتر بوده است که در این مدت علاوه بر جبران کسری ۶ میلیون تنی گندم به میزان ذخیره دو میلیون تنی در سال جاری رسیدهایم و در این زمینه خودکفا شدهایم.
حجتی با اشاره به اینکه گذشتگانمان که امکانات و ابزار امروز ما را نداشتند اما چگونه آبرومندانه و بدون مشکل زندگی میکردند، اذعان کرد: باید به سمت کار و تلاش پیش رویم و از بهانهگیریها خود بکاهیم زیرا باهمت و تلاش مضاعف است که به نتیجه میرسیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه حرکتی که در بحث ساماندهی سموم آغاز شده حرکتی انقلابی و جهادی است، افزود: باید به سمتی پیش رویم که دیگر هیچ سم بدون نسخه و روش مصرف و ابزار متناسبی وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: باید سازوکاری فراهم شود که هر محصولی در کجای کشور ردیابی و شناسایی شود و تولیدکننده، کشاورز و باغ این محصول شناسایی شود و این کار شدنی است و باید با سرعت به این موضوع برسیم.
حجتی با تأکید بر اینکه هیچ سمی بدون پروانه و شناسنامه در هیچ جای کشور نباید توزیع شود، افزود: باید تمامی سموم کمخطر، قابلمصرف و مفید در سراسر دنیا شناسایی و به دنبال دسترسی جامعه مصرفکننده به آن باشیم و مانع از ورود سمهای پرخطری باشیم که از روی بیتجربگی وارد کشور شده و درگذر زمان به کشاورزی و سلامت جامعه صدمه میزند.
وی بر نظارت بر ورود، مصرف و میزان سموم مصرفی در کشاورزی تأکید کرد و گفت: نباید از بازارهای ارگانیک در دنیا عقب بمانیم بلکه باید این موضوع را جدی بگیریم و برای داشتن سهمی مهم در بازار جهانی تلاش کنیم.
حجتی در ادامه اساس تولید در کشاورزی را در خاک دانست و عنوان کرد: در کشورمان خاک فراوان وجود دارد اما از آن غافل شدهایم و حتی در حفظ و نگهداری آن تلاشی نمیکنیم و علیرغم تمامی محدودیتهای منابع آبی اساس تولید خود را بر آب قرار دادهایم پس باید سهم آب را در محصول نهایی کاهش دهیم زیرا با محدودیتهای منابع آبی مواجه ایم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به رشد متوسط ۹ درصدی بودجه این وزارتخانه در بودجه سال ۹۶، اضافه کرد: در این بودجه با رشد ۱۰ درصدی در حقوق مواجه هستیم اما نباید به این موضوع کفایت کنیم بلکه باید در بخشهای کشاورزی به رشدهای بالایی برسیم زیرا این توانایی در مدیران و کارکنان و کشاورزان وجود دارد.
حجتی با اشاره به کشت جلبک بهعنوان برنامه آینده این وزارتخانه، تصریح کرد: به دنبال اضافه کردن برخی مکملات به جلبک هستیم که کارشناسان در حال بررسی آن هستند تا در همین دریای خلیجفارس بهجای پدیده کشند قرمز شاهد رشد جلبکها باشیم، جلبکهایی که در تغذیه دام مورداستفاده قرار میگیرند.
وی بابیان اینکه کشورمان درزمینهٔ تولیدات زعفران، عناب، زرشک و بسیاری از محصولات دیگر در دنیا حرف نخست را میزند، افزود: باید به سمت تولیدات گیاهان دارویی و عرضه مناسب در سطح جهانی پیش رویم و طبق گفته کارشناسان این بخش تا سال ۱۰۵۰ میزان درآمد کشورهای تولیدکننده گیاهان دارویی در بازار جهانی بیش از ۵ هزار میلیارد دلار خواهد بود که تنها ۵ کشور دنیا در این زمینه فعالیت میکنند پس باید سرعت خود را در این زمینه بیشتر کنیم تا این سهم مهم را از دست ندهیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *