گفت وگوهای محرمانه ایران و ترکیه برای پایان دادن به بحران سوریه/ تحلیل مقامات ترکیه از تحولات سوریه اشتباه از آب درآمد
روزنامه «گاردین» در گزارشی مدعی شده است که ایران و ترکیه در سال 2013 و همچنین سال جاری به صورت محرمانه گفت وگوهایی درباره برقراری صلح و آتشبس در سوریه دنبال می کردند اما این گفت وگوها به علت سوء ظن دوطرف به یکدیگر به شکست انجامیده است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه بینالملل ، روزنامه «گاردین» در گزارشی مدعی شده است که ایران و ترکیه در سال 2013 و همچنین سال جاری میلادی به صورت محرمانه گفت وگوهایی درباره ایجاد صلح و آتشبس در سوریه دنبال می کردند اما این گفت وگوها به علت سوء ظن دوطرف به هم به شکست انجامید.
بنابه گزارش «گاردین»، «گروه بینالمللی بحران» با استناد به مصاحبه با مقامات ارشد تهران و آنکارا جزئیات این گفت وگوهای بین ایران و ترکیه را منتشر کرده است.
آنگونه که گزارش «گروه بینالمللی بحران» نوشته است در سپتامبر سال 2013، تهران طرحی برای صلح در سوریه به ترکیه ارائه کرده است.
این گزارش مدعی است که این طرح پس از مشورت با قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تنظیم شده بود.
«گاردین» مینویسد که در طرح ایران برقراری آتشبس در سوریه، تشکیل دولت وحدت ملی و اصلاح قانون اساسی با هدف محدود کردن قدرت رئیسجمهور این کشور پیشبینی شده بود.
گزارش «گاردین» میافزاید که نکته اصلی طرح پیشنهادی ایران برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در سوریه و مجلس تحت نظارت سازمان ملل بود.
پس از طرح پیشنهادی ایران «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران و «احمد داوود اوغلو» وزیر خارجه وقت ترکیه چند ماه در این باره باهم بحث و رایزنی کردند اما در نهایت بر سر نقش آینده بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه این طرح ایران به شکست منجر شد.
«گاردین» به نقل از مقامات ارشد ایران و ترکیه می نویسد که ترکیه وایران در نهایت بر سر مسائلی چون برگزاری انتخابات زیر نظر سازمان ملل، نقش بشار اسد در آینده سیاسی سوریه به توافق نرسیدند و این طرح عملا به شکست انجامید.
گزارش «گروه بینالملل بحران» در خصوص پافشاری دولت ترکیه مبنی بر عدم حضور بشار اسد در انتخابات ریاستجمهوری به نقل از مقامات ارشد دولت ترکیه همچون «عبدالله گُل» رئیسجمهور وقت ترکیه مینویسد: دولت ما در صدد توافق با ایران نبود، چون فکر میکرد که دولت اسد ظرف چند ماه سقوط خواهد کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *