عوارض درمان سنتی بیماران مبتلا به سرطان در ایران
عضو انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران،گفت: متاسفانه درمان های غیر جراحی سرطان ها در کشور، هنوز به روش سنتی انجام می شود.
به گزارش گروه جامعه ، مهدی سبحانی در اولین کنگره بین المللی و یازدهمین کنگره سالانه کلینیکال آنکولوژی که روز چهارشنبه در تهران آغاز شد، با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به سرطان به شکل سنتی در ایران درمان میشوند، گفت: حدود ۳۰ سال گذشته خدمات رادیوتراپی و شیمی درمانی به صورت جداگانه به بیماران مبتلا به سرطان ارائه میشد اما سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که تنها دو نوع سرطان از جمله سرطان خون و لنفوم با انجام شیمی درمانی قابل درمان خواهد بود و شیمی درمانی برای درمان تومورهای بدخیم تاثیری ندارد به همین دلیل کشورهای پیشرفته رویکرد درمانی خود را تغییر دادند و بر حسب نیاز بیمار رادیوتراپی و شیمی درمان را به صورت تلفیقی به بیماران ارائه کردند.
وی با بیان اینکه سرطان یک بیماری جدی است که درمان آن نیاز به برنامههای منسجم دارد، ادامه داد: درمان سرطان به دو دسته روشهای جراحی و غیرجراحی تقسیم میشود که پزشکان ما در حوزه جراحی بسیار موفق هستند اما در حوزه روشهای غیرجراحی متاسفانه هنوز به روش سنتی عمل میشود.
این متخصص کلینیکال آنکولوژی افزود: با توجه به اینکه تغییرات ایجاد شده تنها در حوزه سخت افزاری بوده و روش درمانی به هیچ عنوان تغییر نکرده است متاسفانه در ایران روش درمان غیر جراحی بیماران مبتلا به سرطان به روش سنتی و ۳۰ سال گذشته انجام میشود.
وی با بیان اینکه تداوم این روش سنتی در ایران صحیح نیست، خاطرنشان کرد: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که در آینده ۷۰ درصد مرگ و میر ناشی از سرطان در دنیا مربوط به کشورهای کمتر توسعه یافته خواهد بود.
عضو انجمن کلینیکال آنکولوژی افزود: میزان بقای ۵ ساله بیماران مبتلا به سرطان در دنیا ۶۶ درصد است یعنی از هر ۳ بیمار ۲ نفر بهبود مییابد و این در حالی است که این آمار در ایران حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد است یعنی از هر سه بیمار تنها یک بیمار با عوارض بالا درمان میشود.
سبحانی با تاکید بر اینکه سرطان بیماری قابل درمان است، گفت: متاسفانه حاکم بودن روشهای سنتی موجب شده سرطان به یک بیماری لاعلاج و غیر قابل درمان تبدیل شود و آمارها نشان میدهد سالانه ۹۰ هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا میشوند که متاسفانه ۶۰ هزار نفر آنها جان خود را از دست میدهند.
این متخصص کلینیکال آنکولوژی با بیان اینکه باید نگاه مدیران ارشد حوزه درمان نسبت به فعالیت متخصصان کلینیکال آنکولوژی تغییر کند، افزود: تلفیق رادیوتراپی وشیمی درمانی برای درمان بیماران مبتلا به سرطان میتواند از مرگ و میر بیماران بکاهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *