چرا ایرانیان باید از سفر به ترکیه خودداری کنند؟/ تنزل شاخصهای امنیتی همسایه شمالغربی
با توجه به جمیع جهات از جمله استمرار سیاستهای توسعهطلبانه و الحاقگرایانه اردوغان رئیسجمهور ترکیه و طمع وی به اراضی همسایگانش از جمله عراق و سوریه با استنادهای مخدوش و تحریف شده تاریخی و همچنین تصفیههای سیاسی و نظامی صورت گرفته در آنکارا پس از کودتای نافرجام 15 ژوئیه، به نظر میرسد بحران امنیتی در داخل این کشور کماکان ادامه داشته باشد.
گروه سیاسی: دولت ترکیه در شرایطی سیاستهای توسعه طلبانه منطقهای خود را به پیش میبرد که اوضاع امنیتی در داخل این کشور چندان مطلوب به نظر نمیرسد و هرازگاهی سفارتخانهها و کنسولگریهای سایر کشورها در ترکیه هشدارهایی را پیرامون احتمال وقوع حملات تروریستی در این کشور به اتباع خود میدهند و آن ها را از مسافرت به ترکیه و یا حضور در مکانها و مناطق پر تجمع و شلوغ این کشور برحذر میدارند.
هشدار کنسولگری آمریکا در استانبول به اتباع آمریکایی
در اوایل هفته جاری کنسولگری آمریکا در شهر استانبول با صدور بیانیهای، در خصوص احتمال وقوع حوادث تروریستی در این شهر و حمله به اتباع خارجی هشدار داد.
در بیانیه کنسولگری آمریکا، اگر چه از گروه تروریستی خاصی نام برده نشد اما تصریح شده بود که گروههای افراطی کماکان به تلاشهای تهاجمی خود برای حمله به آمریکاییها و دیگر خارجیها در استانبول ادامه میدهند.
کنسولگری آمریکا به نوع حملات احتمالی هم اشاره کرد و نوشت که احتمال دارد افراط گرایان با «حملات مسلحانه، اقدام به آدمربایی، بمبگذاری و یا دیگر رفتارهای خشن» خارجیها را هدف قرار دهند.
بیانیه سفارت ایران در آنکارا
بیانیه هشدارآمیز اخیر کنسولگری آمریکا پیرامون احتمال وقوع حادثه تروریستی در ترکیه در شرایطی است که در 28 مهرماه نیز سفارت کشورمان در این کشور، بیانیه مشابهی را صادر کرده بود و در آن از هموطنان مقیم، دانشجویان و مسافران عازم جمهوری ترکیه خواسته شده بود تا با عنایت به اطلاع رسانی رسانهای سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه و استانداری آنکارا در مورد احتمال وقوع عملیات تروریستی در اماکن حساس و ممنوعیت هرگونه تجمع با توجه به برقراری حالت فوق العاده، حتیالمقدور از انجام سفرهای غیر ضروری و حضور در اماکن حساس و پر تجمع جداً پرهیز کرده و به هشدارهای مقامات امنیتی کشور میزبان توجه کنند.
ضرب و شتم دو گردشگر ایرانی در ترکیه
اما در هفته دوم مهرماه، دو گردشگر ایرانی 29 و 40 ساله در منطقه فاتح استانبول مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و در این میان یکی از آسیب دیدگان جان خود را از دست داد؛ در پی وقوع این حادثه سفارت کشورمان در ترکیه در 12 مهرماه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: نظر به وقوع برخی حوادث ناگوار برای هموطنان، با تاکید در مورد اهمیت رعایت مقررات وضعیت فوق العاده ، مجددا توصیه می گردد در صورت اقامت و یا ضرورت انجام مسافرت، با دقت نظر و توجه نسبت به هشدار های نمایندگی و سرکنسولگری های جمهوری اسلامی ایران درترکیه و نیزدستگاه های ذیربط کشور میزبان، از حضور در اماکن پر ازدحام و نامطمئن اکیدا خودداری فرمایند.
همچنین در 22 شهریور ماه، پس از وقوع انفجار تروریستی در وان ترکیه و زخمی شدن چند ایرانی در این حادثه، "محمد ابراهیم طاهریان" سفیر کشورمان در آنکارا طی مصاحبهای اعلام کرد: توصیهها و هشدارها به اتباع ایرانی در ترکیه همچنان به قوت خود باقی است.
اما در چند ماه اخیر و به موازات وقوع انفجارهای تروریستی و انتحاری در نقاط مختلف ترکیه و تنزل استانداردهای امنیتی این کشور، در باب خطراتی که سفر به ترکیه به همراه دارد، به کرات مباحثی مطرح شده است.
ایرانیان از سفر به ترکیه خودداری کنند
در همین رابطه، سید حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ، درباره ناامنیهای ترکیه و عدم مسافرت ایرانیان به این کشور، اظهار کرد: کمیسیون امنیت ملی مجلس به طور مستمر تحولات کشورهای همسایه از جمله ترکیه را رصد می کند و درجلسات مختلف موضوعاتی را که در این باره مطرح می شود مورد بررسی قرار می دهد.
نقوی حسینی تاکید کرد: در مقاطع خاص ما از کارشناسان حوزه های مختلف دعوت میکنیم تا از آنها توضیحاتی را پیرامون شرایط منطقه دریافت کنیم از این رو و با توجه به جلسات کمیسیون امنیت ملی مجلس در حال حاضر با توجه به ناامنی هایی که درترکیه وجود دارد و این امر قابل پیش بینی بود سفر هموطنانمان به این کشور صلاح نیست.
وی افزود: تنها توصیهای که ما می توانیم در این مقطع برای هموطنانمان داشته باشیم این است که از سفر به ترکیه خودداری کنند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره اینکه آیا امکان اعمال محدودیت هایی برای سفر ایرانیان به ترکیه وجود دارد، تصریح کرد: ما در شرایط فعلی نمی توانیم به دلایل مناسبات خودمان با ترکیه اعمال محدودیتی رابرای شهروندانمان ایجاد کنیم ولی توصیه می کنیم در این مدت ایرانیان از سفربه ترکیه خودداری کنند.
هیچ تضمینی برای حفظ جان اتباع ایرانی در ترکیه وجود ندارد
همچنین اصغر مسعودی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در مصاحبه با خبرنگار گروه سیاسی ، در رابطه با بحران امنیتی در ترکیه و خطراتی که سفر به این کشور برای اتباع ایرانی دارد، گفت: هیچ تضمینی برای حفظ جان اتباع ایرانی و عدم بروز مشکلات برای آنها در کشور ترکیه وجود ندارد.
مسعودی این را هم گفت که "مسئولان کشور ترکیه در پی ممنوعیت اعزام گردشگران ایرانی، درخواستهای مکرری به منظور برقراری مجدد تورهای مسافرتی ایرانیان با استناد به شرایط با ثبات موجود در آن کشور و اعلام وجود فضای امن برای گردشگران خارجی داشتند؛ بنابراین باید پاسخگوی اتفاقات ناگواری که برای اتباع ایرانی در این کشور میافتد، باشند".
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، همچنین به میزان گفت: هم اکنون تورهای مسافرتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید هشدارهای لازم به منظور سفر به ترکیه را به گردشگران ارائه کنند تا این افراد با آگاهی از شرایط، این کشور را برای مقصد گردشگریشان انتخاب کنند؛ همچنین باید اذعان کرد که متاسفانه ضعفهای بسیاری در ارائه خدمات به گردشگران ایرانی در ترکیه وجود دارد.
ترکیه حقوق کنسولی را در مورد اتباع ایرانی رعایت نمیکند
همچنین حشمتالله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت و گو با میزان با اشاره اینکه طبق حقوق کنسولی، شان مسافران باید در سفر به کشورهای خارجی رعایت شود گفت: روندی که امروز در ترکیه در برخورد با ایرانیان وجود دارد درست نبوده و حقوق کنسولی آنها رعایت نمیشود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبق آمارها ایرانیان در هنگام سفر به ترکیه چه در زمان حال که این کشور ناامن است و چه در گذشته با مشکلات متعددی روبرو بودند و حقوق کنسولی آنان که شامل مواردی همچون حفظ امنیت، شان و جان آنها بود هیچگاه از سوی مقامات ترکیه مورد توجه قرار نداشته است از این سفر به این کشور در شرایط فعلی دور از شان ایرانیان است و از نظر امنیتی نیز به هیچ وجه توصیه نمیشود.
نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ایرانیان یکی از تامین کنندگان منابع مالی گردشگری ترکیه هستند خاطرنشان کرد: بدون شک اگر ایرانیان به ترکیه سفر نکنند صنعت گردشگری این کشور با مشکلات مالی متعددی مواجه میشود.
فلاحت پیشه با اشاره به رانت برخی از افراد در زمینه سفر ایرانیان به ترکیه اظهار کرد: متاسفانه برخی از گروهها و افرادی که از رانتهای ویژه استفاده میکنند که منافع خوبی برای آنها در پی دارد درصدد هستند که ایرانیان را به سمت سفر به ترکیه و کشورهای خارجی سوق دهند روندی که حتی بیشتر اوقات تورهای گردشگری از آن مطلع نیستند از این رو انتظار است اقدام جدی در این زمینه صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه ایران در دو سال اخیر از جانب ترکیه به خصوص در بحث فرهنگی آسیبهای جدی را متحمل شده است تصریح کرد: ترکیه در راستای ایجاد شبکه های ماهوارهای و همچنین موضوعات دیگر آسیبهای فرهنگی متعددی را در سالهای اخیر نصیب مردم ایران کرده است از این رو سفر به این کشور با توجه به شرایط فعلی و عدم وجود امنیت به هیچ وجه توصیه نمیشود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بدون شک باید اقدامات اساسی از سوی دولت، دستگاه های فرهنگی و وزارت خارجه در راستای مقابله با سفر ایرانیان به ترکیه صورت گیرد.
فلاحت پیشه درباره اینکه آیا قانونی در کشور ما پیرامون عدم سفر ایرانیان به برخی از کشورها وجود دارد، گفت: هیچ ممنوعیتی برای سفر ایرانیان به هیچ کشوری وجود ندارد و تنها طبق قانون سفر ایرانیان به اسرائیل با ممنوعیت روبرو است زیرا از نظر جمهوری اسلامی ایران این رژیم ماهیت قانونی ندارد و به عنوان یک کشور تلقی نمیشود.
باید جلوی سفرهای غیرضروری به ترکیه را گرفت
همچنین اسماعیل کوثری در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی با بیان اینکه چنانچه مسئله ناامنی در ترکیه جدی است، گفت: در این صورت میتوان جلوی سفرهای غیر ضروری ترکیه را گرفت.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: چنانچه خود مردم خواستار عزیمت به ترکیه هستند دولت باید تأکید کند در این موارد مسئولیتی را بر عهده نمیگیرد.
وی افزود: اما چون بیانیه دولت صرفاَ یک توصیه نامه است نمی توان انتظار چندانی داشت و دولت به منظور تأمین امنیت جان هموطنان باید تأکید کند که اگر اتفاقی برایتان افتاد ما دسترسی نداریم تا برای شما ایجاد امنیت کنیم و این مربوط به کشورترکیه است.
کوثری با تأکید بر اینکه دولت باید نسبت به این مسئله موضع محکم اتخاذ کند، بیان داشت: دولت باید به شهروندان اعلام کند هر گونه حادثهای که در طول این سفر برایشان رقم می خورد برعهده خودشان است.
صدور بیانیهها در کاهش سفرهای مردم کشورمان به ترکیه موثر است
همچنین ولیالله نانواکناری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به خبرنگار گروه سیاسی گفت: صدور بیانیهها در کاهش سفرهای مردم کشورمان به ترکیه موثر است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه ما باید روابطمان را با کشورهای همسایه افزایش دهیم، اظهار داشت: هر چه این ارتباط بیشتر شود به نفع هر دو کشور است.
وی با تاکید بر اینکه ما می توانیم با افزایش ارتباطات خود با ترکیه سود کنیم، بیان داشت: ممکن است ترکیه از ارتباط با ما سود نکرده باشد، اما ما طی این سالها از ارتباط با ترکیه ضرر نکرده ایم.
بنابراین با توجه به جمیع جهات از جمله استمرار سیاستهای توسعهطلبانه و الحاقگرایانه اردوغان رئیسجمهور ترکیه و طمع وی به اراضی همسایگانش از جمله عراق و سوریه با استنادهای مخدوش و تحریف شده تاریخی و همچنین تصفیههای سیاسی و نظامی صورت گرفته در آنکارا پس از کودتای نافرجام 15 ژوئیه، به نظر میرسد بحران امنیتی در داخل این کشور کماکان ادامه داشته باشد.
هشدار کنسولگری آمریکا در استانبول به اتباع آمریکایی
در اوایل هفته جاری کنسولگری آمریکا در شهر استانبول با صدور بیانیهای، در خصوص احتمال وقوع حوادث تروریستی در این شهر و حمله به اتباع خارجی هشدار داد.
در بیانیه کنسولگری آمریکا، اگر چه از گروه تروریستی خاصی نام برده نشد اما تصریح شده بود که گروههای افراطی کماکان به تلاشهای تهاجمی خود برای حمله به آمریکاییها و دیگر خارجیها در استانبول ادامه میدهند.
کنسولگری آمریکا به نوع حملات احتمالی هم اشاره کرد و نوشت که احتمال دارد افراط گرایان با «حملات مسلحانه، اقدام به آدمربایی، بمبگذاری و یا دیگر رفتارهای خشن» خارجیها را هدف قرار دهند.
بیانیه سفارت ایران در آنکارا
بیانیه هشدارآمیز اخیر کنسولگری آمریکا پیرامون احتمال وقوع حادثه تروریستی در ترکیه در شرایطی است که در 28 مهرماه نیز سفارت کشورمان در این کشور، بیانیه مشابهی را صادر کرده بود و در آن از هموطنان مقیم، دانشجویان و مسافران عازم جمهوری ترکیه خواسته شده بود تا با عنایت به اطلاع رسانی رسانهای سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه و استانداری آنکارا در مورد احتمال وقوع عملیات تروریستی در اماکن حساس و ممنوعیت هرگونه تجمع با توجه به برقراری حالت فوق العاده، حتیالمقدور از انجام سفرهای غیر ضروری و حضور در اماکن حساس و پر تجمع جداً پرهیز کرده و به هشدارهای مقامات امنیتی کشور میزبان توجه کنند.
ضرب و شتم دو گردشگر ایرانی در ترکیه
اما در هفته دوم مهرماه، دو گردشگر ایرانی 29 و 40 ساله در منطقه فاتح استانبول مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و در این میان یکی از آسیب دیدگان جان خود را از دست داد؛ در پی وقوع این حادثه سفارت کشورمان در ترکیه در 12 مهرماه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: نظر به وقوع برخی حوادث ناگوار برای هموطنان، با تاکید در مورد اهمیت رعایت مقررات وضعیت فوق العاده ، مجددا توصیه می گردد در صورت اقامت و یا ضرورت انجام مسافرت، با دقت نظر و توجه نسبت به هشدار های نمایندگی و سرکنسولگری های جمهوری اسلامی ایران درترکیه و نیزدستگاه های ذیربط کشور میزبان، از حضور در اماکن پر ازدحام و نامطمئن اکیدا خودداری فرمایند.
همچنین در 22 شهریور ماه، پس از وقوع انفجار تروریستی در وان ترکیه و زخمی شدن چند ایرانی در این حادثه، "محمد ابراهیم طاهریان" سفیر کشورمان در آنکارا طی مصاحبهای اعلام کرد: توصیهها و هشدارها به اتباع ایرانی در ترکیه همچنان به قوت خود باقی است.
اما در چند ماه اخیر و به موازات وقوع انفجارهای تروریستی و انتحاری در نقاط مختلف ترکیه و تنزل استانداردهای امنیتی این کشور، در باب خطراتی که سفر به ترکیه به همراه دارد، به کرات مباحثی مطرح شده است.
ایرانیان از سفر به ترکیه خودداری کنند
در همین رابطه، سید حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ، درباره ناامنیهای ترکیه و عدم مسافرت ایرانیان به این کشور، اظهار کرد: کمیسیون امنیت ملی مجلس به طور مستمر تحولات کشورهای همسایه از جمله ترکیه را رصد می کند و درجلسات مختلف موضوعاتی را که در این باره مطرح می شود مورد بررسی قرار می دهد.
نقوی حسینی تاکید کرد: در مقاطع خاص ما از کارشناسان حوزه های مختلف دعوت میکنیم تا از آنها توضیحاتی را پیرامون شرایط منطقه دریافت کنیم از این رو و با توجه به جلسات کمیسیون امنیت ملی مجلس در حال حاضر با توجه به ناامنی هایی که درترکیه وجود دارد و این امر قابل پیش بینی بود سفر هموطنانمان به این کشور صلاح نیست.
وی افزود: تنها توصیهای که ما می توانیم در این مقطع برای هموطنانمان داشته باشیم این است که از سفر به ترکیه خودداری کنند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره اینکه آیا امکان اعمال محدودیت هایی برای سفر ایرانیان به ترکیه وجود دارد، تصریح کرد: ما در شرایط فعلی نمی توانیم به دلایل مناسبات خودمان با ترکیه اعمال محدودیتی رابرای شهروندانمان ایجاد کنیم ولی توصیه می کنیم در این مدت ایرانیان از سفربه ترکیه خودداری کنند.
هیچ تضمینی برای حفظ جان اتباع ایرانی در ترکیه وجود ندارد
همچنین اصغر مسعودی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در مصاحبه با خبرنگار گروه سیاسی ، در رابطه با بحران امنیتی در ترکیه و خطراتی که سفر به این کشور برای اتباع ایرانی دارد، گفت: هیچ تضمینی برای حفظ جان اتباع ایرانی و عدم بروز مشکلات برای آنها در کشور ترکیه وجود ندارد.
مسعودی این را هم گفت که "مسئولان کشور ترکیه در پی ممنوعیت اعزام گردشگران ایرانی، درخواستهای مکرری به منظور برقراری مجدد تورهای مسافرتی ایرانیان با استناد به شرایط با ثبات موجود در آن کشور و اعلام وجود فضای امن برای گردشگران خارجی داشتند؛ بنابراین باید پاسخگوی اتفاقات ناگواری که برای اتباع ایرانی در این کشور میافتد، باشند".
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، همچنین به میزان گفت: هم اکنون تورهای مسافرتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید هشدارهای لازم به منظور سفر به ترکیه را به گردشگران ارائه کنند تا این افراد با آگاهی از شرایط، این کشور را برای مقصد گردشگریشان انتخاب کنند؛ همچنین باید اذعان کرد که متاسفانه ضعفهای بسیاری در ارائه خدمات به گردشگران ایرانی در ترکیه وجود دارد.
ترکیه حقوق کنسولی را در مورد اتباع ایرانی رعایت نمیکند
همچنین حشمتالله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت و گو با میزان با اشاره اینکه طبق حقوق کنسولی، شان مسافران باید در سفر به کشورهای خارجی رعایت شود گفت: روندی که امروز در ترکیه در برخورد با ایرانیان وجود دارد درست نبوده و حقوق کنسولی آنها رعایت نمیشود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبق آمارها ایرانیان در هنگام سفر به ترکیه چه در زمان حال که این کشور ناامن است و چه در گذشته با مشکلات متعددی روبرو بودند و حقوق کنسولی آنان که شامل مواردی همچون حفظ امنیت، شان و جان آنها بود هیچگاه از سوی مقامات ترکیه مورد توجه قرار نداشته است از این سفر به این کشور در شرایط فعلی دور از شان ایرانیان است و از نظر امنیتی نیز به هیچ وجه توصیه نمیشود.
نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ایرانیان یکی از تامین کنندگان منابع مالی گردشگری ترکیه هستند خاطرنشان کرد: بدون شک اگر ایرانیان به ترکیه سفر نکنند صنعت گردشگری این کشور با مشکلات مالی متعددی مواجه میشود.
فلاحت پیشه با اشاره به رانت برخی از افراد در زمینه سفر ایرانیان به ترکیه اظهار کرد: متاسفانه برخی از گروهها و افرادی که از رانتهای ویژه استفاده میکنند که منافع خوبی برای آنها در پی دارد درصدد هستند که ایرانیان را به سمت سفر به ترکیه و کشورهای خارجی سوق دهند روندی که حتی بیشتر اوقات تورهای گردشگری از آن مطلع نیستند از این رو انتظار است اقدام جدی در این زمینه صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه ایران در دو سال اخیر از جانب ترکیه به خصوص در بحث فرهنگی آسیبهای جدی را متحمل شده است تصریح کرد: ترکیه در راستای ایجاد شبکه های ماهوارهای و همچنین موضوعات دیگر آسیبهای فرهنگی متعددی را در سالهای اخیر نصیب مردم ایران کرده است از این رو سفر به این کشور با توجه به شرایط فعلی و عدم وجود امنیت به هیچ وجه توصیه نمیشود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بدون شک باید اقدامات اساسی از سوی دولت، دستگاه های فرهنگی و وزارت خارجه در راستای مقابله با سفر ایرانیان به ترکیه صورت گیرد.
فلاحت پیشه درباره اینکه آیا قانونی در کشور ما پیرامون عدم سفر ایرانیان به برخی از کشورها وجود دارد، گفت: هیچ ممنوعیتی برای سفر ایرانیان به هیچ کشوری وجود ندارد و تنها طبق قانون سفر ایرانیان به اسرائیل با ممنوعیت روبرو است زیرا از نظر جمهوری اسلامی ایران این رژیم ماهیت قانونی ندارد و به عنوان یک کشور تلقی نمیشود.
باید جلوی سفرهای غیرضروری به ترکیه را گرفت
همچنین اسماعیل کوثری در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی با بیان اینکه چنانچه مسئله ناامنی در ترکیه جدی است، گفت: در این صورت میتوان جلوی سفرهای غیر ضروری ترکیه را گرفت.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: چنانچه خود مردم خواستار عزیمت به ترکیه هستند دولت باید تأکید کند در این موارد مسئولیتی را بر عهده نمیگیرد.
وی افزود: اما چون بیانیه دولت صرفاَ یک توصیه نامه است نمی توان انتظار چندانی داشت و دولت به منظور تأمین امنیت جان هموطنان باید تأکید کند که اگر اتفاقی برایتان افتاد ما دسترسی نداریم تا برای شما ایجاد امنیت کنیم و این مربوط به کشورترکیه است.
کوثری با تأکید بر اینکه دولت باید نسبت به این مسئله موضع محکم اتخاذ کند، بیان داشت: دولت باید به شهروندان اعلام کند هر گونه حادثهای که در طول این سفر برایشان رقم می خورد برعهده خودشان است.
صدور بیانیهها در کاهش سفرهای مردم کشورمان به ترکیه موثر است
همچنین ولیالله نانواکناری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به خبرنگار گروه سیاسی گفت: صدور بیانیهها در کاهش سفرهای مردم کشورمان به ترکیه موثر است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه ما باید روابطمان را با کشورهای همسایه افزایش دهیم، اظهار داشت: هر چه این ارتباط بیشتر شود به نفع هر دو کشور است.
وی با تاکید بر اینکه ما می توانیم با افزایش ارتباطات خود با ترکیه سود کنیم، بیان داشت: ممکن است ترکیه از ارتباط با ما سود نکرده باشد، اما ما طی این سالها از ارتباط با ترکیه ضرر نکرده ایم.
بنابراین با توجه به جمیع جهات از جمله استمرار سیاستهای توسعهطلبانه و الحاقگرایانه اردوغان رئیسجمهور ترکیه و طمع وی به اراضی همسایگانش از جمله عراق و سوریه با استنادهای مخدوش و تحریف شده تاریخی و همچنین تصفیههای سیاسی و نظامی صورت گرفته در آنکارا پس از کودتای نافرجام 15 ژوئیه، به نظر میرسد بحران امنیتی در داخل این کشور کماکان ادامه داشته باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *